Monday, May 30, 2011

Susahnya Si Kacak dan Cantik

Assalamualaikum .. Terima kasih sudi singgah blog Tia dan baca entri ;) "Eh, hensemnya dia. Mesti dah ada awek ni.." "Cantik... thumbnail 1 summary
Assalamualaikum ..
Terima kasih sudi singgah blog Tia dan baca entri ;)

"Eh, hensemnya dia. Mesti dah ada awek ni.."
"Cantiknya awek tu. Mesti ramai yang terkejar-kejar dekat dia.."

Korang pernah berfikiran macam tu tak? Nampak aje lelaki hensem, perempuan cantik mesti kata dia dah berpunya. Betul ke macam tu? Cuba tanya mereka-mereka yang cantik dan hensem tu. Haha!

Mesti susah nak percaya kan kalau dorang-dorang yang cantik dan hensem tu single. Habislah dorang kalau semua orang berfikiran macam tu. Dah sah-sah membujang sampai ke tua. Tapi kadang-kadang mereka-mereka ini juga yang cari pasal.

Mentang-mentanglah cantik/hensem, set kat kepala otak "Alaa, aku kan cantik/hensem. Mesti laku punya." Yakinnye kau. Ingat semua pandangan sama ke? Tak sama okey.

Kalau dah dapat yang hensem/cantik tu pula satu masalah lagi. Kongkong sangat! Yelah, takut kena kebas. Hari-hari susah hati. Rasa macam nak ikat dan kurung aje dalam almari. Elok sangatlah tu. Kepam lah bawah ketiak ye..

Kesimpulannya, sapa-sapa yang rasa dirinya cantik dan hensem. Pandai-pandailah bawa diri. Sila comotkan diri anda supaya tak kelihatan hensem dan cantik lagi. Haha!

8 comments

  1. hahaha...nasib sy tk hensem..tk perlu la nak comot2 kan diri..memang dah comot pun...kih kih kih

    ReplyDelete
  2. ehhehhehhehe...
    susah gak jadi yang ade rupe ni,,,
    yng single pun,....
    org ingt dah berpunye,...
    hehehhehe

    ReplyDelete
  3. hahahaha semua makhluk Allah cantik2...
    awww!! awak pun cantik juga..~
    tapi kwn saya pernah ckp,org cantik ni slalu nya xberpunya lg,sbb memilih la ckit..namapun cantik/hensem laa...huh..!! saya xleh trima yg itu hhehe

    ReplyDelete
  4. biasanya yang cantik dan hensem tu masih lagi single. jadi cepat2 la amik peluang yang ada. hahaha

    Bukti Lelaki itu Rumit

    ReplyDelete
  5. salam..nk komen..he3..
    cantik tu subjektif..kita selalu pandang cantik dari paras rupajekan..memang sesiapa pon suka tgok yng cantik..lumrah,fitrah..sy pon..hu2..

    baca sini,best>>
    http://dreamygirl-inspirasihidupku.blogspot.com/2011/05/beauty.html

    ReplyDelete
  6. <--- xpernah jadi lelaki ensem..., xtau la nk describe cm ne.. hehehehe

    ReplyDelete
  7. @Arulchelsea : yaka ? padahal tak mau ngaku ;)

    @Mohd Ridhuan : tu lah pasal ;)

    @Numeeqah : hehe .. Tia bersyukur dengan apa yang Allah dah anugerahkah ;)

    @Epy Ain : tq ;)

    @Freaky : cepat2 ;)

    @dreamygirl : Tia jugak ;)

    @Taufiq : Tia pun tak pernah ;)

    ReplyDelete