Blogger Perlu Tahu Ini

Rasanya, ramai blogger-bloger baru yang tak perasan akan hal ni pada blog mereka. Blogger lama paling tak suka akan WORD VERIFICATION. Tak percaya? Tanya mereka. Hehe! Tak semua tapi kebanyakkan.

So, korang boleh check 3 perkara di bawah yang Tia rasa pentinglah untuk mudahkan pengunjung-pengunjung korang. Bila dorang rasa mudah, tak mustahil mereka akan datang semula. Korang tak buat takpe. Ini cuma tips mudah aje..


Settings > Comments > Comment Form Placement > Tick Pop-up window

--------------------------------------------------------------------

Ini paling penting. Kebanyakkan blogger tak suka word verification ni sebab menyusahkan. Korang boleh buang.

Settings > Comments > Show word verification for comments? > Tick No

--------------------------------------------------------------------

Kalau rasa-rasa blog korang tu takda lucahnya, lebih baik set kan aje jadi No.

Settings > Basic > Adult Content? > Pilih No

--------------------------------------------------------------------

Akhir sekali, korang jangan lupa save pula. Semoga tips yang mudah ini berguna untuk korang ye. Lebih-lebih lagi yang newbie.

Previous
Next Post »

35 comments

Click here for comments
Ayie
admin
May 2, 2011 at 2:09 AM ×

mereka yang buat WV nih berniat nak naikkan trafik.. Setiap kali nak komen, mesti kene refresh.. Jadi trafik naik..

Teman tak suka WV nih.. Menyusahkan.. Elok2 nak mengomen, terus terbantut..

Reply
avatar
May 2, 2011 at 2:14 AM ×

@Ayie : teman pun tak suka . kalau teman typo 10x , takkan 10x jugak nak teman taip balik ? huish . teman boleh komen kat 10 blog lain tau ..

Reply
avatar
May 2, 2011 at 2:14 AM ×

@Ayie : teman pun tak suka . kalau teman typo 10x , takkan 10x jugak nak teman taip balik ? huish . teman boleh komen kat 10 blog lain tau ..

Reply
avatar
MiSzy DiaN
admin
May 2, 2011 at 2:37 AM ×

tie,
aku tpksa beralih ke mozilla sbb google chrome tu bikin panas..
now, baru ada scroll d tepi.. huuhuhu..
tp aku nda pndai aku guna mozilla nie.. payah laaa plak..

Reply
avatar
May 2, 2011 at 3:08 AM ×

setuju. serious butt hurt bila nmpak bnda nie. mcm owner x mau bg blogger komen jaa. set approval lg bagus kalo depa nk tapis spammer. ^^

Reply
avatar
shatooman
admin
May 2, 2011 at 3:16 AM ×

kebanyakan blog yg ada WV ni adalah newbiew..diorang x pandai lg nk setup blog tu.. nice entry la tia.. ekk..kalu yg lucah skit2 x pe kan? ke perlu jugak wt adult content? ekeke

Reply
avatar
May 2, 2011 at 3:21 AM ×

@shatooman : haha ! tak de hal lah kalau lucah sikit2 je . hehee ..

Reply
avatar
May 2, 2011 at 3:34 AM ×

tak suka jugak..leceh..

Reply
avatar
apik pehe
admin
May 2, 2011 at 4:31 AM ×

huhu..maybe diorang blogger baru..tak tahu lagi tu..hehe..

Reply
avatar
May 2, 2011 at 6:46 AM ×

btl tu aku suke yg bt popup,memudahkan.....bgus ko buat n3,aku br nk bt tp ko da buat..bgus sbb klu dorg x bt popup ssh..kite dahla gune boadbaband jer...

Reply
avatar
Misz-sakura
admin
May 2, 2011 at 9:32 AM ×

Betol2 hehe rasa mls jek nk komen if blog tuh ad verification kod.

tia, dah lama dah blog sy ad prob tu. Ntah, ad jgk ty org2 tp sume tatau. Tia tau x nk setle? Huu, tiap kali org folo kena xplain dorang, cian je kat dorang. Nt kan pepasal igt sy ni sombong hehe

Reply
avatar
mykhalis
admin
May 2, 2011 at 12:27 PM ×

semoga semua blogger baru ambil perhatian

Reply
avatar
Cerita Aku
admin
May 2, 2011 at 12:31 PM ×

Mekasih lagi...utk tips yang cerita aku kena belajar dari Tia *smile

Reply
avatar
aNis sHazLiN
admin
May 2, 2011 at 1:16 PM ×

setuju dgn entry ni! thumbs up!^^

Reply
avatar
May 2, 2011 at 2:36 PM ×

nice tip.. :)

ziarah sini setelah pulang bercuti

Reply
avatar
Amoi
admin
May 2, 2011 at 2:37 PM ×

I still can accept this WV

tak tahu kenapa

Reply
avatar
amny
admin
May 2, 2011 at 11:25 PM ×

blog amni xde kan3...^^

Reply
avatar
May 3, 2011 at 9:33 AM ×

Tia,

Betul tu...agak annoying sikit word verification...huhuhu...itu sbb saya pun malas nak drop comment due to this WV...

Reply
avatar
MR. RIGHT
admin
May 6, 2011 at 3:00 AM ×

forever newbie . .

Reply
avatar
ieckazul
admin
May 6, 2011 at 9:21 AM ×

good tip's thank 4 sharing..

Reply
avatar
May 6, 2011 at 1:27 PM ×

fai dah try,, thanks infonye,, :)

Reply
avatar
yana halim
admin
May 6, 2011 at 9:59 PM ×

thanx....akak budak baru belajar...huhu

Reply
avatar
kaizen
admin
May 7, 2011 at 6:01 AM ×

btol tu tia... thanx sbb follow...happy blogging...enjoy it...

Reply
avatar
May 15, 2011 at 2:31 PM ×

hehehe ye ye ps pon tak suke huhuhu

Reply
avatar
May 15, 2011 at 3:14 PM ×

Salam. Singgah & follow sini dr blog Ps. Nice sharing. thanks ya. ^_^

Reply
avatar
nur adam
admin
June 19, 2011 at 1:08 AM ×

tq tia..akk da cuba,nnti dtg check ya..nak tanya tia,mcm mana kita nak letak link post yg baru buat kat bawah tempat yg kita comment..:)

Reply
avatar
dyanne
admin
June 22, 2011 at 11:47 PM ×

love this blog! informative! keep on posting cuz i'll keep on reding! :DD

Reply
avatar
n.i.k
admin
August 22, 2011 at 11:28 AM ×

yes! senang je upenye. thankssss;)

Reply
avatar
October 27, 2014 at 6:09 PM ×

thx for the tips...amat membantu pada saya yang new blogger
jom free2 singgah blog saya http://carehappytips.blogspot.com/

Reply
avatar