Thursday, May 5, 2011

Iklan Haram Di Blog Tia?

Terima kasih Tia ucapkan kat Haida  sebab tunjukkan sesuatu yang Tia tak nampak. Ada iklan Non-Halal pada iklan Advertlets ni. Apa kes? I... thumbnail 1 summary
Terima kasih Tia ucapkan kat Haida sebab tunjukkan sesuatu yang Tia tak nampak. Ada iklan Non-Halal pada iklan Advertlets ni. Apa kes? Ini kata Haida ,

"erm cik tia tak pe ke letak iklan pork chop burger tu bukan ke kita tak boleh makan tu..haram.."

Cepat-cepat Tia turunkan banner Advertlets ni. Ingat baru nak mencuba Advertlets ni tapi tak sangka ada pulak masalahnya. Ada siap-siapa yang berpengalaman? Mungkin boleh bagi sedikit penjelasan?

22 comments

  1. bahaya ni.. kena hati2 pasni.. :)

    ReplyDelete
  2. tak tahu la Advertlet macam mana..mcm nuffnang dia pilih iklan yg sesuai utk kita yg beragama islam siarkan..ermm tgok balik la syarat2 Advertlets tu.

    ReplyDelete
  3. apik pon x dapat tolong sbb x penah pakai

    ReplyDelete
  4. laaaaa...yeke.kadang2 mmg kite tak pasan kan...

    ReplyDelete
  5. yela..dulu pun pernah gak letak advertlets tp ble ade yg gtau iklan dalam tu ada yg non halal terus buang..huhuhuhu..

    ReplyDelete
  6. naseb bek dpt detect awal2 kan. kalu tak org tekan, u dpt duit. u mkn guna duit tu, u da tak suci. ehhhh. terlebih ayat pulak hehe

    ReplyDelete
  7. akak baru pakai iklan ni semalam..
    tapi kenpa iklan nye tak keluar pun..
    tenet slow kot..
    jadi akak tak nampak apa iklan yang keluar tu..
    wakakak...
    iklan atas header je dengan kat sidebar je yang keluar..
    akak rasa iklan kat post tu je yang ada pork chop burger tu..
    kena ubah la lepas ni nampak nye..

    ReplyDelete
  8. pegi la Http://rinnzbundle.blogspot.com/.. klik pada 'sponsor blog'.lebih selamat tampal iklan saya.tiada non halal. setiap klik dapat usd 0.01-0.05.. gabugan iklan & affiliate. kalau orang daftar melalui link kita dapat lah usd3.00...

    ReplyDelete
  9. khalis apapun takde iklan..wahahha..

    ReplyDelete
  10. Hantar email le ke pejabat advertise tuh.. Mintak dia jangan masukkan iklan haram..

    *wow.. pork.. sedapnya.. hahahahaha

    ReplyDelete
  11. baru je join advertlets..haha..nampaknya terpaksa lupakan..=)

    ReplyDelete
  12. mesti ade part yang kite setuju atau tak pasal iklan2 haram or rokok ni..try tengok balik..ezay pn tk pki advertlets

    ReplyDelete
  13. err, zai rasa kat blog zai takde kot? tak perasan la plak.. kalau akak perasan, tegur tau! :P

    ReplyDelete
  14. ish yeke..kalau nuffnang tu kita boleh setting kan..tapi avertlets tak tau la pula..

    ReplyDelete
  15. bru nk mencube,,nceb bek,,hehhe..btw thakz bg tahu..

    ReplyDelete
  16. Salam..

    Oleh kerana babi itu haram dimakan, maka haram juga diniagakan (jual beli).. oleh itu, segala hasil yang dapat daripada babi ini (promo babi, jual babi, iklan babi dsb) adalah haram. Jika tidak sedar takpe. Bila dah sedar, kena cepat bertindak (buang iklan / hantar bantahan kepada advertiser dsb).

    WA ;)

    ReplyDelete