1st Segmen Santri : Komputer Kesayanganku

Assalamualaikum. Terima kasih dekat tuan punya segmen yang sanggup bersusah payah ke mari untuk menjemput Tia join segmen yang beliau anjurkan. Bagus segmen Komputer Kesayanganku ni, ada sesuatu yang boleh dikongsikan dengan pembaca.

Tia guna laptop Acer Aspire 4730Z. Harga Tia tak tau sebab ayah yang beli. Dah lama sangat laptop ni. Adalah dalam nak 2 tahun macam tu. Laptop ni tahan gile! Sejak awal beli sampai sekarang baru 2x kena format. LCD baru sekali kena ganti. Tu pun salah Tia sendiri yang cuai.

Dah lama Tia tak guna bateri laptop ni sebab bateri dia pakai kejap je. Tak boleh lama. Charge lah lama manapun, pakai tak sampai setengah jam dah kasi warning minta charge balik. Mintak beli bateri baru lettew. Tapi Tia rasa tu kesan masa mula-mula dulu kot. Sambil guna, sambil charge. Berejam pulak tu sampai panas. Amekaw ssekarang.

Tia sayang sangat dekat laptop ni. Dah banyak jasanya dengan Tia. Banyak jugak kenangan dengan laptop ni. Dengan siapa Tia pernah pinjamkan, buat assignment, ke sana ke mari dengan laptop ni. Semua tu kenangan okey.

Notajaritangan : Hampir semua orang dah boleh ada komputer riba sendiri :)

Photobucket
Previous
Next Post »

16 Comments

Click here for Comments
Bro ahmad
admin
September 26, 2011 at 8:43 AM ×

ok la tu tia..cun jugak ..tu, broooo punya kecik je hmm..boleh pinjam hehee

Reply
avatar
September 26, 2011 at 8:56 AM ×

terima kasih tia...sebab sudi join.

Reply
avatar
L
admin
September 26, 2011 at 9:23 AM ×

hoho.. latop ak pun tahan 2 tahun dah nieh... hrap dia leh tahan sampai ak abez degree nieh.. hoho

jom kita solat?
http://lolz-l.blogspot.com/2011/09/6-jahanam-2.html

Reply
avatar
September 26, 2011 at 9:37 AM ×

hehe, sama la kita. baru tukar sekali LCD tu.

Reply
avatar
September 26, 2011 at 10:02 AM ×

ramai betul yang guna acer ye....

Reply
avatar
Nurnajwa
admin
September 26, 2011 at 10:35 AM ×

Kte pnye pon Acer ;D Tahan jgak tp part bateri dia tu -- buat skit hati je.

Aaaaa, dh 4 tahun kot. Nk beli baru >< hehe

Reply
avatar
HAFIZAL
admin
September 26, 2011 at 11:14 AM ×

dah boleh beli laptop baru tuh

Reply
avatar
September 26, 2011 at 11:35 AM ×

Akak pun gune acer tapi model tak sure sebab laptop yg encik hubby dah tak sudi lagi.

Reply
avatar
yayath
admin
September 26, 2011 at 12:23 PM ×

hehe...ya la..hampir setiap orang da ada komputer riba sendiri:)

Reply
avatar
September 26, 2011 at 12:44 PM ×

esok nak beli acer jugakla..

haahahahaha.

Reply
avatar
September 26, 2011 at 1:22 PM ×

Iejam join jugak segmen ni selepas baca entri tia nih... hehehe...

Reply
avatar
tiefazatie
admin
September 26, 2011 at 3:36 PM ×

aah...btol la tue..mintak ganti bateri baru..hehe..lappy ifa pun 4thn kot..xbeli lg bateri baru..ahhaa..

Reply
avatar
September 26, 2011 at 4:45 PM ×

banyak jasa laptop tia kan...

Reply
avatar
tiefazatie
admin
September 26, 2011 at 5:25 PM ×

yup..bkn takat lappy je..ipad segala pun org ada..hihi

Reply
avatar
Ezad Skytech
admin
September 26, 2011 at 9:25 PM ×

hee..ezad punya da 2 tahun setengah da laptop ni..ok je lagi..

masalah yg sama..bateri la..da kong...haha...format tu ada la 3-4 kali da...hee~

Reply
avatar
September 26, 2011 at 10:22 PM ×

ehhh samala lappy kita..sy pun guna acer cuma tak sama model je..to acer mmg bgs jgk bah kan..cuma tu la mslh bateri tak tahan lama huhu

kwn2 sy plak mostly rosak skrin..

Reply
avatar