Shopping Last Minit Dapat Sale!


Assalamualaikum. Hari ni dah masuk hari ke-22 umat Islam berpuasa maknanya kurang dari dua minggu Syawal pulak menjelma. Mood raya mesti dah terasa kan. Lagu-lagu raya pun nampaknya dah mula galak berkumandang di corong-corong radio. Haa, nada dering handphone pun dah bertukar nampak.

Dah shopping raya belum? Baju raya dah ada? Ramai kata shopping last minit sale gila-gila punya. Ye ke? Entahlah Tia tak tau sebab Tia tak shopping apa pun. Ibu beli kain untuk buat baju kurung aje sehelai. So, what? Baju berhelai-helai nak tunjuk dekat sapa? Yeah! Ibu tolong jahitkan baju. Sangat suka..

Balik cerita pasal shopping. Bila difikir-fikir pasal shopping last minit ni macam tak elok pulak. Sebab mesti ramai target benda yang sama. Maka, di akhir-akhir hari sebelum raya berduyunlah orang turun untuk shopping sakan. Yaa! Sesak satu masalah. Tia dapat bayangkan orang berasak-asak dan berebut-rebut nak beli barang. No way!

Kalau tang baju, dah sah-sah tak banyak dah pilihan yang cantik-cantik sebab yang cantik sudah dirembat awal-awal. Kalau baju yang diingini dah tak ada macamana? Nak beli kain, upah orang? Memang tak sempat dahlah. Orang dah sibuk nak buat persediaan beraya.

Tang barang-barang pulak. Bukankah barang-barang akan jadi mahal sebab penjual akan berfikiran, "oh! dah last minit ni. Baik aku naikkan harga. Sebab dorang takde pilihan. Nak tak nak kena beli jugak". Tapi kalau betul ada peniaga yang naikkan harga barangan sesuka hati, sila laporkan kepada pihak yang berkenaan. (dah jadi satu kerja lain)

Ini pandangan Tia je. Tia bukan turun shopping pun. Hahaa! Panas-panas terik lepas tu berasak-asak dengan orang, sumpah akan spoil. Dahlah Tia ni kecik kemetot je. Kang ikut berasak-asak, ibu ke mana Tia ke mana pulak kang. Tak pasal-pasal kena buat announcement "siapa ada kehilangan anak, bernama bla, bla, bla sila tampil ke kaunter dengan segera".


Oh! Pesanan jugak, kalau yang bawa anak-anak kecil pergi shopping dan terpaksa meredah lautan manusia. Sila jaga-jaga anak anda. Biar hilang baju raya, jangan hilang permata(anak). Erk??

Sekian...

Previous
Next Post »

23 Comments

Click here for Comments
MerLe
admin
August 22, 2011 at 5:19 PM ×

tak sempat bli brg lg..huhu... tp biasa dh klu time ramai2 mesti ada yg x ingt anak..

Reply
avatar
Farhan Hanif
admin
August 22, 2011 at 5:21 PM ×

klu kat mall selalunya harga tak byk beza pon antara awal puasa dengan akhir puasa...klu kat bazaar memang nmpklah perbezaan harga tu...tp masalahnya stok dah kurang bila last minute camni...=D

Reply
avatar
Freaky
admin
August 22, 2011 at 5:28 PM ×

x tau nak shoping ape... aduss baju raya da beli ;D

Reply
avatar
August 22, 2011 at 5:38 PM ×

tak suka shopping last minit jugak. ramai bebeno orang. nak jalan pon susah. ^^

Reply
avatar
Bro ahmad
admin
August 22, 2011 at 5:41 PM ×

shoping yehh nape tia tak suka shoping..kaum hawa kn suka shoping hmm...last2 minit tunggu harga runtuh huhuu

Reply
avatar
August 22, 2011 at 5:46 PM ×

saya tak shopping lagi dear huhu
biasanya bapak bawa beli barang malam raya sebab bapak busy kalo bulan puasa huhu

aahhh kan..kalo shopping tu, cubala jaga anak2 kecik tu..huhu

shopping last minute best jgk byk sale tp perghhhh sesak jalan

Reply
avatar
Ezad Skytech
admin
August 22, 2011 at 5:50 PM ×

hee..sy pon nak try la shopping last2 minute ni..hee~

Reply
avatar
H.J
admin
August 22, 2011 at 5:53 PM ×

selamat hari raya tia...haha

Reply
avatar
Syuxer
admin
August 22, 2011 at 5:58 PM ×

bagusla tia bukan kaki shopping hehe..selamat la bakal suami tia nanti hehe..;p

syuk tuju lagu kat tia

bila bulan berwarna biru--aidit dan arab..

Reply
avatar
cik najihah
admin
August 22, 2011 at 6:05 PM ×

besnye last minit ni sebab murah
yg x bes sebab sume dah habes stok..walamak

Reply
avatar
ADAM FIKRI
admin
August 22, 2011 at 6:05 PM ×

huu...adam pun akan shopping last minit..nk buat mcm mna..dah ada mid term exam..hmmm

Reply
avatar
August 22, 2011 at 6:30 PM ×

shopping last minute...barang yg lawa dh xde..^^

Reply
avatar
Cik Azizah
admin
August 22, 2011 at 6:41 PM ×

hahaha tu pon kalau org jumpa tia buat announcement. kalau kena culik mcmner?? haha ape2 pon..buat je persiapan awal. jgn nak tunggu murah je kan..

Reply
avatar
August 22, 2011 at 6:46 PM ×

arrrgghh !


aku tak beli baju raya lagi lah,

Reply
avatar
ArulchelseA
admin
August 22, 2011 at 7:42 PM ×

sy shoping kat bandar saja bha...jenjalan kat sebelah genting mas tu je..mana tau klau ada yg murah2.. kih kih kih

*senang2 jom la g shoping di bandar..hehe

Reply
avatar
Luqeem™
admin
August 22, 2011 at 7:54 PM ×

tak shopping lg ni..huhu

tp shoping best gak, hrga smua trun..msalahnya ramai rg la nnti..

sdiakan pyung sblum hujan

Reply
avatar
August 22, 2011 at 7:54 PM ×

smlm fyqa dh g sogo :) mmg byk sale tp manusia pon terrrrrrrrsgt lah ramai huu

Reply
avatar
mrs redzuan
admin
August 22, 2011 at 8:46 PM ×

Akak dah pra-shopping raya. Hubby balik kang shopping lagik. Hahaha..(shoppinglah sangaattt..padahal dah pening tgk ramai org last2 balik je dok diam2 kat rumah)

Reply
avatar
August 22, 2011 at 9:07 PM ×

hahahhaha
lawok ah tia ni
aah..selalu dh prepare awai ha..
jrg beli las minit..

Reply
avatar
August 22, 2011 at 9:27 PM ×

susah bawak anak kecil p shopping, asyik ke toilet tukar pampers tak pun masa buat susu..;)

Reply
avatar
August 23, 2011 at 10:40 AM ×

kalau bershopping memang tak boleh bawak budak..bahaya.. :)

Reply
avatar
August 23, 2011 at 12:48 PM ×

nak yang murah gila, shopping time malam raya. peh, mmg lelong habis kalau yang bukak kedai tuh. tapi now ni mmg tengah sesak ah shopng complex sekalian. bj kurg nasib baik tahun ni tempah. sebab b4 this semua beli siap. igt nak beli siap lg satu, tapi takde pon design yang cantik. mmg satu jelah baju kurg cmni. hihi.

Reply
avatar