Pertama kali tertarik dengan manusia berlainan jantina

i mula tertarik dengan manusia berlainan jantina ni sejak zaman sekolah rendah lagi. I mean bukan nak ajak bercinta pun. Dia macam suka yang bersebab. Yelah, budak-budak kan. Suka-suka gitu jelah.

Masa tu, i baru darjah 5. And then adalah senior ni. I still remember his name. Padil. Dia darjah 6. Seingat i, dia aktif sukan dekat sekolah tu and then mak dia ke apak dia ke i tak ingat tapi one of his parents cikgu dekat sekolah kitorang masa tu. Padil ni kire glemer jugak dikalangan budak-budak perempuan sekolah i sebab entah, ada je yang berani nak usha dia.

I ni syok dekat Padil diam-diam je. Manalah dia tau. Padil tu pun bukannya kenal i sebab masa tu i ni pelajar yang pasif. Berbeza pulak dengan Padil yang aktif dan glemer ittew.

Tiap kali kitorang berselisih, i mesti jadi wanita Melayu terakhir yang tunduk-tunduk tak tengok dia. ececeyy. And kitorang pun tak pernah talk with each other. Its just i pandang dia, dan dia tak sedar pun yang i tengah tengok dia.

Actually kan, the reason i suka Padil ni ialah bila i tengok je muka dia, i nampak ini...


Kahkah. Berangan. Salman Khan.


Dari dulu i memang suka tengok hindustan. Dari sekolah rendah. Mula-mula memang minat Shah Rukh Khan. Tapi tak lama lepas tu, nampak pula Salman Khan, tetiba tukar taste.

And Padil lak masa tu i tengok muka dia memang nak 100% copy paste muka Salman Khan. Sebab tulah i boleh syok kat dia. Rasa macam jumpa Salman Khan dekat dunia realiti gittew.

Sampailah i naik darjah 6 and dia pindah sekolah, i terus tak tau dia pergi mana. Masa tu takde lagi zaman-zaman media sosial. No facebook, no wechat, no instagram, nothing. Even phone number pun takde. Yelah, masa I darjah 6 tak pegang handphone lagi. Last-last ending dia macam tu jelah.

Nak dijadikan cerita, lepas dah bertahun-tahun tu kan. Dari i lost him masa umur 12 tahun, last year umur i 25 tahun. Finally i jumpa Padil tu balik. Hohooo!

Macamana? Haa, sebab i kenal adik Padil, Nana. One day, Nana datang dekat tempat kerja i. Kedai spek. Dia nak buat spek. I lah yang start sapa Nana. Well, tu kan kerja i. Serve customer. Lagipun, i ni muka memang taktau malu sikit. Asal kenal je, memang i sound. Kena layan balik atau tidak, belakang cite.

"Eh, ni Nana kan?"
"Ye saya. Awak sape eh? Kita kenal ke?"
"Awak tak kenal saya. Tapi saya kenal awak. Dulu kita satu sekolah. Dekat SKTR."
"Oh ye ke? saya tak ingatlah. Maaf ye."
"Eh, takpe takpe. Tak penting pun. Hmm, Padil mana eh?"
"Padil? Ada. Jap ye tadi dia ada ikut sekali tapi.. haa tu pun dia. Tu Padil."


And bila nampak je Padil versi 2016 tu, punyelah i terkujat. Lol. Mana tempias muka Salman Khan yang i tengok 13 tahun dulu? Ni dah lain sangat ni.

Omg omg. Muka Padil serius dah berubah. Dah lain. Patut pun i tak dapat nak cam. Takde langsung bayangan Salman Khan. hihi.

Lepas Nana tunjuk je Padil, i just kata "ohhh". Tapi tak pergi tegur pun. Yelah, manalah Padil tu kenal i. Takkan nak cakap,

"hi Padil. Saya Tia. Kita satu sekolah. Dulu masa dekat sekolah rendah, saya pernah syok kat awak!"

gilee!

So, macam tu jelah. I saja nak tengok rupa Padil yang latest. Masih lagi ke ada rupa boyfriend i Salman Khan tu. Rupanya dah takde dah. Its gone guys.

Masa tu, tak sangka lah pulak boleh jumpa Padil tu balik. Rasa macam eh tak percaya pulak. Keciknya dunia ni. Tapi takde apalah. I bukannya serius sukakan Padil pun. Suka sekadar suka je masa sekolah rendah. Citer lama kot.

Now, i dah ada Andy. Namun begitu, Salman Khan masih menjadi idolku. Dan Andy tahu itu. ekkekekk

posted from Bloggeroid

Previous
Next Post »

2 Comments

Click here for Comments
Seorang Syed
admin
March 19, 2017 at 2:29 AM ×

hahahahaha lawak pula entry ni. macam mana boleh berubah muka Salman Khan si padil tu eh, pelik pula. Harap padil baca entry ni. Ehhh.

Reply
avatar
Lynn Damya
admin
March 24, 2017 at 2:22 PM ×

Salam, hahaha sy tak igt bila first time sy mula tertarik kat jantina berlainan ni...hmm~~ darjah 6 kot? Hahaha

Reply
avatar