Whatsapp ada STATUS baru eh?

Semalam whatsapp dengan adik then dia sent smiley tapi bila sampai dekat i, smiley tu jadi none. Tanyalah dia, smiley pebenda yang dia hantar sebab i takleh nak tengok.

Katanya tu smiley baru sebab dia dah update whatsapp. Laa, patut le. i ni belum update lagi mana nak dapat smiley baru tu kan.

So, gigihlah update whatsapp kengkonon nak tengok smiley baru apa yang ada.

Lepas dah update, hmm. Ingatkan banyak sangat smiley baru tu. Ghopenye berapa ketui je. huhu

Tapi kan tapi kannnnn. Whatsapp ada features baru ah. STATUS


Features ni dah macam ala-ala Snapchat. Kalau yang dah biasa guna Snapchat, taulah dia apa yang i cuba sampaikan. Kalau ada yang tak tau, meh i coba explain setakat yang i boleh.

Whatsapp sekarang dah boleh share gambar sebagai status uols. Bak kata adik i, ala-ala instagram lah gituu. Tapi status tu takkan kekal k. Ia cuma akan bertahan dalam masa 24 jam je then will be automatically DELETE! faham tak?

Features ni available kalau uols dah update whatsapp. Kalau tak, post status tak dapat, tengok status orang pun tak boleh.


Ni contoh status yang i update. Sakai siket lah. ekekekk. So, bagus tak features baru ni? Bagi i, hmm okeylah not bad.

Toodles!

posted from Bloggeroid

Previous
Next Post »

3 comments

Click here for comments
E'in
admin
March 6, 2017 at 6:20 PM ×

sume dah ade story kan.. pening nak update kat mane.. huhu..

Reply
avatar
Siqah Hussin
admin
March 6, 2017 at 6:53 PM ×

Siqah lebih suka status bertulis WS yang lama. Sekarang kat IG dan FB pun dah ada ala2 feature story. WS tak nak ketinggalan tau :)

Reply
avatar
NanyFadhly
admin
March 8, 2017 at 3:22 PM ×

Ialah...haritu dah perasan, cuma tak guna lagi. Semua pun dah ade story mory. Tak larat nak kejar. Hahaha

Reply
avatar