Uniform Kerja

26/05/2015
Baru balik dari kerja tadi. Hohomaiihhhh. Nak kata penat tak juga. Macam biasalah. Tulang belakang macam meragam sikit. Tak boleh berdiri lama-lama. Tu yang keluar perangai mengada dia tu. Hahahaa. Tapi rasanya lama-lama nanti okeylah ni. Kan first time kerja.


27/05/2015
I dengan staff yang lain dapat baju uniform kerja tiga helai seorang. Err tapi tak sure lah kalau yang part time berapa helai. Kalau macam ai yang full time, dapatlah tiga helai. Bos faham kot. Yelah, waktu kerja 10 am to 10 pm. Kalau dah penat sangat balik dari kerja tu, comfirm ai dah tak larat nak basuh baju. Means, kalau tak sempat basuh hari ni. Takpe. Kan ada baju spare dua helai lagi. Hahaaa.

Bagus juga sebenarnya kena bagi baju uniform ni. Jimat baju ai. Bawa baju datang Kota Kinabalu ni bukannya banyak sangat. Baju rumah tiga helai termasuk seluar. Baju jalan ada 5 helai termasuk baju kurung 2 helai. See. Syukur tak pakai baju biasa. Ada uniform.

Pemilihan saiz baju pun masalah juga. Masa mula-mula interview dah kena minta saiz baju. Alamak. Ai mana tau. Dia kata S. Ai pun okeylah. Sekali dia dah bagi, ai try. Phew! Sesak nafas. Sempit kot. Ai memang kecik orangnya. Tapi ai tak selesa pakai yang cun-cun dekat badan then singkat pula. Hohoooo. Ai tamauuuu. Jadi, minta Ben (yang in charge tempat kerja) tukarkan. Ai nak M. Syukur dia tak marah.

Okeylah. Nak bersiap ke tempat kerja. Start jam 10 pagi. Kena gerak dari rumah dalam 9.30 macam tu. Ni dah 8.58 am. Kbai uolssss.

Take care yahh.

posted from Bloggeroid

Previous
Next Post »

2 Comments

Click here for Comments
Gee Lion
admin
May 27, 2015 at 9:28 AM ×

bai cik tia.. kerja molek2 ye.. lama tak dengor citer.. =)

Reply
avatar
Lia Irdelia
admin
May 30, 2015 at 9:37 PM ×

mmg syok ada uniform.. x pyh sesusah pikir nak pkai baju apa hari2.. hehhe..

Reply
avatar