Berbahagialah Pengantin Ini

Tadi saya ada search di google.
Saya nak cari pakaian pengantin muslimah.
Tapi bila cari-cari rasa sedih pulak.
Ciri-ciri pakaian yang saya nak tak ada.


Cantik memang cantik.
Tapi tak menepati apa yang saya inginkan.
Kebanyakkannya terlalu menonjol.


Eh , eh.
Jangan risau.
Tak jumpa dekat google tak bermakna takde.
Alhamdulillah ada.
Untuk dijadikan perkongsian kepada muslimah lain di luar sana.
Yang nak kahwin.
Atau merancang nak kahwin.


Ada dua contoh baju pengantin yang saya suka sangat-sangat.
Yang pertama ni.


Saya ambil dari video lagu Saat Lafaz Sakinah dalam entri Pesanan Seorang Wali Kepada Si Bakal Suami.
Tengoklah videonya dalam entri tu.
Sweet sangat-sangat.


Boleh nampak tak yang mana satu pengantinnya?


Siapa teka baju putih?


Ya! Dialah puteri hati suaminya yang berbaju putih tu.


Nampak tak senyuman bahagia mereka?


Chak! Dah tukar baju. But still look beautiful and handsome kan?


Inilah mereka dan keluarga tercinta :)


Cukup sampai ni dulu.
Eh , nanti.
Ini baru satu.
Ada lagi satu.
Tunggu nanti saya update ye.


Nikah ni bukan pada pakaian.
Tapi pada maksud nikah tu.
Fahaminya.


Saya asyik buat entri pasal kahwin.
Macam saya je yang beria-ia nak kahwin kan?
Hehe.
Sekadar perkongsian.
Sambil mengingati.
Apa salahnya.

Previous
Next Post »

12 Comments

Click here for Comments
Masz Sidek
admin
May 22, 2012 at 12:07 PM ×

hehehehe.. tak pe... sekarang ni dah nak masuk cuti sekolah musim org kawin tu... jemputan pun dah byk... :)

Reply
avatar
May 22, 2012 at 1:43 PM ×

mmng agak sukar nak cari pakain pengantin muslimah.. cari terbaik pg ke kedai bukit pengantin dan mereka biasanya akan syor dn cadangkan yg terbaik utk kita.. apapun bersederhana itu lebih baik dlm apa jua

Reply
avatar
Lizan
admin
May 22, 2012 at 1:54 PM ×

saya teka baju putih... yeay..memang inilah sebenarnya yg dituntut, kan? ..menutup aurat

Reply
avatar
HAFIZAL
admin
May 22, 2012 at 2:04 PM ×

BARU BETUL BAJU MCM NIE.....

Reply
avatar
cik violet
admin
May 22, 2012 at 2:07 PM ×

sekarang pertehgahan tahun musim orang mendirikan masjid :)

Reply
avatar
pha is
admin
May 22, 2012 at 2:18 PM ×

dah nk dekat la jodoh tu.. sbb tu yg asyik tulih psai kahwin je tu.. hehehe

Reply
avatar
May 22, 2012 at 2:35 PM ×

simple je....bialah simple, jnji bhgia smpai kesyurga.. kalau yg grand2 sngt tu tp bape2 bulan kawen dah bercerai, membazir..pahala pun xdpt..huhuhuhu..

Aisshhh tia....jeng jeng jeng.. xlama lg la ni..amin

Reply
avatar
aimi
admin
May 22, 2012 at 2:51 PM ×

simple je.....

Reply
avatar
hidayah
admin
May 22, 2012 at 4:11 PM ×

Tia standby untuk masa depan yek?

Reply
avatar
emy|farid
admin
May 22, 2012 at 6:50 PM ×

kadang2 kita teringin, tapi ada yang reject...

Reply
avatar
Namaku Tomei
admin
May 24, 2012 at 7:28 AM ×

Bukan kebahagiaan luaran yg dicari tp kebahagiaan & kegembiraan dalaman. Bagus~

Reply
avatar
Cik Mizah
admin
May 25, 2012 at 9:37 PM ×

comey lah pulak nampak...ehheee... baju pengantin ? ehem3

Reply
avatar