Cara Copy Entri Yang Disable Right Click

terbongkar
Dalam entri Dah Terbongkar Pasal Disable Right Click tu Tia ada cerita kan yang tool ni dah tak boleh pakai sangat dah. Yelah, dah ada caranya untuk ENABLE kan tool tu. Maaflah kalau ada yang tak suka sebab Tia dah bongkar rahsianya. Tapi lambat laun orang akan tau jugak kan.

Kalau yang guna Google Chrome :
Pergi SETTINGS > OPTIONS > UNDER THE HOOD > CONTENT SETTINGS > DO NOT ALLOW ANY SITE TO RUN JAVASCRIPT

Kalau yang guna Mozilla Firefox :
Pergi TOOLS > OPTIONS > CONTENT > TICK KOTAK ENABLE JAVASCRIPT > OK

See, senang je kan. So, kalau ada yang tau cara baru. Sila bagitau Tia, kita godek sama-sama okey. Haha !
Previous
Next Post »

11 comments

Click here for comments
amna
admin
May 1, 2011 at 5:05 PM ×

hehe.. kantuii hehe.. heheh... hehehe..

Reply
avatar
May 1, 2011 at 5:09 PM ×

@amna yeyee . dah kantoi dah . haha!

Reply
avatar
Syat0za Zai
admin
May 1, 2011 at 6:11 PM ×

takpe, nk copy, copy lah ;D

Reply
avatar
Miss Tira
admin
May 1, 2011 at 6:57 PM ×

Oh macam tu rupanya. Terima kasih kongsi tips ni.

Reply
avatar
Ayie
admin
May 1, 2011 at 7:44 PM ×

hahahaha..
dah lama taw pasal benda nih.. Tapi tak pernah terpikir nak kongsi dan buat entry..

btw, nice 1.. rasanya ramai tak taw.. hahaha..

^_^

Reply
avatar
hantu
admin
May 2, 2011 at 12:09 AM ×

xpe, nk copy copyla...giving and sharing..

Reply
avatar
amny
admin
May 2, 2011 at 1:00 AM ×

first time tahu...haha...

Reply
avatar
Haida
admin
May 2, 2011 at 1:13 PM ×

ni lagi satu tah hapa-hapa,,,macm la best sangat entri dia tu...

Reply
avatar
Cerita Aku
admin
May 2, 2011 at 7:53 PM ×

Masalah copy ni bukanlah berat sangat. Sepatutnya kita berbangga apabila org copy artikel kita. Dan org yang copy tu pula, pandai2 lah kasi kredit pada blog yang dia copy ni. Cerita Aku pun sebenarnya tak berapa nak disable right clik ni. Kalau setakat artikel yang mana2 kita boleh bawa dan curi dari dunia internet ni...tak kemana pun. Kalau blogger2 yg berhemah pun, mereka tak ingin nak copy kita punya.

Tetapi Cerita Aku ada sebab tersendiri kenapa nak lock artikel dari Cerita Aku terutama enovel Suhana Karissa yang Cerita Aku karang sendiri untuk mengelak daripada individu tertentu mengaut keuntungan....lumayan tu beb kalau dicuri dan dinovelkan. Cerita Aku juga yg akan gigit jari nanti. Hehe.

Reply
avatar
Cik Michiko
admin
July 13, 2011 at 10:12 AM ×

saya tak jumpa pon kat mana option tu T-T pening dah pala HOTAK nie nak buat ! jumpa SETTING je adela ~

HELP ! HELP !

Reply
avatar
alongxp
admin
October 14, 2011 at 12:12 AM ×

hehe... ade lagi cara yang leeeeebih senang utk permasalahan right click,tp xpela... tia dah jumpe 2 cara tu pon dah ok dah..

Reply
avatar