"Eh, Kau Pehal Perempuan?"

Assalamualaikum. "E'eh si Tia ni. Kejap update, kejap menghilang." Heheh ~ Yee. Maaf lah ye. Tia memang dah tak dapat update 24 jam macam dulu sebab sekarang Tia seorang PELAJAR! Aiseh, siap caps lock lagi tu. Tia jarang dapat update sebab selalu sibuk, kalau tak pun tak de broadband. Dekat sini wireless depa tak pasang lagi.

Moh nak citer ni. Baca tajuk macam nak carik gaduh je kan. But actually tidak. Semalam semua siswi diminta untuk berkumpul di makmal bahasa sebab ada perjumpaan. Semalam pun ada kelas malam tau. Start jam7 sampai 9 malam. After that, continue perjumpaan tu. Perjumpaan lak sampai jam 11.

Puas kitorang kena cuci. Isu kebersihan adalah isu UTAMA! Kalau dah isu kebersihan ni yang melibatkan perempuan, memang sah lah pasal PAD! Grr ~ Geram okey. Rasanya isu pad/modes ni memang takkan selesai. Dekat mana-mana pun ada. "Eh, Tia kau tak malu ke sembang pasal isu perempuan dekat public ni?" TAK!!

Buat apa nak malu? Yang perempuan tu sendiri tukang buat tak reti malu pulak. Hari tu ada berlaku "keteguran" pun sebab hal ni lah. Tandas kotor! "Benda" tu tak suka kotor-kotor. Tapi ada jugak yang degil. Tak paham! Padahal budak universiti jugak ..

Previous
Next Post »

27 Comments

Click here for Comments
azam
admin
December 9, 2011 at 10:41 AM ×

hehehe...fikirlah sendiri dah besarkan....

REALITINYA..kalau rumah sendiri ada buat macam tu ke?? buat kotor²....xkan??

Reply
avatar
siti kektus
admin
December 9, 2011 at 10:41 AM ×

tu jenis yg tak faham bahasa la kot tia. aish, ingat zaman sekolah hingusan je ada kes macam ni.

Reply
avatar
momoNERD
admin
December 9, 2011 at 11:01 AM ×

Kalo kat asrama , perkara nie pun slalu jadi.

Reply
avatar
jannah latif
admin
December 9, 2011 at 11:09 AM ×

betul tu.. kbrsihan harus di jaga :)

Reply
avatar
Yatie Awang
admin
December 9, 2011 at 12:52 PM ×

betul tu Tia, dari dulu sampai sekarang tak selesai juga masalah ni, ada lagi rupanya manusia yang tak tahu malu

Reply
avatar
AyiLarimA
admin
December 9, 2011 at 2:00 PM ×

Isu ni memang slalu sgt kita dgr.
Dah jemu plun muak m'dgr nye.
Sesetengah kaum seangkatan dgn kita ni mmg agak degil, dh banyak kali org tgur, but still dgil.
So, buat diri kita yg PEMBERSIH ni, kekalkan kebersihan diri :D

Reply
avatar
Terbelog
admin
December 9, 2011 at 3:39 PM ×

erm..kebersihan bergantung pada sikap seseorang

Reply
avatar
Mya
admin
December 9, 2011 at 4:05 PM ×

kenalah jaga kebersihan diri, kan perempuan. hmm

Reply
avatar
December 9, 2011 at 4:19 PM ×

aik,ingat zaman skola je ada masalah ni..kat U pon?? hadoi~ buat malu kamu jer la..nape la xreti2 jaga ek padahal da besar panjang dah..zaman ca skolah pon asyik kena 'kacau' gara2 benda ni la.'dia' menagamuk..hui~ seram

Reply
avatar
December 9, 2011 at 5:27 PM ×

hehe tu perkara yang selalu jadi kat toilet perempuan. macam hape je.

Reply
avatar
chemay
admin
December 9, 2011 at 5:53 PM ×

pelik kannn.
pengotor betul.
benda tuh pun tak boleh nak cuci

Reply
avatar
Abg Stalker
admin
December 9, 2011 at 6:55 PM ×

korg perempuan selalu ada masalah dgn pad kn. +_+ sebaik lelaki x pakai.klu x lg bersepah2 kot kt toilet.Lol! :P

Reply
avatar
anamizu
admin
December 9, 2011 at 7:06 PM ×

spesis PMPUAN yg x layak dipanggil PEREMPUAN mmg pengotor cmtu kot TIA.. pstu kesian kite2 yg x bslh tpksa plak kne dgr sesi 'mmbasuh' tu kan :(





luv,
cik ana

Reply
avatar
Syuxer
admin
December 9, 2011 at 8:51 PM ×

kebersihan memang isu utama bila dok kat mana2 hostel mahupun asrama..

lelaki pun sama..tandas tak pernah dicuci, rileks2 je kencing pahtu tak basuh..lagi malang,berak tak dibasuh dengan putung rokok merata2, sakit mata memandang

Reply
avatar
Nurnajwa KZ
admin
December 10, 2011 at 12:25 PM ×

Diorg ni tak geli ke -.-

Reply
avatar
KILA
admin
December 11, 2011 at 9:51 AM ×

Salam Tia.. Selamat belajar. Study smart hokeh!

Erm..rasanya ada salah sikitlah dik. Ayat Tia kat entry..

"Tandas kotor! "Benda" tu tak suka kotor-kotor."

Rasanya ayat tu bukannya tak suka tetapi suka. Betul tak? Kalau tak suka kotor tentu benda tu tak datang melawatkan? Erm.. sorry for my comment..

Have a nice day..

Reply
avatar
manmala
admin
December 11, 2011 at 3:51 PM ×

hakikat sedemikian berlaku di mana2 tmpt pengajian jgk. disiplin diri perlu ada pada setiap individu.

salam kenal....

Reply
avatar
Marina
admin
December 12, 2011 at 4:02 PM ×

kat mane2 U pon mesti ade kes macam ni kan?

Reply
avatar
CutieLiesa
admin
December 12, 2011 at 4:20 PM ×

dari sekolah sampai lah ke U ..mesti kes ni paling glamour....sis ada membe pemilik petronas petrol pump station...dia selalu kene bersihkan toilet gurl yg selalunya lebih kotor dr boy...coz bende alah nie lah...haeehhhh bila mau selesailah kan...

Reply
avatar
Eera Shera
admin
December 14, 2011 at 3:56 PM ×

masalah pad kat mana2 pun jadi..geram betul..sendiri punya pun tak boleh cuci ke adei

Reply
avatar
hira
admin
December 17, 2011 at 12:41 AM ×

mereka tak guna otak sebaik mungkin -.-

Reply
avatar
MaryaYusof
admin
December 17, 2011 at 8:06 AM ×

Salam, hai Tia... dulu ms akak belajar dulu pun sll dgn masalah toilet ni... tak pahamkan dengan dorang yg bergelar pelajar Universiti ni... rupe dah cantik dah tp pengotor ya amat....tp bkn semua betul tak?? Salam kenal & follow disini~

Reply
avatar
Aimi Rosli
admin
December 18, 2011 at 7:25 PM ×

teringat zaman sekolah pun pernah budak perempuan semua kena kumpul di dataran sebab isu ni.

harap cepat-cepatlah dorang ni belajar bertanggungjawab sikit untuk kesejahteraan bersama.

Reply
avatar
Cik Gee
admin
December 19, 2011 at 1:30 PM ×

kasi perah limau sikit... wopss??

Reply
avatar
mary ann ;)
admin
December 19, 2011 at 3:54 PM ×

YESS.. isu pad nie memang takkan selesai sbb org pempuan nie kdg2 tu xpikir sgt nak jg kebersihan jnji dia senang.

susah sgt ke nk bersihkan dan buang dgn betul..haishhh.

Reply
avatar
December 20, 2011 at 12:23 AM ×

aihhh
masalah ni mang selalu sokmo ade bile kat ostel kan
..

Reply
avatar