Tips Blog - Taip Entri Guna Hati Baru Berkualiti


Assalamualaikum. Taip entri guna hati? Hmmm. Apa kau merepeks ni Tia? Eheh ~ Well, yeahh! Salah satu tips untuk dapatkan entri yang super duper power meletops ialah bila hangpa menaip, ikhlaskan lah hati.

Jangan duk kalut nak fikir trafik, trafik, trafik! Bila kalut duk fikir macam tu, idea nak taip entri dah sah-sah ke laut punya. Menaiplah guna hati. Tapi jangan ikut hati, nanti mati! Luahkan apa yang ada dalam hati sejujurnya. Taip je apa yang bermain di kepala hotak hangpa. Macam Tia ni lah. Duk taip tak renti-renti nih .. Hahaa~

Sebelum ni Tia publish entri pun semata-mata untuk trafik. Eh, bukanlah bermakna sekarang ni Tia publish entri langsung tak fikirkan trafik. Fikir jugak. Masih fikir. Tapi nombor dua. Sekarang ni Tia menaip entri sebab Tia nak menaip. Ada sesuatu yang Tia nak sampaikan dekat hangpa. Sebab tu boleh ada idea nak update entri.

Tia yakin, entri yang ikhlas boleh menjadi entri yang berkualiti. Entri yang berkualiti ni lah yang orang cari. Original beb! Bukan tau kopi pasta (copy paste) saja. Bukan tau join segmen saja. Full page depan semua pulun join segmen. Heh~ Maaf ye hok mana terasa tuh. Takde niat. Ambik ni sebagai motivasi. Tak suka, campak laptop hangpa jauh-jauh. Hahaa!


Previous
Next Post »

12 Comments

Click here for Comments
NZ Diaz
admin
November 11, 2011 at 10:36 PM ×

apsal nak campak laptop sendiri kalau tak suka blog orang?

kadang-kadang dah ikhlas, tapi bahsa tak menarik. haha

Reply
avatar
bobiedanbad
admin
November 11, 2011 at 10:43 PM ×

setuju! wat entri nda payah tiru2, yg ada dlm otak luahkanlah dengan berhemah :)

Reply
avatar
diana
admin
November 11, 2011 at 10:44 PM ×

setuju sangt..
tulis apa yang dari hati..jangan paksa2 tulis apa yang kita tak mau.tak setuju kata tak setuju,jangan sebab orang ramai setuju kita pun paksa diri kita setuju..sudahnya entry jadi tak bernyawa..

Reply
avatar
November 11, 2011 at 10:50 PM ×

weee
menulislah dari jiwaaaa!
pasti org berada dalam penulisan =]

Reply
avatar
November 11, 2011 at 11:06 PM ×

ya betul. pc setuju sangat, jika ikhlas inshaAllah sampai kedalam hati2 yang lain..hehe;)

Reply
avatar
November 11, 2011 at 11:07 PM ×

hahaha betul tu sis.. tulislah utk kepuasan hati kita.. bukan utk traffic semata2.. betul kan?

Reply
avatar
November 11, 2011 at 11:17 PM ×

entri yang ikhlas pasti sampai ke dalam hati2..;)

Reply
avatar
Paris Lipton
admin
November 11, 2011 at 11:35 PM ×

komen pon kna ikhlas. huhu

Reply
avatar
November 11, 2011 at 11:39 PM ×

hehe, aku menulis bukan kerana nama.

Reply
avatar
ayuyuuu :)
admin
November 12, 2011 at 12:00 AM ×

betul .

cari yang berkualiti bukan hanya kuantiti :)

Reply
avatar
FaKArePa!n
admin
November 12, 2011 at 12:07 AM ×

alamak...

entri aku hanya kerana trafik la..

adooii.. susah ni..

Reply
avatar
era kecik
admin
November 12, 2011 at 10:25 AM ×

tulis kena ikhlas bukan sebb nak tarik trafik..

#tp kadang-kadang era fikir gak pasal trafik.. hehehe

Reply
avatar