Menjawab Soalan Dari Sahabat Blogger

Terima kasih Tia ucapkan,
Buat blogger bernama Adan,
Untuk Tag jawab soalan,
Yang hampir Tia lupakn

Kalau suka boleh baca,
Kalau tak suka tak apa,
Ini cuma suka-suka saja,
Semua cerita 5 perkara

5 TARIKH PENTING
Tarikh penting banyak tak terkira,
Tapi diminta cuma lima,
Tarikh puasa tak lama bermula,
Raya pula selepasnya,
Merdeka paling utama,
Cuti sekolah bakal menjelma,
Ohya, birthday Tia jangan dilupa

5 PERKARA DIBUAT SEMALAM
Semalam punya cerita banyak dah lupa,
Ini juga 5 perkara,
Makan minum sudah tentunya,
Basuh piring harus ya,
Tengok tv layan mata,
Jaga si kecik ibunya kerja,
Paling utama update blog laa

5 PERKARA YANG BUAT KORANG GEMBIRA
Online blog gembira rasanya,
Ada yang komen senyum sampai telinga,
Apa lagi dah takda idea,
Lagi 3 nak cukupkan 5,
Apa dia yang buat Tia bahagia,
Makan tidur seronok juga,
1 lagi nak lengkapkan semua,
Sudah semestinya tinggal dengan keluarga

5 SEBAB JAWAB SOALAN
Akhirnya sudah sampai penghujungnya,
Kenapa jawab soalan yang ditanya,
Nak buat entri idea tak ada,
Maaflah yang ni tak cukup 5

Sekarang nak tag 5 blogger pula,
Tak nak buat takpa,
Cuma perlu abaikan saja,
Yang penting komen jangan lupa

Cikgu penyayang sudah semestinya,

Budak Sabah sama macam Tia

Tak sangka join juga contest IKEA,

Suka Suki Sakdi nama blognya,

Yang terakhir buat si jejaka,
Selalu aje kehilangan idea
Jom singgah http://arpiiz001.blogspot.com/ cari tahu siapa dia
Previous
Next Post »

20 Comments

Click here for Comments
cik sakdi
admin
May 12, 2011 at 12:08 AM ×

mak aih tia siap berpantun lagi.. adoiii mcm ne nak lawan ni.. haha

Reply
avatar
May 12, 2011 at 12:09 AM ×

ape benda ni.. ad segmen pape ke.. xpaham.. hehe

Reply
avatar
adan
admin
May 12, 2011 at 12:13 AM ×

akhirnya dia join gak.. thanks.. ^_^

Reply
avatar
MiSzy DiaN
admin
May 12, 2011 at 12:13 AM ×

nong~
tq sbb tag.. hehe ada jua idea ku utk update sbb skrg ndada idea suda ni hehehe..

Reply
avatar
May 12, 2011 at 12:19 AM ×

@cik sakdi : hehe , lawan jangan tak lawan ;)

@Taufiq Arifin a.k.a Topimagine : hehe . sekadar suka2 aje ;)

@adan : sudah semestinya . khas untuk inchek adan ;)

@MiSzy DiaN : hehee ~ ya ba nong . saptu aku tag kaw . plus2 rindu neh ama kw . ngee ~~

Reply
avatar
shatooman
admin
May 12, 2011 at 12:54 AM ×

tia ni boleh masuk pertandingan pantun ni..ahahha..ekk..tertarik kat ayat tag miszy dian..sama dgn tia tu dr segi comel ke atau dr sabah? wakakaka

Reply
avatar
adan
admin
May 12, 2011 at 1:12 AM ×

iya la tu.. ahaha

Reply
avatar
May 12, 2011 at 1:35 AM ×

ewah ewah...
kene jawab pantun ni... hahaha

Reply
avatar
ABU
admin
May 12, 2011 at 1:37 AM ×

harus basuh piring..!!:D

Reply
avatar
ArulchelseA
admin
May 12, 2011 at 1:40 AM ×

trbaikk la tia...best...:)

Reply
avatar
May 12, 2011 at 1:47 AM ×

@shatooman : haha , dua2 takpa ;)

@adan : percayalah ;)

@Shamsuddin Amin : hahaa , nanti Tia buat segmen balas pantun noh ..

@ABU : seharusnya !

@ArulchelseA : thanks , thankssss ;)

Reply
avatar
adan
admin
May 12, 2011 at 1:53 AM ×

dah macam lagu siti woooooooo... khakhakhak

Reply
avatar
May 12, 2011 at 2:38 AM ×

@adan : sitimun . hak3x ;)

Reply
avatar
Miss Tira
admin
May 12, 2011 at 2:55 AM ×

Ini betul-betul kretif. 2 dalam satu. Pantun dan jawab serentak. Hahaha. Menarik.

Reply
avatar
May 12, 2011 at 4:42 AM ×

aiyak...Ticer pun kena jawab ehh.. orait nanti yer... :))

Reply
avatar
ika
admin
May 12, 2011 at 8:25 AM ×

kreatifnyye dia..hehehe..

Reply
avatar
EYFAalias
admin
May 12, 2011 at 8:45 AM ×

hahhaahhahaa. baguslah tia ni. siap berpantun bagai. kalau eyfa mst senaraikan aje semua. ahaha. kejap. nanti eyfa join. thanks tag :)

Reply
avatar
MiSzy DiaN
admin
May 12, 2011 at 9:53 AM ×

alalalaa~ rindu ko sama akU? hehehee.. bhaa aku wat la ni k..

Reply
avatar
amny
admin
May 12, 2011 at 4:01 PM ×

rmai plak yg join segmen nii..uuhu

Reply
avatar