UiTM Kampus Tawau .. Kami Perasminya

Assalamualaikum .. Huiyooo .. Dah jam 3 pagi ni tapi Tia still tak tidur. Update kejaplah lepas tu tido. Roomate Tia pun sama. Tu tengah gayut dengan balak dia. Hahaa!

Alhamdulillah. Lepas naik turun tangga tadi, akhirnya Tia dapat jugak pilih bilik. Seram jugak sebab kitorang dapat bilik dekat bahagian belakang dan dekat dengan hutan belantara. Agak scary kan?

Sebenarnya, Tia dengan 200 pelajar yang lain adalah yang pertama menjadi pelajar di UiTM Kampus Tawau ni. Yup! Baru buka dan kami lah yang merasmikannya. Rasa hebat di situ hokeh! Tapi kan, tapi kannnn..

Tempat ni sangat baru. Memandangkan baru, tak mustahil ada "benda" lain yang ada di sini. Kitorang tak dibenarkan menjerit terlolong macam orang gila, digalakkan membaca yassin, solat jangan tinggal, jaga kebersihan dan adalah lagi. Tak hengat ..

Sangat mendukacitakan jiwa dan raga sebab Tia sekarang tengah period okey! So, bila period banyak benda tak boleh nak buat dan banyak benda kena jaga. Wooo~ So, apa yang Tia cuma mampu buat ialah doa banyak-banyak dekat Allah, letak Yassin sebelah bantal, pasang surah Yassin dalam handphone kuat-kuat, jaga kebersihan lah.

Buat masa ni, tak ada apa-apa yang ganjil berlaku. Cuma, malam ni Tia dengan roomate akan tido sambil bukak lampu! Alamak, roomate dah tido .. Tia tido dulu hokeh .. Wassalam and good niteee :)

Previous
Next Post »

24 Comments

Click here for Comments
NZ Diaz
admin
November 22, 2011 at 6:15 AM ×

bestnya dapat benda baru! :D
kalau tak kacau InshaAllah dia tak buat apaapa :)

Reply
avatar
cik ika
admin
November 22, 2011 at 7:00 AM ×

tia,,jgn tdow leawt2..nt mkcik karipap dtg..heee~~


p/s; ambik kos pe syg at sne??

Reply
avatar
ijA
admin
November 22, 2011 at 8:14 AM ×

ooo..kmpus tawau..

Reply
avatar
BOBOayeeN
admin
November 22, 2011 at 8:25 AM ×

memang tempat baru kena beringat selalu tia..kak wish selamat meneruskan pengajian ahh..

Reply
avatar
mysha
admin
November 22, 2011 at 9:22 AM ×

waH...rasmi kampuS baRU ek..!!

taKper dIk ko jGN pk sGt benda2 tuh.. seLAwat banyak2 k..!!

Reply
avatar
hira
admin
November 22, 2011 at 9:44 AM ×

wah, dah sambung study eh kak? goodluck! hehe :D insya Allah semuanya ok ;)

Reply
avatar
November 22, 2011 at 11:18 AM ×

wah...
dah masuk uitm..
pionerr lak tu...

Ingat Allah selalu,
insyaAllah takde apape...

all the best tia!!

Reply
avatar
Freaky
admin
November 22, 2011 at 11:25 AM ×

chill je tia.. insyaAllah x de ape punye

Reply
avatar
eyOne
admin
November 22, 2011 at 11:31 AM ×

rilek waa.. 4 bulan jaa dkat tawau..
bkan lama tu.. ingat, blajar rajin2..

Reply
avatar
November 22, 2011 at 1:36 PM ×

hehe, jaga-jaga bawah katil tuuu

Reply
avatar
era kecik
admin
November 22, 2011 at 2:19 PM ×

gud night kak tia :)

kak tia, jaga-jaga! ada hantu kat belakang tu!! aaaaaa.. hahaha just joke hehehe..

baik-baik tau! jaga kebersihan leklok ye ^^

Reply
avatar
Cik Jingga
admin
November 22, 2011 at 9:14 PM ×

oh..Tahniah TIa jadi student U.. hehehe.. belajar leklok.. btw mahu jugak tngk uitm Tawau tu macam mana..msti lawa.. hope xada la benda yg kacau2.. kita xkacaw dia mst dia xkacau kita.. ^^

Reply
avatar
dwaty
admin
November 23, 2011 at 12:20 PM ×

jaga2.... ada mata memerhati.... heheheh... takde la... guwau jer..

Reply
avatar
KILA
admin
November 23, 2011 at 4:03 PM ×

Tahniah dan jaga diri. Insyaallah tiada yang akan sudi mengganggu..

Reply
avatar
November 23, 2011 at 9:50 PM ×

Wahhhhhhh.... Muda lagi Tia ni ye...
BTW, selamat belajar!
Beli lah lampu tidur kalau takut tutup lampu^_^

Reply
avatar
WaLawEi
admin
November 24, 2011 at 9:41 AM ×

hurmmm yg Uitm seblah IPGM tu ker??
heheheh kalu yer...mmg berjiran lah kita~
:D

Reply
avatar
izzati jerr
admin
November 25, 2011 at 11:24 AM ×

semoga selamat tia kat sana!! :)

Reply
avatar
November 25, 2011 at 1:22 PM ×

gudluck ye.. ;)

best nye jdi fisrt batch..

Reply
avatar
November 25, 2011 at 2:26 PM ×

yg penting..jaga perangai..

insyaAllah xkena kacau...^^

Reply
avatar
alif haris
admin
November 25, 2011 at 11:10 PM ×

haaa haiyoo .. cuba tia tgk kiri kanan .. ne tawu ade yg tgh usha tajam kt tia hoho :p

Reply
avatar
suha
admin
November 26, 2011 at 12:06 AM ×

semoga sume ok..insyAllah (^_^)

Reply
avatar
Cik Gee
admin
November 26, 2011 at 6:13 PM ×

hang bz ngan orientasi ka tia? hehe.. :p

Reply
avatar
Lia Irdelia
admin
November 28, 2011 at 6:45 PM ×

selamat menjalankan kewajipan sebagai pelajar.. :):)

Reply
avatar
Lan Sabah
admin
December 7, 2011 at 9:03 PM ×

Tia... aku mo tanya bah.. apa procedure tuk apply jadi pensyarah tetap d uitm? :)

Reply
avatar