Sunday, May 15, 2011

Cara Tambah Follower Jadi Riban

Haha! Dah lama Tia tak kongsi info-info pasal blog ni kan. Kali ni Tia nak berkongsi pula macamana caranya nak dapatkan follower yang kemung... thumbnail 1 summary
Haha! Dah lama Tia tak kongsi info-info pasal blog ni kan. Kali ni Tia nak berkongsi pula macamana caranya nak dapatkan follower yang kemungkinannya boleh cecah sampai riban. Tapi, Tia tak tanggung ye kalau ada yang menyampah dengan korang kalau guna cara-cara di bawah.

  • I Follow You, You Follow Me - Haa, korang singgahlah mana-mana blog. Lepas tu cari shoutbox dia. Tinggalkan mesej "Please Follow I. I Follow you back ye!" Paling-paling pun korang kena maki je. Haha!
  • Segmen/Contest - Buatlah segmen atau contest. Kan ada syarat kan. So, korang bagi syarat dan wajibkan mereka yang join mesti Follow korang.. Paling kurang yang korang dapat pun, lepas tu orang akan unfollow. Grr~
  • Jadikan Blog Mantap - Yang ni susah sikit. Tapi kesannya sangat mendalam. Jadikanlah blog korang tu sebaik mungkin. Entri best, bermaklumat. Lepas tu jangan hairan kalau blog korang akan ada dalam bloglist mana-mana blog. Komen cecah ratusan. Wah, impianku! ;)

Kesimpulannya, thanks kepada korang yang tak putus-putus menyinggah, memfollow, mengomen dekat blog Ini Kisah Tia kepunyaan Tia ni ;)

13 comments

  1. huhuhu. yang first tu memang macam mintak maki. hehe =D

    "i follow you. u follow i balik" memaksa betul. ahhaa

    ReplyDelete
  2. @EYFAalias : macam ni selalunya newbies yang buat ;)

    ReplyDelete
  3. yang ketiga nk target tuh!!! haha

    ReplyDelete
  4. tia rara nk jd yg last tu jugak =),ya rara paling bencik bile ada org yg suh singgah blog dye balik.n paksa suh follow balik.mmg rara takkan buat lah kan.sorry.hehehe

    ReplyDelete
  5. ada lagi tia...

    rajin2 la komen entri sahabat blogger.. jangan macam dalam shoutbox tu..

    datang dan pergi~~~~~~~~ =,=

    ReplyDelete
  6. eheh yg 1st tu pernah gak buat... pastu diri sendiri yg rasa fedap... tak tau la naper.. so sekarang ni terpulang pada visitor... kalau dorang rasa best so dorang follow.. ihiks.. :D tak kisah sangat pasal follower tak ribu riban pun... asalkan ada readers dah kira ok bagi Ticer... :D

    ReplyDelete
  7. Konsep kamu follow saya saya follow kamu, kamu komen saya saya komen kamu tu Tira masih gunakan sampai sekarang. Hahaha :D

    ReplyDelete
  8. yang pertama tu amni selalu buat time follower bawah 300..pastu kena tguurr..uhuhuhuhu.....sedih2... sekarang ni kalau folo blog orang,folo senyap2 je...kalau die perasann...memang best laa...haha

    ReplyDelete
  9. teringin nak dapat riban, tp bile tah. haha.

    dulu suke msuk contest, tp ade je syarat suruh follow. tak suke sangat. kalau best, baru follow. hahah.

    ReplyDelete
  10. tengah berusaha cuba cara yang ke-3 tu..hehe

    ReplyDelete
  11. i love the last tips.. impianku jugak!

    ReplyDelete
  12. yg 1st tu tk penah wat la..
    yg no 2 tu ada contest /segmen manarik sy join tk menarik tk join..
    ke3 tu nk mantapkn masing2 la caranya..

    yg pnting mana2 kwn2 yg selalu bg suport jgn dilupa..

    ReplyDelete
  13. paling xsuke tips yang first tu.. daripada nak terjah tros xjadi :(

    ReplyDelete