Tarikh penting suami isteri

I ni jenis bangsa yang susah nak ingat tarikh especially birthday orang. Kalau dah birthday family pun terkemut-kemut nak ingat, apatah lagi birthday orang lain. Dalam family, cuma 1 birthday yang i ingat. Birthday adik perempuan nombor 2. Tau kenapa? sebab date dia jatuh gedebuk betul-betul pada hari pekerja which is 1 Mei (01.05.199*). Senanglah kan? Other than that, i is cannot and i am sorry. tsskk

So now im married. Dah nak dekat setahun kot. Boleh caye tak if i say yang i tak ingat Andy's birthday. Even sampai sekarang i tengah menaip ni pun i tak ingat unless i pergi check IC dia or just direct tanya, "eh yang, bila birthday you?" -.-

What type of wife lah i ni kan.

Tapi syukurlah Andy bukan jenis emo nak nangis tepi katil kalau i tanya bila birthday dia even hundred times and more. ekekekk

Sebabnya, i pun bukan jenis yang sentap kalau orang tak ingat birthday i. Its not a big deal sebenarnya. Orang tak ingat birthday, doesnt mean orang tak sayang. Macam i lah. Even i ada masalah dalam mengingati birthday parents, tapi merekalah yang sentiasa bertakhta di hati. Hari-hari pun sayang mereka k.

Tak macam boyfriend orang tu. Ingat birthday girlfriend dia. Wish on time 12 tengahmalam pastu siap kasi surprise ala-ala hollywood lagi. End up putus juga katanya dah takde rasa cinta. hehh? sila terjun bangunan.

Actually, besok ulangtahun perkahwinan i dengan Andy yang pertama. I dapat ingat pun sebab Andy yang ingatkan lepas dia tau besok i kena pergi klinik untuk scan perut since kandungan dah masuk 38 minggu. Kalau tak, memang tak dan nak mengingatnya.

I : You, 9 Mac nak pergi klinik. Scan baby.
Andy : ye ke? Tu kan tarikh ulangtahun kahwin kita.
I : oh eh? Laa, tak sangka pejam celik rupanya dah nak setahun i jadi wife you kan yang.


Sedih jugaklah sebab i dengan Andy berjauhan. Tapi takpe, sempena bulan Mac ni insyaAllah i akan bersalin. haa tulah hadiah sempena ulangtahun perkahwinan iols. Date senang nak ingat, senang nak celebrate ye dak? Kumpul sekali, celebrate pun sekali.

Nak tunggu midnight ni. Nak wish dekat Andy. Biar dia tau betapa sweet nya wife dia ni. ekekekk


Throwback kek yang Andy belikan sempena birthday i last year. Ni pun ada kes sebab Andy nak buat surprise tapi i taktau malah i tak ingat pun itu birthday i. lulss

posted from Bloggeroid

Previous
Next Post »

2 comments

Click here for comments
Normi Nieza
admin
March 9, 2017 at 9:24 AM ×

amboi..sweet sgt..:)

Reply
avatar
LYAfrina
admin
March 12, 2017 at 3:40 PM ×

Hehe..masih muda remaja.. Lya tulis tarikh penting kat kalendar ofis..hri2 tgk n mgadap...

Btw.. Happy belated birth buat husband..berbungalah hati husb dpt kek spesel dr wife dia

Reply
avatar