Tutorial Buat Signature Di Akhir Entri

Assalamualaikum. Heheh! Ada yang mula perasan kan Tia dah pakai ala-ala signature di setiap akhir entri. Dulu guna "Sekian..." Sekarang pakai gambar pulak. Ada kemajuan sikit. Kemajuan lah sangat kan.


Saja nak buat kelainan. Harap-harap bertahan lamalah ye.. Heheh! Korang nak jugak? Alaa, korang boleh buat sendiri jugak. 15 minit dah boleh siap. Cekidaut..

STEP 1 : Buka Microsoft Power Point dan design lah signature macamana sekali pun korang nak. Korang boleh tengok contoh sekali dengan gambar-gambar di SINI.

STEP 2 : Lepas dah siap, kalau korang rasa nak gambar signature tu lagi bergaya bolehlah jadikan ia transparent. Boleh tengok SINI tutorialnya.

Tips : Tutorial ni memerlukan tulisan/font yang cantik-cantik. Di mana nak dapatkannya? Macamana nak gunakannya? Korang boleh baca SINI

Memang senang sangat nak buat sebab tak pakai software yang susah-susah pun. Yang mana tak reti guna photoshope atau takde photoshop, bolehlah guna cara Tia ni. Tia cuma guna Microsoft PowerPoint, Paint dan software GIMP.

Kalau takde software GIMP tu, bolehlah DOWNLOAD SINI. Tak besar saiznya. Kejap je dah siap download. Masing-masing ada cara sendiri kan. Ini cara Tia dan Tia suka bila dapat berkongsi ilmu dengan pembaca Tia :D

Previous
Next Post »

8 Comments

Click here for Comments
Farhan Hanif
admin
September 2, 2011 at 12:17 PM ×

nak buat background yang kaler pink tu mcm mne?

Reply
avatar
Gary Asip
admin
September 2, 2011 at 12:23 PM ×

sama la~.. gary pun guna gimp..

Reply
avatar
Unknown
admin
September 2, 2011 at 2:41 PM ×

tak tau buat photoshop tia..malu hahahaaa

Reply
avatar
Firdaus Life
admin
September 3, 2011 at 6:39 AM ×

freaky edit gambar guna gimp. yang lain x berapa pandai. hu hu

Reply
avatar
amny
admin
September 3, 2011 at 3:46 PM ×

cambest,,,nk try nti..:) tp nk tukar template dlu heheh

Reply
avatar
anez zamri
admin
September 5, 2011 at 9:23 AM ×

comel tia buat tuh :) nice info dear

Reply
avatar
September 6, 2011 at 7:40 PM ×

makaseh tia ajar tuto yg transparent tuu..hehe

Reply
avatar
November 18, 2011 at 9:27 AM ×

Salam Tia.. Mr Cool baru belajar ni hehe.. ri tu nk wat signature tp xjd la huwaaaa..
t ada masa jengukla blok saya

Reply
avatar