Lagi Lagi Berat Blog - Penting Okey!

Assalamualaikum ..
Terima kasih sudi singgah blog Tia dan baca entri ;)

Mesti ramai dah tahu kan yang saiz/berat blog memainkan peranan penting dalam sesebuah blog. Macam dalam entri ini. Tak tahu? Haa, sekarang tahu. Haha! Blog tu dikatakan berat bila lambat sangat nak loading. Ada mau sejam baru siap. Okey itu tipu.

Kebanyakkan blog yang berat ni dimiliki oleh blogger perempuan, gadis, wanita mahupun adik (newbie.. hehe). Maaf, tapi itulah hakikatnya. Bukan apa, tak dinafikan kaum hawa ini sangat kreatif okey. Tapi, kekreatifan mereka itu tak sepatutnya.

Segala bunga dan salji berguguran. Airmata pengunjung pun boleh gugur sebab bunga dan salji dah keluar. Entri aje tak keluar-keluar lagi. Hee~ Yang newbie pun tak salah. Yelah, dorang manalah tau weh benda ni semua. So, sila tegur dengan cara berhemah dan sopan santun ye..

Eh, blog lelaki pun ada. Tapi bezanya yang lelaki ni kalau blog depa berat bukan sebab widget apa. Iklan je bersepah. Haha! Ada yang terasa? Sila buat muka geram bila baca ni okey :) Alaa, janganlah sentap. Tak lelaki langsong. Heheh!

Okey dah nak habis ni. Sebelum tu, Tia nak buat entri khas "Review Berat Blog Mereka." Ada siapa-siapa yang nak join tak? Tia akan timbang berat blog korang dan senaraikan bersama yang lain. Kalau nak, tinggalkan komen dan taip JOIN!! Hahaaa. Besar gila font..

Contoh bergambar :


Previous
Next Post »

20 comments

Click here for comments
harrazdani
admin
May 29, 2011 at 8:58 PM ×

JOIN!!!!!!!....berapa kilo harrazdani yer cik tia. tolong timbang.huhuhuhu

Reply
avatar
May 29, 2011 at 9:06 PM ×

saye2..naaakkkk JOIN hehehe

Reply
avatar
ArulchelseA
admin
May 29, 2011 at 9:27 PM ×

joinnnnnnnnnnnnnnnnnn.....hehehe

Reply
avatar
Faiz
admin
May 30, 2011 at 12:24 AM ×

bgus jg nie..kira cm baik hati je nk review blog org lain..hehe..JOIN!!!..huhu..neway thanks ya sbb follow blog sy..sy dh letak blog ini dalam ruangan follower sy..=)

Reply
avatar
Mohd Ridhuan
admin
May 30, 2011 at 12:41 AM ×

mcm best je....
nk JOIN,,,'
berat blog saye still berat ag la...
walaupun dah buang bnyk widget...
xtau lah mane silap...
hehehe

Reply
avatar
Ayie
admin
May 30, 2011 at 6:19 AM ×

blog teman ringan nak kiok.. hahahaa..

Reply
avatar
May 30, 2011 at 10:15 AM ×

halllo...akak dtg utk folo..sbb hartu widgwt hilang kan..ni dah ada boleh la folo..

Reply
avatar
May 30, 2011 at 10:16 AM ×

eh..akak dah folo rupanya..ingatkan haritu akak belum folo lagi..

Reply
avatar
EYFAalias
admin
May 30, 2011 at 11:16 AM ×

hahha. yeah ! you right ! sekarang kat blog ni musim salji agaknya. patut la semua blog pn asal masuk je ada salji. takyah g luar negara dah nak rasa salji :p

Reply
avatar
mOon jOhari
admin
May 30, 2011 at 12:44 PM ×

...salam ziarah...

jOm tengOk belOg tentangbOolan berat ke x...hehehehe...

Reply
avatar
ieka.H
admin
May 30, 2011 at 1:33 PM ×

JOIN gak tia..hehe
tmbang pkai pe?klu pkai dacing harap2 x roboh la dacing tu..hee
btw,suda folo sni skali :)

Reply
avatar
ieka.H
admin
May 30, 2011 at 1:36 PM ×

eh lupa lak..sy ad dua blog..
yg nk d review tu blog ieka H..
yg blog xde title mmg berat..mlu nk soh org review..hee

Reply
avatar
apik pehe
admin
May 30, 2011 at 1:39 PM ×

hehehe..kerana nk lawa..ader blog yang smpai berat..hehehe

Reply
avatar
May 30, 2011 at 2:06 PM ×

eh tryy timbang berat blog arisha bape. muahahaha. :))

Reply
avatar
adan
admin
May 30, 2011 at 2:31 PM ×

macam best...! nak join.. tia!!! aku nak join boleh? ehehe

JOIN!

Reply
avatar
af sembilan
admin
May 30, 2011 at 3:50 PM ×

Ops! pembetulan untuk "...kaum hawa ini sangat kreatif okey." ...bg aku mereka tidak kreatif...tp mereke terlalu nak cantik.....ltk itu ini... ala mcm bdk2 bru nk blaja make up muke..sume di cube... biase la tu kn?

klw kreatif kte akn tgk smpai rse WOW! tu kretif... BTW ;) tgk blog sy ..berat ke tak :P

Reply
avatar
daddyzkool
admin
May 30, 2011 at 3:56 PM ×

dah timbang dia cakap ringan boleh tambah lagi 2kg...hehe

Reply
avatar
dreamygirl
admin
May 30, 2011 at 8:48 PM ×

salam.
huhu..terasa lah..kalo boleh nk ltak macam2 kt blog -p

@af sembilan:kalo boleh,semua nak dicuba =p

Reply
avatar
Arpiiz
admin
May 30, 2011 at 10:38 PM ×

haha, ni yang terasa ni..^^

kalo nak join ni sempat lagi ke..??

Reply
avatar
Fadah
admin
June 3, 2011 at 11:49 PM ×

berat blog memang penting untuk mempercepatkan loading sesuatu page

Reply
avatar