Boleh Ke Lelaki dan Perempuan Berkawan Baik?

Assalamualaikum. Kalau ada yang perasan hari ni Tia rajin update pulak kan. Hehee~ Actually kelas Tia untuk hari ni pagi aje. Dari jam 8 pagi tadi sampai jam 10 pagi aje. Lepas tu dah boleh rilek-rilek dah. Tak rilek sangat pun sebab ada assignment tak buat lagi ni. Okey lepas ni buat ye ..

Masa Tia usyar-usyar keywords yang masuk ke blog Tia ni ada satu keywords yang buat Tia tertarik .. Boleh ke lelaki dan perempuan jadi kawan rapat tanpa ada perasaan cinta? Wow! Siapa agaknya yang cari tu eh .. Lets cekidaut.


Pada pandangan Tia, lelaki dan perempuan ni memang boleh berkawan. Yee berkawan macam biasa-biasa. Tapi untuk jadi kawan rapat tanpa ada perasaan cinta, NO! Oh mungkin ada yang berjaya. Even lelaki dan perempuan ni RAPAT SANGAT tapi dua-dua memang tak ada perasaan cinta, memang boleh terjadi tapi ianya kes yang terpencil.

Let me tell you, girl is easy to fall in love. Terutama sekali bila lelaki tu bagi layanan yang TIP TOP kasi leleh punya. Hahaa! Tapi peratusan untuk jatuh cinta bila berkawan terlalu rapat antara lelaki dan perempuan ni memang tinggi. Ala macam magnet. Kalau dua-dua magnet diletakkan berjauhan memang tak boleh lekat. Tapi cuba kalau dekatkan. Toink, toinkk!

Tapi Tia dengar ramai girls yang berpendapat, berkawan dengan lelaki ni best sebab konon-kononnya mereka memahami. Is that true girls? Hahaa .. Macamana boleh jadi macam tu? Is there anyone can explain to me?


Jawapan Tia untuk soalan boleh tak lelaki dan perempuan berkawan baik tanpa ada perasaan cinta ialah TAK BOLEH. Tapi kalau hangpa rasa hangpa boleh jaga hati jangan sampai jatuh, teruskan berkawan. Sebenarnya paling penting ialah NIAT KITA BERKAWAN. Kenapa kita nak berkawan dengan seseorang tu. Think it bebeh :)

Previous
Next Post »

17 Comments

Click here for Comments
ABU
admin
December 5, 2011 at 8:01 PM ×

aku setuju ko cakap pempuan mudah jatu cinta bila di bagi layanan tip top.. sbb tu kalau tak suka jgn bagi harapan.. layan biasa2 sudah hehehehe

Reply
avatar
semutsengal
admin
December 5, 2011 at 8:03 PM ×

Errr,

selamat bercinta. ok tak ?


HAHAHAHAHAHHA

Reply
avatar
December 5, 2011 at 8:03 PM ×

pendapat akak pun sama tia....berkawan biasa oke, tapi kalau berkwn terlalu rapat tu mmg sukar nak elak perasaan lebih dr kwn.
sesetengah lelaki blh jadi pendengar yg baik, tu pasal selesa berkongsi masalah dgn mereka.itu pun bergantung kat individu jugaklah...:)

Reply
avatar
Fyqa
admin
December 5, 2011 at 8:05 PM ×

Tia. pglman eh. err

Reply
avatar
December 5, 2011 at 8:08 PM ×

hehe. me? hm memang rapat giler dgn kawan laki. tapi saya takde perasaan love padanye becoz my love is for someone else. and die jugak. :D

Reply
avatar
Cik tikah
admin
December 5, 2011 at 8:32 PM ×

bagi cik tikah, agak sukar la =.=

Reply
avatar
December 5, 2011 at 8:34 PM ×

nice entry babe :)

: MRS LAT :D

Reply
avatar
NZ Diaz
admin
December 5, 2011 at 9:03 PM ×

sokong sangat. perasaan bukan boleh kawal macam pergerakan fizikal. dan sayang belum tentu wujud daripada rasa suka. kalau dah selalu jumpa, berbual bersua, semua benda berdua, boleh jadi tetiba ada yang jatuh cinta.

Reply
avatar
CikGu Ma
admin
December 5, 2011 at 9:46 PM ×

akk ada sorg bestfren lelaki...wlupun dah beranak dua, alhamdulillah batasan sbg sahabat tak pergi jauh.. =)

Reply
avatar
Yatie Awang
admin
December 5, 2011 at 9:52 PM ×

akak cakap bolehhhh...sebab akak dah alaminya masa zaman sekolah..akak dengan dia memang baik, tapi kami hanya berkawan sahaja...kenangan paling indah pada akak...

Reply
avatar
Lia Irdelia
admin
December 5, 2011 at 10:31 PM ×

dari kawan baik jdi kekasih..
tersangatlah ramainya..

tapi tak mustahil utk kekal hanya sebagai kawan..

teman tapi mesra.. :)

Reply
avatar
pha is
admin
December 5, 2011 at 10:52 PM ×

rasanya laki no hal... boleh je... mungkin perempuan la yg susah skit.... niat kita mmg nk berkawan je... tapi boleh disalah ertikan oleh pompuan... (berdasarkan pengalaman.. hehehehe)

Reply
avatar
December 6, 2011 at 2:32 AM ×

keroro baru jek buat entri pasal ni, haha

Reply
avatar
December 6, 2011 at 1:40 PM ×

kawan biasa2 je.
rapat2 rasa mcm nak tangkap cintun jee..
oh tidakkk..

Reply
avatar
Mya
admin
December 9, 2011 at 4:07 PM ×

hee, mya pun sudah ulas isu ini:)

Reply
avatar
cik yuyun
admin
December 23, 2011 at 8:56 PM ×

BETOL 2 llki n prmpuan takleh jadik kwn baek , tapi if jdik kwn baek mmg best

Reply
avatar