Seram selfie masa mengandung

Aku ni boleh tahan juga kaki selfie. Sikit-sikit nak selfie. Tapi semenjak aku dah mengandung ni, perasaan nak selfie tu seolah-olah mati. Dah tak ada mood langsung nak selfie.

Penyakit malas aku macam teruk sangat sekarang. Kalau sebelum ni, tiap kali nak pergi kerja aku mesti dandan dulu. Dua jam awal dah bersiap sebab sejam nak mandi, nak iron baju. Baki sejam tu mekap. Nak pakai foundation, blusher, eyebrow, eyeliner, contact lens, lipstick. Tudung nak berbelit 360 darjah.

Tapi since pregnant ni, ya Allah. Dia punya malas. Hmm. Syukur alhamdulillah suami menerima seadanya. Baju, shawl, semua yang jenis tak payah nak iron. Jangan kata mekap, bedak pun aku malas nak pakai. Calit lipstick aje supaya muka tak adalah nampak macam mayat sangat.

Lepas tu, bila tengok muka sendiri dekat cermin. Rasa nak nangis pun ada. Pucat gila. Nak selfie pun, rasa seram je tengok muka sendiri. Semenjak tu, aku dah jarang ambil selfie. Aku post gambar biasa je macam pemandangan, makanan. Nak harap post gambar sendiri, memang taklah.

Rasa malas, rimas, semua macam dah bercampur aduk. Kalau sebelum ni 2 jam awal dah bersiap nak pergi kerja. Semenjak mengandung, 5 minit nak pergi kerja baru bersiap. Perasaan berada di atas katil itu terlalu indah.


posted from Bloggeroid

Previous
Next Post »

1 comments:

Click here for comments
Pha Is
admin
August 29, 2016 at 10:29 AM ×

congrat tia..

Congrats bro Pha Is you got PERTAMAX...! hehehehe...
Reply
avatar