Nampak Sangat Kecik .. Haha!

Assalamualaikum. Yeahhh! Finally Tia dah sampai rumah. Alhamdulillah. Mean, cuti dah start! Hurray .. Hahaa .. Plan Tia konon-konon masa cuti ni nak makan banyak-banyak. Balik UiTM nanti biar comey-comey sikit. Konon ajelah. Padahal, kering jugak. Tetttt!

Korang dah check laman web Cara Hidup Sihat tak? Tia dah. Kalau korang pergi laman web tu, dorang ada sediakan kalkulator berat jisim badan tau. Tia dah kira dan keputusannya, (memang kurang asam .. haha!)


Adoiii. Nak kena makan lebih ni supaya kasi sampai ideal macam tu. Heheh .. Zaman sekarang ni kalau kaya tapi tak sihat, takde guna jugak. So, nak cari duit tu boleh tapi jangan sampai abaikan kesihatan tu yea. Tak elok. Amboi si Tia. Nasihat orang je lebih. Huh!

Ada banyak lagi maklumat yang berguna dekat laman web tu. Korang boleh check di "Cara Hidup Sihat". Sambil kongsi maklumat sambil cari income boleh kan?

Previous
Next Post »

21 Comments

Click here for Comments
December 27, 2011 at 6:51 PM ×

ni kene mkn lbh bijirin dan nasi ni
hehehhe

x pe..dr kurus nk ke isi sikit ok lag drp mie ni, dr gemok nak ke kurus
adoiiii..ape ke payohhh beno

keke

usha2!

Reply
avatar
pha is
admin
December 27, 2011 at 7:26 PM ×

pha is pulak kena "berat badan berlebiham" hahaha.. dia suruh turunkan sampai 15 kilo untuk berat badan ideal..!!! huh, boleh ke...? hahaha

tapi BMI (body mass index) ni kalau ikutkan tak tepat sangat kalau nk tau badan sihat or tak. contohnya, try tanya BMI org yg body builder... konfom akan tulis "obes" sedangkan diorang sihat walafiat je... sbb dia just bagitau berat je.. kalau nak lebih tepat, pakai body fat percentage.

Reply
avatar
AyiLarimA
admin
December 27, 2011 at 8:48 PM ×

Kalah berat badan Mira ni. huhu.
Tia jgn laa kurus sgt ye, nanti x comel. hehe. Apa yg penting, kesihatan tu kene plus wajib jaga. Nak tambah kn berat bdn pn kene ikot prosedur nye. Ingt tu (dah mcm mak mak m'bebel je) HAHA

Reply
avatar
Ujie
admin
December 27, 2011 at 11:07 PM ×

akak pun dh buat..berat unggul.
ok, tp kalau terlebih skit..jd berat berlebihan.

Reply
avatar
December 27, 2011 at 11:50 PM ×

mkn banyk2...tp biarlah scara sihat kalo nk tmbhkan berat..hihi..btw, ok lah tu kan..

Reply
avatar
December 28, 2011 at 2:33 AM ×

wehuuu! sama lar.dapat budak pakai baju kuning ni jugak.huhu=.=

Reply
avatar
farhan
admin
December 28, 2011 at 5:45 AM ×

aku pun nak tambah berat bdn jgk..kurus...ke sebab darah dlm bdn ke apo..

Reply
avatar
December 28, 2011 at 3:33 PM ×

Haha so sis ni mesti kurus gile kan?

Reply
avatar
December 28, 2011 at 4:08 PM ×

haha samela tia :)
tp, xnkla gemuk2 sgt huhu

Reply
avatar
Terbelog
admin
December 28, 2011 at 7:10 PM ×

kalo lbh cmne ni haha

Reply
avatar
cik ika
admin
December 29, 2011 at 8:13 AM ×

ala..ika law leh nk BMI yg kurg berat bdn.huuu!!

Reply
avatar
cik ika
admin
December 29, 2011 at 8:13 AM ×

ala..ika law leh nk BMI yg kurg berat bdn.huuu!!

Reply
avatar
syaz@rozelt
admin
December 29, 2011 at 8:42 AM ×

meh nak derma siket lemak dekat tia..hihi

Reply
avatar
diana
admin
December 29, 2011 at 12:01 PM ×

badan kurus tapi sihat tak pe..jangan gemuk tapi penuh penyakit..:)

Reply
avatar
I am...izuan
admin
December 29, 2011 at 1:52 PM ×

tu la makan puas2 kat umah..nanti balik kampus kena ada limit tau makan...semua guna duit...kan kan kan?

Reply
avatar
Lia Irdelia
admin
December 31, 2011 at 12:08 AM ×

hahaha,
kita serupalah Tia..
kena mkan byk2 ni..

Reply
avatar
alif haris
admin
January 1, 2012 at 1:40 AM ×

mkn appeton .. hehehe :D

Reply
avatar