Mee Maggie dan Pelajar Tak Boleh Dipisahkan?


Assalamualaikum. Siapa tak tau megi kan. Kalau betul ada yang tak tau, sila lah cari di google ye. Tia tak suka makan megi sebenarnya. Entahlah kenapa tapi yang pastinya megi bukanlah makanan kesukaan Tia.

Tapi memandangkan Tia dah bergelar pelajar ni, megi adalah salah satu jenis makanan yang perlu ada dalam simpanan. Nak-nak pulak kos perbelanjaan makanan di kampus UiTM Tawau ni haruslah diri sendiri yang tanggung. Memang sah tercekik!

Tia nak mohon elaun makan. Tapi tengoklah dapat atau tak. Kalau dapat, kurang sikit beban ibu dengan ayah. Masa mula-mula datang kampus ni, Tia memang dah bawa 2 pek megi sebagai simpanan. Tapi dah lebih 2 minggu ni alhamdulillah Tia belum start makan megi lagi.

Kalau boleh, nak elak makan megi sebab megi kan tak elok untuk pelajar .. Heh ~ So, jom beli makan malam .. Ahaa :)

Previous
Next Post »

24 Comments

Click here for Comments
Lia Irdelia
admin
November 28, 2011 at 6:38 PM ×

jdi student,
megi memag jdi bekalan..
hehee

Reply
avatar
November 28, 2011 at 6:41 PM ×

hehehe megi pun sedap tau bile kita dah lapar..

Reply
avatar
Aisy Nasiha
admin
November 28, 2011 at 6:48 PM ×

ni yg best bc blog students..blh ingt memori ms blaja.. semua yg duk hostel mmg ada stok magee rasanya.. brand je lain2.

Reply
avatar
miErah halim
admin
November 28, 2011 at 7:11 PM ×

megi ni dah sebati dgn student Tia. kalau xde xlengkap hidup.he5

Reply
avatar
NZ Diaz
admin
November 28, 2011 at 7:18 PM ×

sama lah. tak suka megi ni sebab takde 'nikmat makan' tu. haha
tapi kalau dah terpaksa, jadi la. daripada biskut je kan :P

Reply
avatar
ijA
admin
November 28, 2011 at 7:45 PM ×

makan maggie..sedapp..bila lapa dan duit tengah kering..

tahu x elok..sedap makan tau..

Reply
avatar
November 28, 2011 at 7:51 PM ×

agree sangat3!!!!!!!!!!!!!

Reply
avatar
Apple Pearl
admin
November 28, 2011 at 8:17 PM ×

banyak dugaan bila bergelar pelajar U ni..yela,hidup berdikari la kn..Apple doa kn,moga tia succes always..okey! :)

Reply
avatar
cik najihah
admin
November 28, 2011 at 8:39 PM ×

hahah tau x pe..makanan kecemasan student

Reply
avatar
CikGu Ma
admin
November 28, 2011 at 8:40 PM ×

ruji time jadi student..hehhe

Reply
avatar
Ezad Skytech
admin
November 28, 2011 at 8:55 PM ×

maggi mmg tak berapa elok nak makan selalu....tapi kalau da jadi student ni..kalau da sesak..mesti akan cari maggi jugak...

Reply
avatar
pha is
admin
November 28, 2011 at 9:25 PM ×

org kata, meggi tak elok untuk otak.. tapi kenapa yg selalu makan meggi kebanyakannya student university.. pandai2 pulak tu... hahahaha

Reply
avatar
November 28, 2011 at 10:09 PM ×

ca dulu zaman study,time malas nak masak + malas nak kuar beli makanan malam2, maggie la jawabnye...hehe

Reply
avatar
suha
admin
November 28, 2011 at 10:55 PM ×

hehe cik suha pon jrg mkn megi melainkan dh terliur sgt..tmbah2 dok umah sewa ni..dok hostel,mkn la gak kn sbb mls nk g beli mknn (^_^)

Reply
avatar
Clara
admin
November 28, 2011 at 11:41 PM ×

clara suka makan maggi.. huhuuh..
smpai mak nyorokkan maggi,tp clara carik2 geledah smpai bilik mak... hahha..

akhir sekali jumpa.. so, clara mkn nyorok2..
Bila mak ty, clara kat "dah masuk mulut dah.."

hhehhe

Reply
avatar
Eera Shera
admin
November 29, 2011 at 12:08 AM ×

sekarang hentam megi je la..tau tak elok tapi duit dah takde..hehe

Reply
avatar
Nur Zulaikha
admin
November 29, 2011 at 9:50 AM ×

suke makan megi tapi kene jage makan..bahaya..bnyk MSG..huhu

Reply
avatar
hira
admin
November 29, 2011 at 4:56 PM ×

maggi tomyam sedap! hahaha

Reply
avatar
era kecik
admin
November 29, 2011 at 8:17 PM ×

huhu.. memang pon. tadi baru era makan megi.. hehehe

Reply
avatar
Murnie
admin
November 30, 2011 at 12:44 AM ×

suka makan megi walaupun dah jarang ..

Reply
avatar
Marina
admin
November 30, 2011 at 1:52 PM ×

suker maggi...kadang2 pegi kedai mamak pon order maggi kari..padahal kat umah pon boleh masak sendiri..hiii~

Reply
avatar
BOBOayeeN
admin
November 30, 2011 at 8:07 PM ×

harus meggi tu dik...dri pengalaman sendiri he he

Reply
avatar
siti kektus
admin
December 1, 2011 at 6:59 AM ×

tia, kite ni kalau dah teringin sangat, maggie jugak lah yg di sumbat. hehe

tp, sekarang dah berazam nak kurangkan makan magie. nak makan makanan berkhasiat je. cewah. :)

Reply
avatar