Maaf Terpaksa UNFOLLOW

Assalamualaikum. Lambat Tia update. Tadi ada masalah. Masa Tia nak buka dashboard dengan url blogger.com, tiba-tiba ada warning MALWARE. Panik sekejap Tia tadi. Blog Tia ke yang ada virus tu. So, Tia pun logout lah untuk memastikan samada blog Tia ke yang ada malware tu. Alhamdulillah, bukan blog Tia.

Maknanya, yang bermasalah ialah dashboard Tia. Kalau dashboard yang bermasalah, mesti puncanya dari senarai blog yang Tia follow tu. Guna google chrome memang tak dapat bukalah dashbord. So, Tia buka guna mozilla. Tia cari url blog yang ada malware tu. Memang ada.

Terpaksalah Tia unfollow blog tu. Lepas unfollow je, Tia try login dashboard guna google chrome balik. Alhamdulillah dapat. Link dari blog tu yang bermasalah. Nak tak nak, terpaksa Tia unfollow.

Kesimpulannya, unfollow sesebuah blog tu biarlah ada alasan yang kukuh. Jangan sebab "aku dah follow dia, tapi dia tak follow aku pun. Aku nak unfollow dia lah!!". Fikiran yang tak boleh diterima akal.

Photobucket
Previous
Next Post »

34 Comments

Click here for Comments
FaKArePa!n
admin
September 28, 2011 at 7:41 PM ×

o..mmg elok amik lgkh mcm tu..

Reply
avatar
adan
admin
September 28, 2011 at 7:44 PM ×

agak2 ada alasan lain ka nak unfollow blog selain dari malware?

Reply
avatar
September 28, 2011 at 7:47 PM ×

betol2!
sokongggg
huu..takotnye..ada jugak cm tu....

Reply
avatar
Shaherah
admin
September 28, 2011 at 7:53 PM ×

org yg berperangai macam tu kejam.. >.<"

Reply
avatar
September 28, 2011 at 8:14 PM ×

blog sy ada malware tak sis? hehe

Reply
avatar
Farhan Hanif
admin
September 28, 2011 at 8:23 PM ×

bila dah ok, follow la blk....hehehe

Reply
avatar
Freaky
admin
September 28, 2011 at 8:28 PM ×

eh bagi la link tu tia supaya freaky pun x kena virus jugak

Reply
avatar
ayuyuuu :)
admin
September 28, 2011 at 8:42 PM ×

tia,
sokong tia.

unfollow dgn alasan

ayu ade masalah sme hari tu
ingtkan blog sndri ade malware.
rupanya blog org lain.

lega bila ada penjelasan dr tia. thanks! neway, segmen tia best jugak.

cuma tak berkesempatan join :)

Reply
avatar
September 28, 2011 at 8:44 PM ×

eh eh macam mana nak detect tu?
ajarin...hehehe

Reply
avatar
September 28, 2011 at 8:50 PM ×

pernah gak jadi,,,,masa buka blog org ni, ada warning malware.....tp tak sampai hati nak unfollow

Reply
avatar
September 28, 2011 at 8:54 PM ×

follow blog yg menarik hati ja~~^^

Reply
avatar
maszull
admin
September 28, 2011 at 8:59 PM ×

salam tia...betul tu tia kalau dah x boleh follow sbb ada virus baiklah x payah follow kn...:)

Reply
avatar
September 28, 2011 at 9:00 PM ×

huhu..kesian kne unfollow...

Reply
avatar
Kancil 8349
admin
September 28, 2011 at 9:49 PM ×

Kancil baru tahu benda nie...kena berhati2...

Reply
avatar
September 28, 2011 at 9:58 PM ×

betul.
malaware menyerang ramai blogger. huhu

Reply
avatar
Bigdaddyz
admin
September 28, 2011 at 10:35 PM ×

macam mana nak tahu blog yg kita follow itu ada malware?

Reply
avatar
cik sakdi
admin
September 28, 2011 at 11:09 PM ×

hahaha pasal virus tu ingtkan ada blogger cari gado. kehkeh

Reply
avatar
Bro ahmad
admin
September 28, 2011 at 11:41 PM ×

dah tererr tu tia..kalau bro tak reti la hmm

Reply
avatar
September 28, 2011 at 11:44 PM ×

cm ne ek nak tau link yg ade malware tu :)

Reply
avatar
xanders.co
admin
September 29, 2011 at 12:24 AM ×

hehe, cmna nak tau kena malware tu???

Reply
avatar
Cik Jannah
admin
September 29, 2011 at 12:39 AM ×

tia. macam mana nak tau blog tuh ada malware?

Reply
avatar
dhiera
admin
September 29, 2011 at 8:52 AM ×

haa...masa kena malware dulu, dashboard sy pun memg tak boleh bukak~

Reply
avatar
Tentang Kita
admin
September 29, 2011 at 10:34 AM ×

x tahu lak blog pun leh diserang virus

Reply
avatar
September 29, 2011 at 10:43 AM ×

riso pulak jadi camtu..huhu

Reply
avatar
CikHoneyBee
admin
September 29, 2011 at 3:18 PM ×

bgaimana pulak blogger yg tipu. die ckp die follow. byle kite check, die tk follow pun. then kite ckp elok elok kt shout box die. pentu die dtg blik, trus RUDE kt shoutmix kite. then skunk die private kn blog die. i think die dh remove i dr follower die. geram jgk.. sbb tknk la brgaduh sal isu follow ni.

Reply
avatar
hira
admin
September 29, 2011 at 3:38 PM ×

sejak akhir-akhir ni ada blogger yang unfollow blog saya. 2 orang pula tu. okay, sedih di situ ~_~

Reply
avatar
September 29, 2011 at 6:08 PM ×

mcm mana nak cari blog yg ada malware tu?=.=

Reply
avatar
Bui Junaidi
admin
September 29, 2011 at 10:52 PM ×

nak tahu mcm mana cek blog yg ada benda2 mcm ni..

ajar ler tia..hehe

Reply
avatar
amna
admin
September 30, 2011 at 10:48 PM ×

oh. bgitu.. okay2. demi kepentingan bersama ^^

Reply
avatar
October 1, 2011 at 11:02 PM ×

ala..Tia xsempat ekk printscreen rupa wajah warning ada malware kt dashboard tu? nk tau jgk rupanya hehe

ni yg tkt nk follow sembarangan ni Tia..huhu

Reply
avatar
amny
admin
October 3, 2011 at 5:39 PM ×

nk try unfollow blog tia laa..hekhekk..gurau jee..=P

Reply
avatar
Hunny Kitty
admin
October 14, 2011 at 4:06 PM ×

tau tak last few month ai tak leh langsung baca blog u..apekah ini sebabnyer??

Reply
avatar