Kelebihan Selawat Shifa Untuk Semua

Assalamualaikum. Haiiii and hello my readers especially loyal readers of this blog. Even dah tau yang Tia jarang dapat blogwalking ke blog dia balik, tapi dia still gigih untuk baca the latest story from this blog. Thank you very much! I really appreciate it.

Kali ni Tia bukan mengadu or merungut or whatever tapi cuma nak berkongsi sebab Tia yakin perkara macam ni bukan boleh berlaku pada Tia sorang tapi jugak boleh berlaku pada siapa-siapa tak kira tempat dan masa. Bukankah sharing is caring? Yeahh! Tia caring dekat korang that's why nak berkongsi.

Macam ni ceritanya. Dekat tempat Tia tengah belajar sekarang ada satu cafe auw. Inilah satu-satunya cafe yang ada so that kami student dekat sini boleh makan. Kalau tak, memang kebulur lah kan. Tapi, tapi, dan tapiiiii .. Sometimes, makanan yang depa masak is euw! Kotor ..

Pertama kali kawan Tia makan, dia jumpa rambut dan anak lipas. Second time, iaitu pagi tadi masa Tia dengan dia tengah sarapan kami jumpa rambut dekat nasi goreng masing-masing. What is going on here? Kami jadi peliks sebab yang memasak tu bertudung, so dari mana datangnya rambut ituuu??

Kitorang tak dapat buat apa-apa. Takut kalau complain, yang memasak tu marah then berhenti nak masak so kami nak makan apa? Nak keluar bandar memang susah. Can you imagine, tambang aje untuk ulang alik dah RM10. Nak keluar dekat simpang hujung tu pulak bahaya. Dikatakan itu kawasan penagih dadah. Kenderaan memang susah nak dapat.

Nak tak nak, kami kena tabah dengan apa yang kami lalui sekarang. My life as student memang betul-betul satu ujian untuk Tia. So, pasal makanan tu kami tak boleh nak buat apa sangatlah. Bersabar aje. Tapi kawan Tia bagitau Tia, kalau kami tak boleh nak buat apa-apa tindakan its okey. Baca aje selawat shifa banyak-banyak.

Lepas cari maklumat dekat google tadi memang banyak kelebihan mengamalkan selawat shifa ni. Korang boleh search dekat google dengan guna keyword kelebihan selawat shifa. Selawat ni sangatlah mudah untuk dijadikan amalan kita. Kalau lagu boleh dihafal, inikan selawat yang mudah macam ni mesti lagi boleh kan :)


Terjemahan :
Ya Allah, berilah rahmat ke atas penghulu kami, nabi Muhammad S.A.W. yang dengan berkat baginda, engkau menyembuhkan hati-hati, menjadi penawar dan menyihatkan tubuh badan juga memberi kesembuhan penyakit serta mengurniakan cahaya penglihatan dan kurniakanlah juga rahmat keberkatan dan kesejahteraan keatas keluarga dan sahabat baginda.

Previous
Next Post »

5 comments

Click here for comments
Shifa Memey
admin
December 4, 2011 at 6:25 PM ×

eh.. ada apa panggil saya ni.. hehehe.

Reply
avatar
semutsengal
admin
December 4, 2011 at 7:25 PM ×

kesimpulannya,


tia perlukan sedikit kesabaran disitu =)

Reply
avatar
pha is
admin
December 4, 2011 at 9:36 PM ×

bismillah yg ni pon boleh jugak... kalau tak silap, umar pernah telan racun tapi sebelum tu, dia baca bismillah yg ni:

http://i1193.photobucket.com/albums/aa349/Pha_Is/bismillah-1.jpg

Reply
avatar
Lia Irdelia
admin
December 4, 2011 at 11:40 PM ×

sangat berguna,,,
tq for sharing it tia..
:)

Reply
avatar
CikGu Ma
admin
December 5, 2011 at 9:58 AM ×

memang antara doa ringkas penawar hati

Reply
avatar