Kota Kinabalu Coconut Shake Original

Kelmarin singgah bandar Kota Kinabalu kejap. Sudah alang-alang lalu di jalan Kampung Air, teringat coconut shake yang famous amous tu. Mula-mula ingat mau drive thru saja sebab susah juga mau cari parking area sana. Sekali sudah lalu tu kedai coconut shake, tidak juga dapat order. Mungkin tidak kena cara kali. Terpaksa pusing lagi satu kali. T_T

Last-last saya minta Andy kasi berhenti saja tepi jalan. Lagipun time tu banyak kereta. Jammed. Bah saya pun apa lagi. Berlari lah pergi seberang. Itu semua demi coconut shake okey. Huhu

Sampai seja di kedai, terus saya order 1 yang original 1 lagi yang ada coconut. Coconut ni kalau ada yang tidak tau, dia macam jelly tapi bukan jelly. Tau kah yang tu Nata De Coco? Haa, dia lah tu. Tapi saiz kecil kecil supaya senang mau kunyah.

Untuk 2 tu, saya bayar RM11. Yang original, RM5. Yang ada tambahan coconut tu, RM6. Ada lagi satu. Oreo. Saya nda berapa suka. Tulah nda beli. Hahahahaa. Yang tu RM6.

Bagi saya, ini coconut shake memang sedap. Actually ini bukan first time saya beli. Last year sudah pernah beli time ikut bazaar di Suria Sabah. 3 hari saya berkampung di Suria Sabah, 3 hari tu jugalah saya beli ni minuman coconut shake. Rupa-rupanya saya mengandung time tu. Patutlah berabis mau minum.

Syukur tiada apa-apa jadi sama kandungan saya. Yalah, orang kata kalau mengandung tidak bagus minum air kelapa. Tajam konon. Entahlah. Saya pun tidak pasti tu.

Selalu kalau coconut shake ni, ada aiskrim. Saya pernah beli tempat lain, dorang kasi blend satu kali tu air kelapa dengan aiskrim. Begitu saja lah saya dapat. Tapi dengan coconut shake di Kampung air ni lain. Dorang letak aiskrim perasa vanilla sebagai topping. Banyak lagi tu. PUAS HATI betul.

Lagi satu, aiskrim dorang ni saya rasa macam lain sikit dari aiskrim lain yang saya pernah rasa. Sedap betul ohh. Rasa sekali memang nda cukup. Mau lagi berkali-kali. Tapi jauh bah ni kedai. Saya tinggal Tuaran. Jauh ni kalau mau minum hari-hari. Sebab tu kalau sudah pergi bandar, memang saya akan singgah ni tempat.



Kalau kamu mau rasa ni coconut shake, biar saya kasi alamat.

Lot 7, Ground Floor, Jalan Merdeka, Kampung Air, 88000 Kota Kinabalu
Previous
Next Post »

5 Comments

Click here for Comments
September 14, 2017 at 3:13 PM ×

nda pernah rasa oh....dan nda tau kedai ni

Reply
avatar
Dedaun Comel
admin
September 22, 2017 at 3:28 AM ×

Memang sedap ni.. Bikin ketagih :D

Reply
avatar
October 3, 2017 at 8:17 AM ×

Hai tia. Sy singgah sini memfollow..sorry baru hari ni memfollow. Curi masa utuk blogwalking. Coconut Shake tu saya suka sangat tu. hehehe.. Kalau ke KK memang membeli.

Reply
avatar
Pha Is
admin
October 10, 2017 at 10:15 PM ×

skrg banyak tempat org buat coconut shake..

Reply
avatar