Iklan Haram Di Blog Tia?

Terima kasih Tia ucapkan kat Haida sebab tunjukkan sesuatu yang Tia tak nampak. Ada iklan Non-Halal pada iklan Advertlets ni. Apa kes? Ini kata Haida ,

"erm cik tia tak pe ke letak iklan pork chop burger tu bukan ke kita tak boleh makan tu..haram.."

Cepat-cepat Tia turunkan banner Advertlets ni. Ingat baru nak mencuba Advertlets ni tapi tak sangka ada pulak masalahnya. Ada siap-siapa yang berpengalaman? Mungkin boleh bagi sedikit penjelasan?

Previous
Next Post »

22 comments

Click here for comments
naseerpatah
admin
May 5, 2011 at 3:13 AM ×

bahaya ni.. kena hati2 pasni.. :)

Reply
avatar
May 5, 2011 at 3:22 AM ×

@naseerpatah : insyaAllah ;)

Reply
avatar
ArulchelseA
admin
May 5, 2011 at 3:25 AM ×

tak tahu la Advertlet macam mana..mcm nuffnang dia pilih iklan yg sesuai utk kita yg beragama islam siarkan..ermm tgok balik la syarat2 Advertlets tu.

Reply
avatar
May 5, 2011 at 4:43 AM ×

wahh kena hati-hati nih....

Reply
avatar
apik pehe
admin
May 5, 2011 at 5:20 AM ×

apik pon x dapat tolong sbb x penah pakai

Reply
avatar
May 5, 2011 at 9:03 AM ×

laaaaa...yeke.kadang2 mmg kite tak pasan kan...

Reply
avatar
May 5, 2011 at 10:03 AM ×

yela..dulu pun pernah gak letak advertlets tp ble ade yg gtau iklan dalam tu ada yg non halal terus buang..huhuhuhu..

Reply
avatar
May 5, 2011 at 12:14 PM ×

bahaye la klo cam ni... huhu

Reply
avatar
ferra
admin
May 5, 2011 at 3:23 PM ×

naseb bek dpt detect awal2 kan. kalu tak org tekan, u dpt duit. u mkn guna duit tu, u da tak suci. ehhhh. terlebih ayat pulak hehe

Reply
avatar
diana
admin
May 5, 2011 at 3:27 PM ×

akak baru pakai iklan ni semalam..
tapi kenpa iklan nye tak keluar pun..
tenet slow kot..
jadi akak tak nampak apa iklan yang keluar tu..
wakakak...
iklan atas header je dengan kat sidebar je yang keluar..
akak rasa iklan kat post tu je yang ada pork chop burger tu..
kena ubah la lepas ni nampak nye..

Reply
avatar
mizzapple
admin
May 5, 2011 at 4:14 PM ×

kena hati2 la pas ni. ;)

Reply
avatar
isz
admin
May 5, 2011 at 4:37 PM ×

pegi la Http://rinnzbundle.blogspot.com/.. klik pada 'sponsor blog'.lebih selamat tampal iklan saya.tiada non halal. setiap klik dapat usd 0.01-0.05.. gabugan iklan & affiliate. kalau orang daftar melalui link kita dapat lah usd3.00...

Reply
avatar
mykhalis
admin
May 5, 2011 at 5:11 PM ×

khalis apapun takde iklan..wahahha..

Reply
avatar
Ayie
admin
May 5, 2011 at 5:28 PM ×

Hantar email le ke pejabat advertise tuh.. Mintak dia jangan masukkan iklan haram..

*wow.. pork.. sedapnya.. hahahahaha

Reply
avatar
EYFAalias
admin
May 5, 2011 at 5:31 PM ×

eyfa pun baru perasannnnnnn

Reply
avatar
aku
admin
May 5, 2011 at 5:49 PM ×

baru je join advertlets..haha..nampaknya terpaksa lupakan..=)

Reply
avatar
najmi^^
admin
May 5, 2011 at 6:25 PM ×

haha..kene hati2

Reply
avatar
Ezay Hadry
admin
May 6, 2011 at 5:55 PM ×

mesti ade part yang kite setuju atau tak pasal iklan2 haram or rokok ni..try tengok balik..ezay pn tk pki advertlets

Reply
avatar
Syat0za Zai
admin
May 6, 2011 at 7:45 PM ×

err, zai rasa kat blog zai takde kot? tak perasan la plak.. kalau akak perasan, tegur tau! :P

Reply
avatar
bantalbucuk
admin
May 7, 2011 at 12:15 AM ×

ish yeke..kalau nuffnang tu kita boleh setting kan..tapi avertlets tak tau la pula..

Reply
avatar
Aina
admin
May 8, 2011 at 5:10 PM ×

bru nk mencube,,nceb bek,,hehhe..btw thakz bg tahu..

Reply
avatar
Ustaz Love
admin
May 9, 2011 at 3:53 PM ×

Salam..

Oleh kerana babi itu haram dimakan, maka haram juga diniagakan (jual beli).. oleh itu, segala hasil yang dapat daripada babi ini (promo babi, jual babi, iklan babi dsb) adalah haram. Jika tidak sedar takpe. Bila dah sedar, kena cepat bertindak (buang iklan / hantar bantahan kepada advertiser dsb).

WA ;)

Reply
avatar