Segmen Hira : Aku reti memasak, kau reti?


Assalamualaikum. Mula-mula sekali Tia ucapkan terima kasih dekat Hira sebab dah jemput Tia untuk join segmen dia. Thanks dear. Korang baca tajuk entri pun dah tau kan apa Tia nak kongsi kali ni. Ye, masak-masak. Hahaa!

Sebenarnya Tia tak reti masak sangat pun. Ayah Tia lagi expert kalau nak dibandingkan dengan Tia. Ibu Tia suka bila Tia tumis sayur. Ibu kata sedap secukup rasa. Hebat tak, hebat tak? Hahaa!

Ibu pun dulu sebelum kahwin bukan reti masak sangat mak cik Tia ceritalah. Tapi lepas ibu kahwin dengan ayah Tia je terus ibu expert dalam bab masak memasak. Masakan ibu pulak sedap-sedap belaka.

Yelah-yelah, korang nak suruh Tia belajar masak macam ibu dulu sebelum kahwin kan? Hahaa! Mestilah, takkan nak kasi bakal suami makan luar kot. Nanti terbiasa pulak kang bahaya.

Haa, apalagi jomlah join segmen ni. Klik banner kat atas tu ye.. Terutamanya lelaki, boleh tunjuk sikit kehebatan korang. Eh, jangan hairan ye kalau lelaki lagi hebat dalam bab masakan. Si Freaky @ Firdaus Life tu boleh jee. Yeahh! Selamat memasak semua :D

Sekian dari bukan chef...

Previous
Next Post »

21 Comments

Click here for Comments
dhiera
admin
August 22, 2011 at 10:59 AM ×

kalau jarang masak tapi tahu basic things untuk masakan pun dah kire ok kot~ hek
saya reti masak tapi tak pandai masak sedap. poyo! tak nak gaku tak pandai masak. hek

Reply
avatar
August 22, 2011 at 11:03 AM ×

wahahah... jum blajar memasak.. seronok tau.. :)

Reply
avatar
Fadzli Amir
admin
August 22, 2011 at 11:21 AM ×

Ni ha lelaki yg boleh masak..bukan pandai masak tapi boleh masak...hehehhe

Reply
avatar
farah hanim
admin
August 22, 2011 at 11:23 AM ×

hehe
mest sedp nie kalo tumis sayur
fara reti tgk je+ tlg rsa2
tu plg reti la
kalo mama tgh masak bnda bersup ke ape ke
mest pgl fara rasa
hehe

Reply
avatar
August 22, 2011 at 11:31 AM ×

wah wah, tumis sayur tu. :P

nasib baik kero tak makan sayur XD

Reply
avatar
Bro ahmad
admin
August 22, 2011 at 11:39 AM ×

betul ke tia reti masak hehee goreng lempeng pun hangit hahaaaa

Reply
avatar
NOOR FATIN
admin
August 22, 2011 at 12:39 PM ×

xnak join, xpandai masak.ekekeeke :P

Reply
avatar
August 22, 2011 at 1:28 PM ×

aku tau masak jugak, masak air, nasi dan main masak-masak.



lalalalalalallala.

Reply
avatar
Lulu Rahman
admin
August 22, 2011 at 1:52 PM ×

waaa , tumis sayur . ahaha , nak rasa sikit tia :)

btw , nak join la segmen ni

Reply
avatar
August 22, 2011 at 2:00 PM ×

some people natural talent, memang pandai masak kan

Reply
avatar
BeloG MTT
admin
August 22, 2011 at 2:24 PM ×

Pelan pelan boleh belajar..Makcik makcik MTT dulu pon mostly tak tahu memasak tapi bila dah kawen and hari hari kena masak,kenduri kawen pon sekarang dorang boleh masak sendiri ramai ramai.. Hehe :)

Reply
avatar
cik sakdi
admin
August 22, 2011 at 3:39 PM ×

tumis sayur? ecece sape kate tumis sayur xpayah ade skill. kiree hebat la tu yey

Reply
avatar
August 22, 2011 at 4:02 PM ×

betul betul.. nanti bakal suami asyik makan kat lua, die susah nak lekat kat rumah. XD

Reply
avatar
Freaky
admin
August 22, 2011 at 4:22 PM ×

cecece sebenarnya tia expert tapi x nak tunjuk je dalam entri ni :P

Reply
avatar
August 22, 2011 at 4:28 PM ×

hehe nak join gak lar :D

Reply
avatar
August 22, 2011 at 4:45 PM ×

Bila Bakal mak mertua dapat tau menantu dia tak reti masak..sah2 kena reject..haha

Jadi eloklah Tia pandai masak..hehe

Reply
avatar
August 22, 2011 at 5:47 PM ×

saya reti masak sikit2 je hihi..paling sodap, telur goreng :P

Reply
avatar
hira
admin
August 22, 2011 at 10:31 PM ×

wah, kak tia pandai masak tumis sayur! :D kalau semua jenis sayur, akak reti tak? huhu

thanks for joining akak~ :)

Reply
avatar
Fahz
admin
August 23, 2011 at 12:50 AM ×

nak masak tak ssh.yang penting ada kesungguhan..slow2 pasti berjaya.:)

Reply
avatar
August 23, 2011 at 9:30 AM ×

pelan2 kayuh... ok la tu...

Cik Reen melawat dari segmen yg sama... http://duniacikreen.blogspot.com/2011/08/segmen-hira-aku-reti-memasak-kau-reti.html


jom sertai contest Cik Reen =>
http://siluncaimalang.blogspot.com/2011/08/first-ga-cr-perlukan-rakan-alam-maya.html

Reply
avatar
August 23, 2011 at 2:22 PM ×

Tia jage badn..
vaggy jerk..hehhe

Reply
avatar