Ayat-ayat Minta Putus!

Assalamualaikum .. Terima kasih sudi singgah blog Tia dan baca entri ;)

Biasalah manusia kan. Bila suka, terhegeh-hegeh nak dapatkan. Tapi bila dah tak suka, boring haa mulalah lidah bercabang-cabang. Hal yang kecik boleh jadi besar. Malah, dibesar-besarkan lagi.

Ini mungkin antara ayat-ayat yang akan keluar dari mulut si dia bila dah tak suka ataupun dia ada niat nak mintak putus dengan korang. Mungkin tak semua betul tapi korang kena alert!

  • "You terlalu baik untuk I. I tak layak hidup dengan you."
  • "I nak tumpukan perhatian I kat keluarga/pelajaran/kerjaya."
  • "Kita dah tak sehaluan. So, lebih baik kita ikut haluan masing-masing."
  • "I dah cuba lupakan ex I tapi I tak boleh."
  • "Bagi I masa dan ruang untuk berfikir."

Agak-agak ayat-ayat tu dah keluar dari mulut si dia, tak payah cakap banyak. Lempang aje. Haha! Setiap masalah ada jalan penyelesaiannya. Jangan bertindak secara terburu-buru. grr~~
Previous
Next Post »

31 Comments

Click here for Comments
cik sakdi
admin
May 25, 2011 at 12:15 AM ×

xpayah nak menunggu orang yang x sudi. haha

Reply
avatar
Freaky
admin
May 25, 2011 at 12:15 AM ×

ha ah memang ayat macam tu yang selalu bg..

Tang mana Lelaki Macho ?

Reply
avatar
harrazdani
admin
May 25, 2011 at 12:19 AM ×

org dah tak sudiiii....mcm2 alasan.

Reply
avatar
May 25, 2011 at 12:20 AM ×

setakat nie,ayat2 tu belum terkeluar lagi dri mulut si dia. haha :p

Reply
avatar
May 25, 2011 at 12:21 AM ×

yang 1st and yang ke 3 tu popular kot :)

Reply
avatar
ArulchelseA
admin
May 25, 2011 at 12:38 AM ×

ayat2 biasa ni...nak mengelak...dah tk alasan..hehehe

Reply
avatar
adan
admin
May 25, 2011 at 12:41 AM ×

aku pernah dapat ayat mcm tu.. serius memang alasan semata-mata...! haish..!

Reply
avatar
EYFAalias
admin
May 25, 2011 at 12:44 AM ×

hahahaaha. ayat2 atas ni emmang selalu lelaki guna . termasuk la ex-ex eyfa tu. huhhh. ikutkan hati memang nak lempang. tapi dh dia xsuka xkan nak paksa? lantak la dia. ramai lg jaug lebih baik dr dia. kan ? huhu

Reply
avatar
May 25, 2011 at 12:48 AM ×

bile die start jerk ckp ayat2 tuh ready nak cili api.. lumoi kat mulot depa.. pastuh bla.. heee

Reply
avatar
shatooman
admin
May 25, 2011 at 12:49 AM ×

kalu mcm tu, mmg dia dh x hinggin la tu~ ekekeke.. baik tinggalkan terus.

Reply
avatar
May 25, 2011 at 1:08 AM ×

nasib la ak x pernh gune ayat2 tu... hehe

Reply
avatar
May 25, 2011 at 1:40 AM ×

"You terlalu baik untuk I. I tak layak hidup dengan you." adalah ayat nk tunjuk tacing oleh kami.. (saya + yg terchenta ;) )

Reply
avatar
k e y r i
admin
May 25, 2011 at 2:00 AM ×

<<<<<<<<<<terasa weyh... hahaha =.=

Reply
avatar
Siti Aziz
admin
May 25, 2011 at 2:33 AM ×

ayat yang mula2 tue memang paling kejam pada ct...

Reply
avatar
apik pehe
admin
May 25, 2011 at 3:24 AM ×

hahaha..kena lempang terus

Reply
avatar
Miss Tira
admin
May 25, 2011 at 4:07 AM ×

Hahaha. Ayat biasa je tu. Itu kapel bukan cinta. Kalau cinta lain.

Reply
avatar
Opah Kentang
admin
May 25, 2011 at 7:59 AM ×

i rase lebih baik kita ikot haluan masing-masing.
hakpuihhhh..tak suke cakap je.kan senang..

*tibe-tibe emosi..huhuhu..

Reply
avatar
May 25, 2011 at 8:24 AM ×

u terlampau baik untuk i... i rase malu sangat2... kalau u still nk bersama i, sanggupkah u bermadu :)

Reply
avatar
Aida Zafirah
admin
May 25, 2011 at 8:45 AM ×

tu semua ayat cover line tuh...huhuhu...

*saya dah habis diploma lah...http://aidazafirah.blogspot.com/2011/05/officially-graduated.html

Reply
avatar
May 25, 2011 at 9:15 AM ×

benci lelaki camni sob4 T_T (tetiba nak emo apehal ni) hehe

Reply
avatar
ABU
admin
May 25, 2011 at 9:32 AM ×

jgn terburu buru..lempang terus..hahaha

Reply
avatar
Hanim Mahali
admin
May 25, 2011 at 9:55 AM ×

ganehnya dia sampai nak lempang orang.... takut akak...

Reply
avatar
NARDtheNERD
admin
May 25, 2011 at 10:05 AM ×

dah taknak..
macam2 alasan bagi kan..
hihihi..
:)

Reply
avatar
JR Online
admin
May 25, 2011 at 11:00 AM ×

Sungguh bernasib baik, kerana sekurang2nya ada juga ayat yg berlapik. Ada yg blah begitu saja tanpa ayat2 cinta & tanpa ayat2 benci, pergi tanpa kata...

Reply
avatar
JR Online
admin
May 25, 2011 at 11:06 AM ×

Sapa2 yg dpt ayat2 tu sungguh bernasib baik, krn sekurang2nya ada juga ayat yg berlapik. Ada yg tak pernah dpt apa2 ayat, tiba2 pasangan mereka hilang & blah begitu saja...

Reply
avatar
deeya
admin
May 25, 2011 at 12:12 PM ×

tapi ex dya dulu tak sebut semua kat atas nie pun time clash .. dia cakap cam nie haaa "sye dah takde feel langsung dngan awak" .. sedey tahu !! bertahun2 terlalu susah nak lupekan dia =(

Reply
avatar
Fyqa
admin
May 25, 2011 at 12:14 PM ×

hahaha. betol2. cipta alsan bagai2

Reply
avatar
May 25, 2011 at 12:48 PM ×

ada lagi ,

i terlalu kacak untuk u. hahahahaa

Reply
avatar
May 25, 2011 at 12:48 PM ×

ada lagi ,

i terlalu kacak untuk u. hahahahaa

Reply
avatar
cik azeya
admin
May 25, 2011 at 8:23 PM ×

emosinya cik tia. :P

Reply
avatar
CikPuan Fara
admin
May 28, 2011 at 1:44 PM ×

hahaha sis penah kena exbf dulu ckp.. " saya bukan untuk awk, tak tahu ah tetiba hilang rasa cinta". one word. celaka. hahahahah.

Reply
avatar