Sunday, May 29, 2011

Lagi Lagi Berat Blog - Penting Okey!

Assalamualaikum .. Terima kasih sudi singgah blog Tia dan baca entri ;) Mesti ramai dah tahu kan yang saiz/berat blog memainkan peranan pen... thumbnail 1 summary
Assalamualaikum ..
Terima kasih sudi singgah blog Tia dan baca entri ;)

Mesti ramai dah tahu kan yang saiz/berat blog memainkan peranan penting dalam sesebuah blog. Macam dalam entri ini. Tak tahu? Haa, sekarang tahu. Haha! Blog tu dikatakan berat bila lambat sangat nak loading. Ada mau sejam baru siap. Okey itu tipu.

Kebanyakkan blog yang berat ni dimiliki oleh blogger perempuan, gadis, wanita mahupun adik (newbie.. hehe). Maaf, tapi itulah hakikatnya. Bukan apa, tak dinafikan kaum hawa ini sangat kreatif okey. Tapi, kekreatifan mereka itu tak sepatutnya.

Segala bunga dan salji berguguran. Airmata pengunjung pun boleh gugur sebab bunga dan salji dah keluar. Entri aje tak keluar-keluar lagi. Hee~ Yang newbie pun tak salah. Yelah, dorang manalah tau weh benda ni semua. So, sila tegur dengan cara berhemah dan sopan santun ye..

Eh, blog lelaki pun ada. Tapi bezanya yang lelaki ni kalau blog depa berat bukan sebab widget apa. Iklan je bersepah. Haha! Ada yang terasa? Sila buat muka geram bila baca ni okey :) Alaa, janganlah sentap. Tak lelaki langsong. Heheh!

Okey dah nak habis ni. Sebelum tu, Tia nak buat entri khas "Review Berat Blog Mereka." Ada siapa-siapa yang nak join tak? Tia akan timbang berat blog korang dan senaraikan bersama yang lain. Kalau nak, tinggalkan komen dan taip JOIN!! Hahaaa. Besar gila font..

Contoh bergambar :


20 comments

  1. JOIN!!!!!!!....berapa kilo harrazdani yer cik tia. tolong timbang.huhuhuhu

    ReplyDelete
  2. joinnnnnnnnnnnnnnnnnn.....hehehe

    ReplyDelete
  3. bgus jg nie..kira cm baik hati je nk review blog org lain..hehe..JOIN!!!..huhu..neway thanks ya sbb follow blog sy..sy dh letak blog ini dalam ruangan follower sy..=)

    ReplyDelete
  4. mcm best je....
    nk JOIN,,,'
    berat blog saye still berat ag la...
    walaupun dah buang bnyk widget...
    xtau lah mane silap...
    hehehe

    ReplyDelete
  5. blog teman ringan nak kiok.. hahahaa..

    ReplyDelete
  6. halllo...akak dtg utk folo..sbb hartu widgwt hilang kan..ni dah ada boleh la folo..

    ReplyDelete
  7. eh..akak dah folo rupanya..ingatkan haritu akak belum folo lagi..

    ReplyDelete
  8. hahha. yeah ! you right ! sekarang kat blog ni musim salji agaknya. patut la semua blog pn asal masuk je ada salji. takyah g luar negara dah nak rasa salji :p

    ReplyDelete
  9. ...salam ziarah...

    jOm tengOk belOg tentangbOolan berat ke x...hehehehe...

    ReplyDelete
  10. JOIN gak tia..hehe
    tmbang pkai pe?klu pkai dacing harap2 x roboh la dacing tu..hee
    btw,suda folo sni skali :)

    ReplyDelete
  11. eh lupa lak..sy ad dua blog..
    yg nk d review tu blog ieka H..
    yg blog xde title mmg berat..mlu nk soh org review..hee

    ReplyDelete
  12. hehehe..kerana nk lawa..ader blog yang smpai berat..hehehe

    ReplyDelete
  13. eh tryy timbang berat blog arisha bape. muahahaha. :))

    ReplyDelete
  14. macam best...! nak join.. tia!!! aku nak join boleh? ehehe

    JOIN!

    ReplyDelete
  15. Ops! pembetulan untuk "...kaum hawa ini sangat kreatif okey." ...bg aku mereka tidak kreatif...tp mereke terlalu nak cantik.....ltk itu ini... ala mcm bdk2 bru nk blaja make up muke..sume di cube... biase la tu kn?

    klw kreatif kte akn tgk smpai rse WOW! tu kretif... BTW ;) tgk blog sy ..berat ke tak :P

    ReplyDelete
  16. dah timbang dia cakap ringan boleh tambah lagi 2kg...hehe

    ReplyDelete
  17. salam.
    huhu..terasa lah..kalo boleh nk ltak macam2 kt blog -p

    @af sembilan:kalo boleh,semua nak dicuba =p

    ReplyDelete
  18. haha, ni yang terasa ni..^^

    kalo nak join ni sempat lagi ke..??

    ReplyDelete
  19. berat blog memang penting untuk mempercepatkan loading sesuatu page

    ReplyDelete