Kelambu baby dekat MR. D.I.Y


Selagi baby belum lahir, selagi tu Andy asyik tanya

"barang baby dah cukup?"

"nak beli apa lagi untuk baby?"

"itu ada? ini ada?"


Andy sangatlah risaukan barang anak dia. Barang i ni cukup ke tak, takde pulak dibisingnya. hello Andy. I ni wife you kot. tsskk!

Actually, i bersyukur sebab Andy jenis yang bertanggungjawab dan ambik berat pasal anak dia. Kalau i, takpe la. Andy tau i boleh handle barang i sendiri sebab barang tu i yang pakai kan. So, sure lah i lebih tahu. Andy just hulur 'kaching', dan i menerima dengan senyuman yang super lebar! :D

Mula-mula i rasa macam tak perlu lah kelambu-kelambu ni semua. Nanti tak muat nak pakai letak atas katil.

Tapi keputusan berubah bila lately ni asyik hujan je. Dahlah hujan, nyamuk lak bebas berterbangan sana sini. Bila fikir balik, kena ada kelambu baby sebijik ni.

Bagitaulah Andy, kata nak beli kelambu untuk baby. Dia okey je. So, i survey lah dekat beberapa buah kedai. Paling murah jumpa pun around RM20++ something lah macam tu. Tapi masa tu hati tak terasa nak beli lagi. Kata, nantilah.

Satu hari tu, mak bawa jalan-jalan pergi Mr. D.I.Y, tetiba jumpa kelambu baby. Tengok harga, murah! RM9.50 je. i pun macam, "eh biar betol ni?" Tapi tak beli terus juga. Bagitau Andy dulu. Dia kata belilah. I kata takpe ah, nanti tunggu dia ada sekali baru pergi beli sama-sama. Andy pun okey.

Semalam jalan dengan Andy terus grab kelambu tu. Ada 3 kaler. Pink, biru and hijau. I ambik biru. Natural. Baby boy boleh, baby girl boleh. Kitorang nak tengok dulu acane rupa kelambu tu bila dibuka. Tapi tak boleh sebab dah packing mati. Zzzz! Nak tak nak, kitorang beli jelah.

Sampai rumah, kitorang bukalah kelambu tu.


Ni 'suis' nak buka. Cara nak buka, tarik je macam nak bukak payung.


Taraaaa! dah buka punnnn. Agak besar jugalah.


Haa tengok. Tak muat atas katil tau. Baby sorang jelah yang conquer tilam tu eh. Mommy dengan abah tido bawah :P

Ah bantai jelah. Pakai bila perlu.

Andy cadang nak beli kelambu hat besar yang boleh muat weols 3 orang atas katil. Tapi i rasa macam hmmm perlu ke, perlu ke? -.-

Takpelah dulu. Pakai je yang mana ada. Takleh membazir. Amalan syaiton awaaaaakk.

posted from Bloggeroid

Previous
Next Post »

4 comments

Click here for comments
Normi Nieza
admin
March 26, 2017 at 5:43 PM ×

wah..seronok nak terima baby..:)

Reply
avatar
tiga lalat
admin
March 26, 2017 at 9:35 PM ×

lembut kaler biru kelambu tuuu., hehe2 mesti baby boy kannn ;p

Reply
avatar
raihanah
admin
March 27, 2017 at 7:09 AM ×

wah tahniah, nak terima baby ya

Reply
avatar