Sedap ke ayam goreng McD tu?


Pappa rappappappp, im lovin it! sila nyanyi dengan irama yang betul.

Perasan tak McD ada iklan duk pung pang pasal ayam goreng dorang tu dekat tv? i tersangat-sangatlah perasan sebab masa ni tengah tunggu hari nak bersalin. So, banyak masa tercongok depan tv lah.

Sekali dua tengok iklannya, boleh tahan lagi.

"Apalah sangat ayam goreng McD tu."

Tapi bila dah berkali-kali tengok, fine!

"please, i must try this. pleaseeee."

T_T

Mak tak menahan. Godaan tak boleh nak tolak. Bunyi crispy dia tu even dengar dari tv je, betul-betul sampai ke tangkai jantung ni.

Since hari ni Andy nak fly balik Kota Kinabalu, dia bawalah pergi McD kelmarin. Ingatkan yang dia bawa tu demi nak memenuhi kehendak isteri dia ni. Rupenye, Andy dah tergoda sama nak makan ayam goreng McD tuh. Tapi cover line tanak tunjuk. Daaaaa 😒

Sebelum ke McD, i ada try google nak tau berapa harga ayam goreng McD tu. Sedap ke tidak? Kot lah ada blogger yang dah buat review khennnn.

Nan hadooo info yang i nak. yillek!

So, nak tak nak i dengan Andy pergi jelah McD. Tapi bukan drive thru. I suruh Andy parking dekat luar, biar i je yang masuk beli dekat dalam and take away.

Masuk je dalam McD, i tengok menu dekat skrin atas cari ayam goreng nak tau berapa harganya.

And berita baik, ada ala carte untuk menu ayam goreng tu! yihuu. Seronok mak tauuu. Yelah, niat weols laki bini nak merasa jew. Bukan mentekedarah. Kalau dapat sorang seketul pun jadilah sebab baca testimoni dekat ig kata sedap. So, kengkonon why not lah i pergi rasa sendiri kan? hailahh. Terpengaruh sudah.

Bila tengok harga, agak pricey juga ah. Untuk 2 ketul ayam saje, harganya RM9.85 ye dik non. Tu dua ketul je tauuu. Nak yang pesen set pun ada. Yang set ni macam biasalah. Ada minuman gas dan fries serta ayam goreng tu 2 ketul. Yang set ni harga dia RM13.65. Beza lebih kurang RM4 lah lepas dibundarkan.

Kalau nak beli ayam saja tapi dalam kuantiti yang banyak pun boleh. Nak berapa? 5pcs? Untuk 5 ketul ayam, harganya RM23.50. Apa? Tak cukup? Nak lagi banyak? Okey. 9 ketul ayam, harganya RM39.95. haa. Ko lantak lah 9pcs tu. Tapi lagi afdhal, share lah. Bagi-bagi rezeki Tuhan oii. Tapi harus diingat ye. Yang share box ni takde air ataupun fries. Ayam sahaje. Nak air, beli lain. Tak pun, minum je air putih. Jimat pun jimat. Sihat pun sihat selepas melantak ayams tu.


So, i beli yang ala carte, dua ketul ayam. Satu i, satu Andy. Cukup le. Ada 2 pilihan. Nak regular ke spicy. I ambik spicy dua-dua. Sebab bagi i, spicy dia lagi menggoda. Pedas-pedas ah ah gittew.

Dah order tu, ternampak lah pulak McFlurry Green Tea! hampeh nauuu. Dah lah tengah merindu green tea.

"Kak, tambah McFlurry green tea satu!"

McFlurry Green Tea ni pun agak pricey jugeee. RM6.99 satu. Tapi nak merasa punya pasal, pejam mata je lah nokkk. Ada option tambah red bean. Tapi harga dah lain ah. RM7.99. Since i ni bangsa yang tak suka sangat pada red bean, so jimatlah sikit dekat situ.

Kepok kepok duit i melayang you alls! takpelah. Bukan selalu, pujuk diri sendiri.

Dah selesai proses pembelian, terus bawa pergi kereta. Lalu, berpiknik lah kami laki bini makan ayam goreng McD yang masih panas-panas tu.

Komen Andy, pedas dia lain machiam dari KFC punya. Dia dapat drumstick. Katanya tak puas. heh!

Komen i lak, hmm. Comfirm lah lepas ni i singgah McD lagi. Sedap hoiiiiii. Memang sedap ayam goreng McD ni. Spicy dia i suka. Dah habis makan pun, rasa dia macam ada tinggal dalam mulut lagi. Tapi not worth sangatlah sebab i pun dapat part drumstick yang kecik cinonet. Baru nak menikmati, tup tup dah habis tinggal tulang. Sodihhhh

Kalau nak ikutkan, lepas tolak tambah darab bahagi semua, ayam goreng McD tu memang mahal sikit dari ayam goreng KFC. Tapi mahal-mahalnya pun, sedap juga tau. Dia punya rasa spicy memang ada lain sikit dari KFC. Kena sangat dengan tekak i. Boleh cubalah kalau nak.

McFlurry green tea dia pun boleh tahan sedap. Rasa dia, rasa Matcha ayoyo. ekekkek. Harga pun leh buat mata orang terjojol. Mahal nak meninggal untuk orang yang tak bergaji dan tak berkeje macam i nih. hee

But i guess, McFlurry green tea ni limited time only je kot. Bukan menu tetap. Nanti ada masa, tukar flavour lain lah plak. McFlurry cempedak ke, durian ke, rambutan ke. Wahh ko tempatan sangat.

Bak kata i sebelum ni. Sekali sekala kopek sebab makanan takpe kot. Janganlah sampai hari-hari. Tak memasal duit terbang, nyawa melayang.

posted from Bloggeroid
Previous
Next Post »

2 Comments

Click here for Comments
Muhd Firdaus
admin
April 9, 2017 at 6:44 PM ×

Pappa rappappappp... baru je makan kali ke 2 semalam. best giler. haha

Reply
avatar
April 23, 2017 at 4:15 PM ×

tak pernah makan pun ayam mcd

Reply
avatar