Dah Terbongkar Pasal Disable Right Click

Korang tau tak yang function disable right click tu ada kelemahannya? Biasalah, setiap yang ada kelebihan mesti akan ada kekurangannya jugak. Ramai yang pakai disable right click ni sebab tak nak orang lain copy entrinya kan.

Well, ianya dah tak selamat untuk digunakan lagi. So, entri korang tetap akan dapat di copy lepas ni. Tia dah cuba dan memang berkesan ! Mungkin lepas ni ada yang boleh cari jalan lain macamana entri takkan dapat di copy lagi?

Previous
Next Post »

13 Comments

Click here for Comments
Mira Fatin
admin
May 1, 2011 at 2:11 AM ×

ait? asal x selamat lak? HEHE

Reply
avatar
May 1, 2011 at 2:36 AM ×

@Mira Fatin : Dah ada caranya untuk jadikan DISABLE tu jadi ENABLE . haha !

Reply
avatar
miszes ugly
admin
May 1, 2011 at 2:44 AM ×

tulah.
dah takleh watpe.
semua yang bagus ade gak kelemahan.
semua orang kene responsible je.
huhu

Reply
avatar
shatooman
admin
May 1, 2011 at 3:27 AM ×

tiada benda yg sempurna..apa cara skalipun mesti ada kelemahannya..

Reply
avatar
adwafarahin
admin
May 1, 2011 at 7:22 AM ×

ooo x slamat ek?

adwa x pakai la pulak..hehe

Reply
avatar
May 1, 2011 at 7:55 AM ×

owh..pernah tau jugak cara nak dusable tuh jd enable ...tp dah lupa la plak...hehehe...lg satu kl kiter wat disable right click pon, gmbar still boleh di copy dgn cara TETTTTTTTTTT......

btw, dtg mbalas kunjungan n follow ;p

Reply
avatar
adan
admin
May 1, 2011 at 11:12 AM ×

alarh.. kalau nak copy entri blohhr tu pun senang je..

CTRL+C

cuba try...

Reply
avatar
aisya
admin
May 1, 2011 at 11:37 AM ×

tak kesah sgt pun dgn disable right click ni.. mcm xde fungsi je.. huhu

Reply
avatar
EYFAalias
admin
May 1, 2011 at 12:11 PM ×

betul tu. highlight ajelah lepas tu ctrl+c dah dapat copy. hahhaa.

Reply
avatar
Ezay Hadry
admin
May 1, 2011 at 12:43 PM ×

aha memang tak selamat sebab senang je kan nk enable right click balik..aritu pun terbace dlm blog otai2..sbb tu ezay tk kisah sangat pn pasal ni

Reply
avatar
Syat0za Zai
admin
May 1, 2011 at 6:14 PM ×

err. pkai ctrl + U pun boleh :D

Reply
avatar
May 2, 2011 at 5:54 PM ×

hihi tak selamat lagi la orang yang buat disable right click tu hik3

Reply
avatar
Khai Rul
admin
May 6, 2011 at 8:03 PM ×

betul2,,http://khaiadebelog.blogspot.com/2011/04/kelemahan-disable-right-click.html

Reply
avatar