Review Berat Blog Mereka

Assalamualaikum ..
Terima kasih sudi singgah blog Tia dan baca entri ;)

Macam dalam entri Tia sebelum ni dekat sini, hari ni Tia nak tunaikan janji Tia. Hehe! Sorry lambat sebab peserta terakhir kita ketinggalan bas. Mwahaha! Nak tau sapa, tunggu senarai nanti. Yang mana akhir, dia lah.

Sila rampingkan blog anda ye. Seramping boleh kalau boleh. Haha! Haa, yang mana iklan bersepah tu kurangkan ye. Hehee! Bukan apa, demi kesenangan dan keselesaan bersama. Seboleh-bolehnya, jangan melebihi 100 KB. Kalau lebih pun mungkin dalam 120 KB kot.

Banyak tips dan cara nak kurangkan berat blog korang. Dari diri sendiri aje macamana nak mengubahnya ;) Tia kongsi apa yang Tia tau. Bukan nak tunjuk yang Tia ni GOOD-GOOD aje..


#
 Domain nameSizeLoad TimeAverage Speed per KB
1harrazdani.blogspot.com/122.24 KB0.16 seconds0 seconds

2farahwahedda.blogspot.com/143.87 KB0.25 seconds0 seconds

3arituarini.blogspot.com/87.09 KB0.14 seconds0 seconds

4tuudia.blogspot.com/134.35 KB0.16 seconds0 seconds

5senyumsokmo1990.blogspot.com/151.36 KB0.14 seconds0 seconds

6tentangboolan.blogspot.com/160 KB0.72 seconds0 seconds

7lullabyieka.blogspot.com/137.1 KB0.57 seconds0 seconds

8adan-akudandiriku.blogspot.com/114.58 KB0.16 seconds0 seconds

9www.sembil9n.com/60.81 KB0.48 seconds0.01 seconds

10arpiiz001.blogspot.com/125.64 KB0.69 seconds0.01 seconds


Previous
Next Post »

14 Comments

Click here for Comments
maIra
admin
May 31, 2011 at 8:55 AM ×

tia,ape dpt bila da timbg blog..boley jual x?hehe

Reply
avatar
May 31, 2011 at 8:55 AM ×

pppeeerrhhh berat nye

Reply
avatar
Ihsan Arifin
admin
May 31, 2011 at 10:50 AM ×

haha cmne nk tau berat blog kite ek?

Reply
avatar
cik sakdi
admin
May 31, 2011 at 12:36 PM ×

tia, kite punye 112 kot dulu pernah timbang.kehkeh

Reply
avatar
sya hassan
admin
May 31, 2011 at 12:49 PM ×

dulu blog mmg hias bagai org nk kahwen..then ade org tego blog brat sgt.. skunk neh mmg letak bnde yg perlu je kat blog.. :)

Reply
avatar
adan
admin
May 31, 2011 at 12:51 PM ×

0.16... wow..

thanks tia ^_^

Reply
avatar
apik pehe
admin
May 31, 2011 at 1:20 PM ×

BAGUS LA TU..XDER BERAT PON..HEHE..opss..tercapslock..hehehe

Reply
avatar
Encik MamaT
admin
May 31, 2011 at 2:57 PM ×

tia try timbang blog encik mamat.. hehe

Reply
avatar
May 31, 2011 at 3:45 PM ×

@malra : hehe tak boleh jual pun ;)

@farah wahedda : nanti kasi diet la ;)

@Ihsan Arifin : boleh check berat blog dekat Timbang Berat Blog

@cik sakdi : kira ringan lagi tu ;)

@sya hassan : yup! letak yang perlu aje ;)

@adan : antara yang telaju jugak mau loading ;)

@apik pehe : haha ! yup ..

@Encik Mamat : hehee . boleh timbang dekat sini Timbang Berat Blog

Reply
avatar
amna
admin
May 31, 2011 at 4:18 PM ×

timbang pakai ape tia ? hehe

p/s : gambar tia ada dalam banner ke 5 (v) hehe.. tak lupa yang pernah komen pada laman saye ^^ tq tq

Reply
avatar
May 31, 2011 at 7:01 PM ×

@amna : timbang pakai penimbang blog ;)

thanks amna , Tia dah tengok tadi ;)

Reply
avatar
ABU
admin
May 31, 2011 at 7:58 PM ×

tia blog aku berat ka jugak..

Reply
avatar
MiSzy DiaN
admin
June 1, 2011 at 3:47 PM ×

tie..
miss u..
sorry la.. aku jarg sudaa maw on9 blog nie.. bz jak maw wat report..
maybe b4 daftar kali baru laa aku aktif on9 mcm dlu.. heheee

Reply
avatar
July 20, 2011 at 9:15 AM ×

tia blog akak lebih 100 kb..apa yg akak nk buang lg dr blog akak ya..sbb semua yg ada semua penting..widget hiasan mmg takda..header akk dah x tahu nk edit camno bg kecik..

Reply
avatar