Besok masuk wad, paksa bersalin

Esok nak masuk wad, serah diri. Paksa bersalinlah gamaknye. Sepatutnya due date 20.03.2017. Tapi dah overdue dah ni. Baby masih berjimba kat dalam. Taknak keluar jumpa 'peminat' dia lagi. luls anak aku! Retis sangatttt.

Masa 20.03.2017 tu, ada appointment dekat klinik. Sebab dah sampai EDD tapi tak bersalin lagi. Tu yang kena inform klinik to make sure keadaan mak dan anak baik.

Lepas appointment tu, nurse kasi chance lagi 3 hari sampai 23.03.2017. Kalau masih belum bersalin juga, pergi klinik semula jumpa doktor untuk scan baby.

Dah scan apa semua, alhamdulillah. Baby okey, i pun okey. Kepala baby dah kat bawah. Tapi entahlah baby masih belum ready nak jumpa i kot. Takpelah. So, doktor kata kita tengok lagi nanti macamana. Kalau 27.03.2017 pun masih belum bersalin, turun klinik lagi.

Tipulah kalau tak jenuh. Bosan pun ada. Tapi syukur alhamdulillah mak i sentiasa di sisi. Beliau lah yang duk selalu bagi semangat jadi pom pom gul pestu hantar i ulang alik pergi klinik. Tabah tau mak i. Love you mak! Anak kedua nanti nak stay dengan mak lagi ye. hihi

And yes, 27.03.3017 pun i masih steady lagi. So, marilah ke klinik. Pergi klinik, jumpa nurse.

"Mama tak bersalin lagi?"

I pun buat muka pasrah je. Nak buat acane nurse. Masanya tak sampai lagi. Bukannya tak nak.

Jumpa nurse apa semua. Dia kata kalau sampai 29.03.2017 masih belum bersalin, sila ke hospital untuk menyerah diri. Sebab dah habis talian hayat dah. Tak boleh nak kompromi apa lagi. Takut membahayakan baby.

I pun angguk-angguk jelah.


Hari ni dah 28.03.2017. Esok dah kena masuk wad. Rasa macam tak percaya je. Betul ke esok aku dah nak stay dekat sepital? uwaaaaa! Andy masih dekat Kota Kinabalu. Dia kata flight dia petang esok. I pulak plan nak serah diri tengahari. sobsobbb

Tau tak perasaan dia macamana? Rasa macam hmm. Nak bersalin kot. Bukannye nak pergi main paint ball seronok-seronok.

I nervous. Nervous sebab taktau apa rasa kena induce nanti. Adalah beberapa orang yang tau i bakal kena induce. Depa kata, induce sakit. I taktaulah macamana sakitnya. Sebab first time. Tapi bila fikir-fikit lagi. Sakit-sakit pun, macamlah i ada pilihan lain kan.

So, kena bawa bertenanglah.

fuh fuh fuhhhh!

Tak lama lagi life i akan berubah. Berubah yang macamana pun i sendiri taktau. Cuma Allah yang tau apa akan jadi. Mohon doakan kami anak beranak ye.

Kalau sempat, nanti i update lagi. Semenjak-menjak ni, rajin pulek i update blog khennnnn. huhuu

posted from Bloggeroid

Previous
Next Post »

2 Comments

Click here for Comments
March 29, 2017 at 9:10 AM ×

semoga dipermudahkan ya..aameen

Reply
avatar
Nour Adieb
admin
April 7, 2017 at 8:07 AM ×

semoga dipermudahkan segala urusan ��

Reply
avatar