Suri Rumah Yang Celik IT

Assalamualaikum. Blog. Sebut blog je bukan semua orang tau. Tak percaya? Percayalah sebab 10 dari kawan Tia, yang cuma tau pasal blog cuma 2 (anggaran je pun. jangan percaya!). Kalau dah blog pun tak tau, apatah lagi nak buat blog kan. Mesti lagi tak tahu. Bagi Tia, siapa yang tahu kewujudan blog ni memang dah kira hebat.

Tambah hebat kalau yang punya blog tu adalah milik suri rumah. Kalau korang perasan, blogger kita bukan cuma terdiri daripada pelajar dan remaja. Suami orang, bapa orang, isteri orang, mak orang pun turut terlibat. Tinggalkan suami orang dan bapa orang dulu. Tia nak cerita pasal isteri orang dan mak orang.

Kalau dulu-dulu, suri-suri rumah lebih banyak meluangkan masa jumpa dengan kawan-kawan dan bersembang sampai tak hengat. Tapi sekarang yang Tia nampak, suri-suri rumah semakin cerdik menggunakan kemudahan internet yang ada. Siap boleh buat blog okey! Cara menulis pun bukan alang-alang.

Pendek kata suri rumah sekarang dah ramai celik IT. Taklah nampak macam ketinggalan sangat kan. Eloklah macam tu, kurang sikit dosa bila terlalu kerap jumpa kawan-kawan dan melakukan sesi umpat mengumpat orang, umpat anak orang. GRR!! Tapi tulah. Kena beringat jugak. Tanggungjawab pada keluarga jangan dilupa.

Best dapat baca blog ibu-ibu dan isteri-isteri orang ni. Boleh dapat tips yaw. Elok sangatlah untuk yang bakal kahwin tu. Hahaa!

Photobucket
Previous
Next Post »

23 Comments

Click here for Comments
September 16, 2011 at 12:30 AM ×

huhu kadang2 tu ada yang bagi tips utk geli2.. kahkahakah

Reply
avatar
Bro ahmad
admin
September 16, 2011 at 12:34 AM ×

boleh buat kelab tia..mesyuarat tingkap online ..tentu lebih kerenn hahaaaa

Reply
avatar
Mya
admin
September 16, 2011 at 12:43 AM ×

ramai skang surirumah berbelog. they have interesting point of view to share=)))

Reply
avatar
Freaky
admin
September 16, 2011 at 12:47 AM ×

ramai woo suri rumah jadi blogger sekarang. semua dah hebat rakyat Malaysia skang

Reply
avatar
September 16, 2011 at 12:50 AM ×

mak sy surirumah yg suka bukak FB via phone je sbb kecian kt mak dia x reti nk guna lappy hehe..kalo reti, konfem membebel kt blog jgk

Reply
avatar
September 16, 2011 at 3:15 AM ×

suri rumah yang supermak ....")

Reply
avatar
maszull
admin
September 16, 2011 at 3:54 AM ×

salam tia...alhamdullilah semoga blog ibu2 ni dapat sambutan dr anak2 muda skg....

segalanya adalah dr pengalaman ibu2 tu sendiri....:)

teruslah sokong blog ibu2 ni yer...:)

Reply
avatar
azie Cheesy
admin
September 16, 2011 at 4:00 AM ×

betul3..best bce blog mereka...mereka lebih berpengalaman dan bijak bahagikan masa utk keluarga dan blog..

Reply
avatar
ArulchelseA
admin
September 16, 2011 at 5:15 AM ×

org berpengalaman..bila buat blog..bnyk ilmu dapat..

Reply
avatar
ijA
admin
September 16, 2011 at 7:27 AM ×

best2,,... tip2..tu yg best..ahaaha

Reply
avatar
September 16, 2011 at 7:58 AM ×

setuju2...kawan aku ramai lg tak tahu pasal blog..dorang cuma tahu fb je hehe

Reply
avatar
Saiazuan
admin
September 16, 2011 at 9:27 AM ×

hmm setuju tu.. rmi gk kwn2 aku tk tau psl blog aku.. huhu.. mayb sbb aku jenis low profile bila di public

Reply
avatar
mrs redzuan
admin
September 16, 2011 at 9:38 AM ×

Surirumah mmg kena multitasking ;)

Reply
avatar
September 16, 2011 at 9:42 AM ×

betol tu tia!kekadg x sangka
pehh
pangkat makcik2 ni..tapi nelog die...punye susun atur segala
kalaaaahhh aiii
ehehhe
cayalah suri rumahhh!=]

Reply
avatar
Luqeem™
admin
September 16, 2011 at 11:14 AM ×

yup yup..kena promote lg blog kt orang luar/ kawan2..hee

suri rumah pn dah hbat sekarang smpai buat bisness online..jual mcm2..

Reply
avatar
September 16, 2011 at 12:04 PM ×

owh..nk g cari jugak la..
boleh dpt ilmu rumah tangga..haha..

Reply
avatar
H.J
admin
September 16, 2011 at 1:22 PM ×

kena cari bini yang ada blog jgak ni..haha..baru celik skit

Reply
avatar
amirulspurs
admin
September 16, 2011 at 1:45 PM ×

agak2 kalau suri rumah buat blog, tak ke hangit masakan kalau asyik sgt berblogging? hehe. pndapat.

Reply
avatar
September 16, 2011 at 1:57 PM ×

zaman IT dik non, akak pun terjebaks.. kikiki

Reply
avatar
Ajeyy Rawk
admin
September 16, 2011 at 11:18 PM ×

Assalamualaikum .. lama sungguh Ajeyy tidak berblog .. update pun dah lama .. blogwalking blog sahabat2 pun dah lama x buat ..

hehe, jom baca dan komen 2 entry latest dari Ajeyy :

http://ajeyyrawk.blogspot.com/2011/09/diari-hari-raya-aidilfitri-2011.html


http://ajeyyrawk.blogspot.com/2011/09/nikon-get-together-at-kota-bharu.html


have a nice day gengs :))

Reply
avatar
Yatie Awang
admin
September 16, 2011 at 11:51 PM ×

tak salahkan suri rumah nak berblog hehehe

Reply
avatar
TK
admin
September 17, 2011 at 4:21 PM ×

para suri rumah sekalian wat blog xde masalah... ade je yang best... cuma tanggungjawab pada keluarga tak boleh lupa tau...!

Reply
avatar
September 19, 2011 at 9:25 AM ×

celik it otak pun berkembang :)
zaman semakin maju

Reply
avatar