Harga Topup Naik

Assalamualaikum. Wah! Apehal ni? Biar betul top up naik harga? Tia baru tau ni lepas baca entri dari blog jiran Tia, Skytech Belog. Boleh baca entri Top Up Naik Harga?. Gile ah! Ingatkan minyak je yang tau naik harga. Rupanya top up pun naik harga.

Nilai PrabayarHarga Baru (selepas 6% cukai)
RM 5RM 5.30
RM 10RM 10.60
RM 20RM 21.20
RM 30RM 31.80
RM 50RM 53.00
RM 100RM 106.00
RM 200RM 212.00

Macam tak best tau. RM5 dah jadi RM5.30. Ada pulak main syiling-syiling. Ni yang tak best. Lepas ni memang kena simpanlah duit syiling ye dak. Rindu betul Tia nak beli topup RM2 masa dulu-dulu tau. Sekarang takde dah. Ambik kau RM5 tu.

Nasiblah siapa yang suka sangat bergayut dan main SMS tu. Hahaa! Dulu-dulu masa zaman kegemilangan eksaited main SMS yelah kot Tia selalu top up. Tapi sekarang tak dah. Handphone pun dah jarang mengeluarkan bunyinya.

Kalau Tia top up RM10, sebulan lebih baru habis. Biasalah kalau bukan retis ni. Heheh! Takpe kot kalau naik harganya. Mesti korang dah mulai berfikir 10x nak beli isi kredit ke tak kan. Lebih-lebih lagi kalau yang bekerja guna duit hasil titik peluh sendiri.

Lain cerita kalau yang masih kena tanggung ngan mak bapak. Mesti tak kisah punya (baca : bukan semua). Dah lah makan minum mak dengan ayah yang tanggung. Nak beli top up buat gayut dan mesej dengan buah hati pun mintak kat mak ni.

Cepat-cepatlah beli topup buat stok sebelum 15 September ye. Semua naik harga ni, comfirm belanja kahwin pun makin naik ni. Err~ Tetibaa x_X

Photobucket
Previous
Next Post »

28 Comments

Click here for Comments
September 9, 2011 at 2:25 PM ×

pakai burung la lepaih ni..lalaala~

Reply
avatar
arituarini
admin
September 9, 2011 at 2:32 PM ×

esk nak beli stok topap banyk2 ni..kih kih kih..

Reply
avatar
September 9, 2011 at 2:43 PM ×

hahhaha memang best untuk dan padan muka utk korang2 yang pakai henset . tgk betapa bagusnya aku maleh ada no fon pastu henset bagi kat adik aku haha . lepas spm baru beli balik henset mehehe

Reply
avatar
yayath
admin
September 9, 2011 at 2:50 PM ×

yath pun baru tau tadi..ada orang bli topup kat onepay machine nih..pastuh ada tulis kat situ akan naek 6% after 15th sept..hohho..

Reply
avatar
September 9, 2011 at 3:18 PM ×

aiyaaaak
x bole la selalu nk gosip2 cm ni
hehehehe

Reply
avatar
September 9, 2011 at 3:18 PM ×

lepas ne sape kaki bergayut or msej2 kna catu prbelanjaan la kan.. hehe

Reply
avatar
Apple Pearl
admin
September 9, 2011 at 3:21 PM ×

kat tmpat apple top up dah RM5.50..ada plak kat kg,kdai runcit je,boleh2 RM6.00..apple pn tkjut jgak..ni dah mencekik ni nmanye..hahaha

Reply
avatar
September 9, 2011 at 3:28 PM ×

lepas ni ntah apa lagi nak kena charge 6% tu..:)

Reply
avatar
diya
admin
September 9, 2011 at 3:37 PM ×

pakai burung merpatilah kalau nak hantar pesanan. malas pakai prepaid dah. hehe

Reply
avatar
Ferfarfer
admin
September 9, 2011 at 4:30 PM ×

tu lah tak buleh blah kan. 50 sen cukup lah. ni sposen tu pon nak kira gak ke

Reply
avatar
maszull
admin
September 9, 2011 at 4:36 PM ×

salam...pas ni x boleh nak topup lg..pakai public phone jer...

heheheh...:)

Reply
avatar
Luqeem™
admin
September 9, 2011 at 4:42 PM ×

lepas ni kena topup sampai ratus2 bg tahan sampai setahun..hehe..

Reply
avatar
Unknown
admin
September 9, 2011 at 4:48 PM ×

tia ada pakai topup ke hahaa...jom protes grrrrr otai SEO dah masuk habis2..

Reply
avatar
FaKArePa!n
admin
September 9, 2011 at 5:01 PM ×

sama la kita Tia..RM 10 than dekat sebulan lebih..

Reply
avatar
anamizu
admin
September 9, 2011 at 5:45 PM ×

nak pggil TIA 'kakak' gak..hehe
cik ana pun x bape kesah sgt bab naik harge topup nih :P

Reply
avatar
semutsengal
admin
September 9, 2011 at 6:20 PM ×

nak topup dua ringgit je lah.


boleh tak ?

Reply
avatar
azie esa
admin
September 9, 2011 at 6:34 PM ×

lepas ni pikir byk kali nak guna kredit...kena jimat cermat...

Reply
avatar
azie esa
admin
September 9, 2011 at 6:58 PM ×

lepas ni nk topup kena fikir byk kali..kena jimat cermat la camni..huuu

Reply
avatar
Ezad Skytech
admin
September 9, 2011 at 8:34 PM ×

tu la Tia..semua nak naik..top up pon tak terkecuali...lepas ni nak g kedai top up kena sedia duit syiling la..huhu~

Reply
avatar
Unknown
admin
September 10, 2011 at 1:47 AM ×

yelaa... npe naik 6% pulak erk ? maxis da nak bankrup ke ape ? beban pngguna jee .. semua nak naek ..

Reply
avatar
Alif Haris
admin
September 10, 2011 at 8:42 AM ×

semua pakat guna public fon je la pasni

Reply
avatar
September 10, 2011 at 8:42 PM ×

Susahkan orang betul la benda2 macm ni...kenapa la kerajaan buat macam ni..

Reply
avatar
pinoc
admin
September 11, 2011 at 8:34 AM ×

ooo, mmg da naik yer. sy kat um oriented, xtau pape. ingtkn cina jual top up tu saje2 nk cekik darah....ohooo. buruk sangke

Reply
avatar
Arpiiz
admin
September 11, 2011 at 11:28 PM ×

haha, samalah kita, dah tak main henpon lagi..

Reply
avatar
anez zamri
admin
September 12, 2011 at 8:48 AM ×

pakai line jer lebih jimat..hehe

Reply
avatar
Unknown
admin
September 13, 2011 at 8:04 AM ×

alahai. tak naklah guna telefon lepas ni. hahaha :D

Reply
avatar
September 14, 2011 at 6:31 AM ×

hehe umi pun tak kesah kalau topup naik harga, sbb tak slalu guna pun, lg2 time study nih, bf pulak duk luar, tpup 5 hingget pun belum tentu habis dalam sebulan, :D

Reply
avatar