Wednesday, March 15, 2017

EX punya wedding


Actually tu wedding kawan i. Kawan se-universiti.

Dia macam ni tau.

I ada kawan, kita panggil je dia Melur (bukan nama betul) eh. Dulu Melur ada boypren. Boypren dia pun kawan i, nama Aiman (juga bukan nama betul k). Kite 3 orang memang friends. Tapi entah macamana i pun taktau cerita, ends up dedua dah break up. Putus.

Macam biasalah, yang pernah kapel then putus selalunya dah takde dah istilah kawan-kawan ni. Tetiba jadi stranger balik. Aku tak kenal kau, kau tak kenal aku. Titik. Selalunye lahhhh.

So, Melur dengan Aiman kira macam tu ah. Kalau selisih bahu kiri kanan pun, masing-masing buat taktau, tak kenal. Tapi i dengan Aiman masih kawan. Yelah, bukan i kot yang ada problem dengan relationship mereka. Nak buat apa ikut-ikut jadi stranger dengan Aiman. Be professional le kan.

One fine day, Aiman dah ada pengganti baru, lets call her Paridah. And nak dijadikan cerita, i pun kenal baik dengan si Paridah ni. Dia baik dengan i jugakk. So, memang boleh kawan. Melur pulak, frust lah kot sebab hmm Aiman cepat sangat move on dan dapat teman pengganti. Gila ko tak frust. Ko masih terkial-kial nak move on tapi ex ko watlek watpis dah ada kekasih baru. ngenggg

Tapi yelah, nak buat macamana kan.

Honestly, i tak berpihak pada sape-sape. Bukan pada Melur, bukan pada Aiman dan bukan juga pada Paridah. Even Melur tu one of my best friend tapi tu bukan alasan untuk i ikut jadi team dia anti Aiman dan Paridah. Tak aci kot. Tapi Melur faham. Dia okey je i kawan dengan Aiman and Paridah.

Sekarang, jodoh berpihak pada Aiman dan Paridah sebab this coming holiday dorang dah nak kahwin. Congratulations! I rasa, Melur pun dapat invitation tu kot. I pun dah sah dapat tapi sayangnya jauh nak pergi plus dekat dengan due i pulak tu. Tak memasal beranak dekat majlis kahwin orang pulak kang. Buat huru hara je.

Tapi baru-baru ni Andy ada pergi majlis tunang crush dia. Jealous? of course lah i ada jealous sikit. Ex crush husband kot woi. Tapi i watlek watpis tawakal dengan Allah. Ko nak jeles berapi bagai buat apa? Hati orang, Allah yang jaga. Ko doa je lah minta Allah jaga hati partner ko tu.

Sebelum Andy pergi, i siap ngosek dia, "you jangan nangis tau tengok si Melah tu kena sarung cincin nanti." sobsobb

Toodles!

posted from Bloggeroid

3 comments:

  1. hehehehe.... seb i xpenah becinta. so xde la ex. ;p

    ReplyDelete
  2. luka lama berdarah kembali, luka yg baru nk letak kat mane erk., huhu2

    ReplyDelete
  3. Salam, hahaha kalau sy, mmg tak lah nak pergi...hihihi

    ReplyDelete