Wednesday, May 25, 2011

Ayat-ayat Minta Putus!

Assalamualaikum .. Terima kasih sudi singgah blog Tia dan baca entri ;) Biasalah manusia kan. Bila suka, terhegeh-hegeh nak dapatkan. Tapi... thumbnail 1 summary
Assalamualaikum .. Terima kasih sudi singgah blog Tia dan baca entri ;)

Biasalah manusia kan. Bila suka, terhegeh-hegeh nak dapatkan. Tapi bila dah tak suka, boring haa mulalah lidah bercabang-cabang. Hal yang kecik boleh jadi besar. Malah, dibesar-besarkan lagi.

Ini mungkin antara ayat-ayat yang akan keluar dari mulut si dia bila dah tak suka ataupun dia ada niat nak mintak putus dengan korang. Mungkin tak semua betul tapi korang kena alert!

  • "You terlalu baik untuk I. I tak layak hidup dengan you."
  • "I nak tumpukan perhatian I kat keluarga/pelajaran/kerjaya."
  • "Kita dah tak sehaluan. So, lebih baik kita ikut haluan masing-masing."
  • "I dah cuba lupakan ex I tapi I tak boleh."
  • "Bagi I masa dan ruang untuk berfikir."

Agak-agak ayat-ayat tu dah keluar dari mulut si dia, tak payah cakap banyak. Lempang aje. Haha! Setiap masalah ada jalan penyelesaiannya. Jangan bertindak secara terburu-buru. grr~~

31 comments

  1. xpayah nak menunggu orang yang x sudi. haha

    ReplyDelete
  2. ha ah memang ayat macam tu yang selalu bg..

    Tang mana Lelaki Macho ?

    ReplyDelete
  3. org dah tak sudiiii....mcm2 alasan.

    ReplyDelete
  4. setakat nie,ayat2 tu belum terkeluar lagi dri mulut si dia. haha :p

    ReplyDelete
  5. yang 1st and yang ke 3 tu popular kot :)

    ReplyDelete
  6. ayat2 biasa ni...nak mengelak...dah tk alasan..hehehe

    ReplyDelete
  7. aku pernah dapat ayat mcm tu.. serius memang alasan semata-mata...! haish..!

    ReplyDelete
  8. hahahaaha. ayat2 atas ni emmang selalu lelaki guna . termasuk la ex-ex eyfa tu. huhhh. ikutkan hati memang nak lempang. tapi dh dia xsuka xkan nak paksa? lantak la dia. ramai lg jaug lebih baik dr dia. kan ? huhu

    ReplyDelete
  9. bile die start jerk ckp ayat2 tuh ready nak cili api.. lumoi kat mulot depa.. pastuh bla.. heee

    ReplyDelete
  10. kalu mcm tu, mmg dia dh x hinggin la tu~ ekekeke.. baik tinggalkan terus.

    ReplyDelete
  11. nasib la ak x pernh gune ayat2 tu... hehe

    ReplyDelete
  12. "You terlalu baik untuk I. I tak layak hidup dengan you." adalah ayat nk tunjuk tacing oleh kami.. (saya + yg terchenta ;) )

    ReplyDelete
  13. <<<<<<<<<<terasa weyh... hahaha =.=

    ReplyDelete
  14. ayat yang mula2 tue memang paling kejam pada ct...

    ReplyDelete
  15. Hahaha. Ayat biasa je tu. Itu kapel bukan cinta. Kalau cinta lain.

    ReplyDelete
  16. i rase lebih baik kita ikot haluan masing-masing.
    hakpuihhhh..tak suke cakap je.kan senang..

    *tibe-tibe emosi..huhuhu..

    ReplyDelete
  17. u terlampau baik untuk i... i rase malu sangat2... kalau u still nk bersama i, sanggupkah u bermadu :)

    ReplyDelete
  18. tu semua ayat cover line tuh...huhuhu...

    *saya dah habis diploma lah...http://aidazafirah.blogspot.com/2011/05/officially-graduated.html

    ReplyDelete
  19. benci lelaki camni sob4 T_T (tetiba nak emo apehal ni) hehe

    ReplyDelete
  20. jgn terburu buru..lempang terus..hahaha

    ReplyDelete
  21. ganehnya dia sampai nak lempang orang.... takut akak...

    ReplyDelete
  22. dah taknak..
    macam2 alasan bagi kan..
    hihihi..
    :)

    ReplyDelete
  23. Sungguh bernasib baik, kerana sekurang2nya ada juga ayat yg berlapik. Ada yg blah begitu saja tanpa ayat2 cinta & tanpa ayat2 benci, pergi tanpa kata...

    ReplyDelete
  24. Sapa2 yg dpt ayat2 tu sungguh bernasib baik, krn sekurang2nya ada juga ayat yg berlapik. Ada yg tak pernah dpt apa2 ayat, tiba2 pasangan mereka hilang & blah begitu saja...

    ReplyDelete
  25. tapi ex dya dulu tak sebut semua kat atas nie pun time clash .. dia cakap cam nie haaa "sye dah takde feel langsung dngan awak" .. sedey tahu !! bertahun2 terlalu susah nak lupekan dia =(

    ReplyDelete
  26. hahaha. betol2. cipta alsan bagai2

    ReplyDelete
  27. ada lagi ,

    i terlalu kacak untuk u. hahahahaa

    ReplyDelete
  28. ada lagi ,

    i terlalu kacak untuk u. hahahahaa

    ReplyDelete
  29. hahaha sis penah kena exbf dulu ckp.. " saya bukan untuk awk, tak tahu ah tetiba hilang rasa cinta". one word. celaka. hahahahah.

    ReplyDelete