Logo HALAL Antarabangsa yang Diiktiraf JAKIM


Saya tau , ramai antara kita yang mementingkan status halal satu-satu produk kan? Blog saya ni bukanlah blog masakan , atau makanan. Tapi , rasanya maklumat seperti ni akan membantu orang lain terutama umat islam dalam memilih makanan kan?


Tadi saya ada blogwalking dan bila jumpa entri pasal halal dan logonya ni , patutlah bagi saya untuk panjangkan dan sebarkan lagi maklumat ini. Diharap , mungkin yang lain selepas ni akan membantu menyebarkannya dan membantu yang lain. InsyaAllah.


Sebolehnya , entri macam ni haruslah ada rujukan supaya mudah bagi orang lain mencari di mana sumber asalnya. Sekian ..


Sumber : Dapur Tanpa Sempadan
Sumber Asal : JAKIM

Previous
Next Post »

8 comments

Click here for comments
May 18, 2012 at 12:37 PM ×

Betul Tue tia...kita orang Islam mesti nak tengok chop halal terlebih dahulu...

Reply
avatar
Ujie
admin
May 18, 2012 at 12:46 PM ×

Td mlm tengok ejen halal..ada terangkn psl logo ni.

Elokla disebarkn gini..

Reply
avatar
Cik Adieb
admin
May 18, 2012 at 1:01 PM ×

Wahhh,nice info.Sharing is caring :)

Reply
avatar
May 18, 2012 at 1:18 PM ×

baaaaiiikk. got it ! thanks :)

Reply
avatar
hidayah
admin
May 18, 2012 at 1:21 PM ×

akak nak share.
nanti akak buat entry yek..
:)

Reply
avatar
maszull
admin
May 18, 2012 at 1:51 PM ×

assalamualaikum Tia....mekacih berkongsi info yg baik ni...:)

Reply
avatar
EYFAalias
admin
May 18, 2012 at 1:53 PM ×

betul betul. kadang2 ada restaurant just tulis HALAL aja tapi tak ada logo. nice info.

Reply
avatar
May 21, 2012 at 2:32 PM ×

mau sebarkan jgk..thanks Tia :)

Reply
avatar