Blog Ini Kisah Tia Sudah PR2!


Assalamualaikum. Alhamdulillah. Setelah berkali-kali tanpa rasa jemu Tia pi check page rank untuk blog ni, akhirnya membuahkan hasil jugak. Seronok tak terkira rasanya. Memang impian Tia untuk tengok PR blog ni naik. Dan akhirnya naik jugak dari PR1 ke PR2. Weee~

Sebelum tu, moh nak bagitau. PAGE RANK (PR) adalah nilai/angka yang diberikan oleh google terhadap sesuatu website. Page rank juga termasuk dalam sebahagian dari Search Engine Optimization (SEO) dan merupakan salah satu faktor penting dalam menentukan ranking website/blog pada hasil pencarian google selain dengan penggunaan keyword.

Dari sumber yang Tia dapat, Tia faham akan satu hal. Page Rank (PR) untuk sesebuah blog ditentukan oleh jumlah backlinks yang diperolehi oleh blog itu. Secara mudahnya, backlinks ni bermaksud Link blog A yang diselitkan di dalam artikel blog B. Maknanya, Blog A sudah dapat 1 backlinks dari blog B. - sumber

Tak faham? Okey Tia kasi contoh. Bila ada sesebuah blog tu post entri, dan dalam entri tu pulak diselitkan link blog Tia ni maknanya Tia dah dapat 1 backlinks dari blog tu. Tu baru satu blog, belum lagi blog-blog lain.

Maknanya, page rank (PR) Tia ni naik sebab Tia dapat banyak backlinks dari blog lain. Wow! Murah hati sungguh korang yee. Terima kasih. Kalau tak, PR Tia takkan naik secepat ni. Gile hape. PR2 dalam masa 7 bulan. Perghhh! Memang tak lah .. Heheh .. Sekali lagi, terima kasih sebab tak jemu support Tia dengan blog Ini Kisah Tia ni :)

Nak check PR hangpa jugak? Moh check SINI nohhh ..
Previous
Next Post »

18 comments

Click here for comments
semutsengal
admin
November 10, 2011 at 6:53 PM ×

tulah,


baru aku backlink kan kau semalam, dah naik rangking kan ?



AHHAHAHAHAHAHAH

Reply
avatar
November 10, 2011 at 6:56 PM ×

KAHKAHKAHHHHH !!! kau memang kannnn .. giles santauuuu .. mawahahaaa ..

Reply
avatar
NZ Diaz
admin
November 10, 2011 at 7:02 PM ×

wahh, best lah. lepas ni makin popular lah blog ni dalam Google :D

Reply
avatar
November 10, 2011 at 7:10 PM ×

tahniah!! hehe :P

keroro pr 0 jek XD

Reply
avatar
November 10, 2011 at 7:13 PM ×

tahniah tia.. tumpang gembira utk tia ;)

Reply
avatar
November 10, 2011 at 7:46 PM ×

tahniah sis.. hehe backlink sy sikit je.. sebab tu baru 1 je...

tapi takpe kan, usaha tangga kejayaan.

Reply
avatar
eamy milea
admin
November 10, 2011 at 8:06 PM ×

tahniah Tia..moga2 sukses selalu..bila la agaknye akak nak dapat cm ni hehe

Reply
avatar
MadNip
admin
November 10, 2011 at 8:12 PM ×

best best .. tahniah tia .. ^^,

Reply
avatar
Bro Ahmad
admin
November 10, 2011 at 8:17 PM ×

pr5 <----- heheeee tahniah tia

Reply
avatar
Ezad Skytech
admin
November 10, 2011 at 8:17 PM ×

lepas ni PR3 pulak kan Tia...lepas tu PR4...heee~

Reply
avatar
November 10, 2011 at 9:33 PM ×

huwaaa
tahniah la tia
berkat usaha!=]

Reply
avatar
Mya
admin
November 11, 2011 at 1:31 AM ×

woweeeee tahniah ya =)

Reply
avatar
Cik Gee
admin
November 11, 2011 at 5:08 PM ×

tak cek pon dah taw xde dlm ranking.. ! haha!

Reply
avatar
November 11, 2011 at 5:17 PM ×

blog akak pon PR2..padahal blog picisan jer hew hew hew

Reply
avatar