Pendahuluan Yang Tiada Pengakhiran

Assalamualaikum. Tia tak taulah kan tapi bila nak mula taip entri aje, part paling Tia kurang gemar ialah nak buat pendahuluan. Aish! Susah bebeno nak cari idea buat pendahuluan ni. Kadang tu terpaksa ambil masa berbelas minit cuma nak cari idea buat pendahuluan entri saja.

Bukan apa, bagi Tia pendahuluan ni penting. Selain dari tajuk yang menarik, pendahuluan pun penting jugak untuk menarik minat pembaca untuk meneruskan pembacaan sampai ke akhirnya. Macam korang yang tengah baca ni lah.

Tahniah sebab masih membaca. Teruskan. Kadang tu Tia takut jugak kalau-kalau pendahuluan terlalu panjang. Macam entri Tia ni, korang agak-agak dah masuk isi ke atau masih pendahuluan? Ke dah akhir ni? Hahaa! Pening? Tia pun pening jugak ni..

Photobucket
Previous
Next Post »

14 Comments

Click here for Comments
Apex
admin
September 15, 2011 at 8:56 AM ×

ahahahax... apex pom jadik pening nie...:D

Reply
avatar
maszull
admin
September 15, 2011 at 9:14 AM ×

salam tia...bagus la mcm tu kena cari mood yg baik n n3 yg best kn...:)

Reply
avatar
TK
admin
September 15, 2011 at 9:18 AM ×

teringat time sekolah dulu... nak wat karangan, pendahuluan la part paling lama nak pikir...

Reply
avatar
September 15, 2011 at 9:24 AM ×

samalah kite tia...tak tau jugak buat pendahuluan..haha

Reply
avatar
alif haris
admin
September 15, 2011 at 9:46 AM ×

pndahuluan biarlah kata-kata yg padat dan boleh menarik minat pembaca untuk terus mmbaca .. :D

alif pn kdg2 pening gak nk mengarang :p

Reply
avatar
September 15, 2011 at 9:52 AM ×

Agak la..sy pun x berapa reti nk wat pendahuluan..XD..sbb pendahuluan tu la yg penting nk tarik perhatian org nk mmbaca...tp itulah kelemahan sy

Reply
avatar
ArulchelseA
admin
September 15, 2011 at 10:13 AM ×

stuju..memang sush nk pk.. kdg2 jd malas sudahnya..

Reply
avatar
September 15, 2011 at 11:15 AM ×

hahah nasib tak buat sekapur sireh :D

Reply
avatar
anamizu
admin
September 15, 2011 at 11:20 AM ×

takyah difikir sgt TIA..hehe
eh dah sampai ending dah rupenye :P

Reply
avatar
September 15, 2011 at 11:22 AM ×

kikiki
lawok jek tia ni
ha..muncul pon dieeee..heeee
weeee
x pe..insyaAllah akan selalu mai sini =]

Reply
avatar
mrs redzuan
admin
September 15, 2011 at 1:47 PM ×

kadang-kadang fikir lain taip lain...

Reply
avatar
September 15, 2011 at 2:39 PM ×

aahh la Tia..sy pun ssh nk buat pendahuluan & pengakhiran..bila nk start je, ambik masa..bila nk habiskan pulak, terlebih bebel..aduhhhh

Reply
avatar
Afikah Aziz
admin
September 15, 2011 at 3:01 PM ×

entri ika selalu je panjang ngeee..xtau nk buat entri pendek,bile dah menaip walaupun xde idea pun boleh pnjg pelik tol..haihh komen pun dah panjang ngeee :p

Reply
avatar