Blogger Buat Banyak Blog

Assalamualaikum.

"Alhamdulillah, blog yang ni dah update pun.. Eh, blog yang tu belum update. Nak buat entri tutorial apa lagi eh? Alamak, blog yang satu tu belum update jugak. Apa cerita hot sekarang? Aduh! Blog yang satu tu pun tak update lagi. Nak cerita apa lagi? Pening, pening, peningggg!"

Mesti korang faham kan apa yang Tia cuba sampaikan. Tia tau nak buat blog ni senang saja. Dalam beberapa minit, satu blog boleh siap. Senang kan? Dah tu pulak free. Tak payah bayar sesen pun. Sebab tu ke blogger boleh buat sampai 10 blog?

Tia perasan, ada jugak segelintir blogger yang handle sampai lebih dari 2 blog. Wahh! Hebat ye. Tia tertanya jugak, larat ke nak update semua blog-blog tu? Yang Tia ada satu blog ni pun rasa tak terdaya nak asah idea tiap jam. Yang ada banyak-banyak blog tu macamana agaknya ya?

Tak kisahlah korang nak ada 10 blog ke, 20 ke. Yang penting Tia harap sangat supaya tetapkan satu blog UTAMA. Set lah di profile korang tu yang mana satu blog utama korang. Tia tak tau nak klik blog yang mana satu untuk Tia terjah sebab banyak sangat link blog yang disenaraikan. Takkan nak terjah semua? Err~ Takkan kot..

Previous
Next Post »

20 Comments

Click here for Comments
Unknown
admin
September 1, 2011 at 3:47 PM ×

betul tu sis kdng2 taktau mna 1 official blog nya.

hehe sy pun ada 2 blog. tp 1 lg tu just untuk experiment template je. tp hide link..

Reply
avatar
semutsengal
admin
September 1, 2011 at 3:48 PM ×

satu sudah,


senang nak handle. =)

Reply
avatar
Unknown
admin
September 1, 2011 at 4:05 PM ×

satu blog utama cukup la tia...satu lagi blog buat experimen dan testing heheee

Reply
avatar
Unknown
admin
September 1, 2011 at 5:22 PM ×

wah...signature tia yg barula... santri mmg ada 2 blog, satu ttg cerita dan satu lagi utnk bloglist...

Reply
avatar
kiz
admin
September 1, 2011 at 6:29 PM ×

kalau mampu tak per..

Reply
avatar
September 1, 2011 at 6:34 PM ×

blogger yg buat banyak blog ni kebiasaannya mereka tetapkan niche apa yg sesuai utk blog tu. misalnya blog ni utk cerita pasal bola.. blog tu cerita pasal fesyen.. macam ss ada jugak dua, tiga blog, itu pon sebab nak jadikan tempat try test sume tutorial. hehe

Reply
avatar
Unknown
admin
September 1, 2011 at 6:41 PM ×

banyak sangat kan akak? saya buka satu je. kalau tu dia tak perasan, nasib laaaa~ hahaha :D hebat betul orang macam ni.

Reply
avatar
K
admin
September 1, 2011 at 7:04 PM ×

satu sudah, hehe :P

Reply
avatar
September 1, 2011 at 8:02 PM ×

hehe.. saya ada 1 blog dan 1 lagi tu portfolio hasil kerja saya.. :)

Reply
avatar
Firdaus Life
admin
September 1, 2011 at 8:23 PM ×

freaky hendel 2 blog skang. blog 2 tu mencapap :D

Reply
avatar
Ezad Skytech
admin
September 1, 2011 at 8:23 PM ×

satu pon rasanya macam tak larat nak handle..hee~

Reply
avatar
FaKArePa!n
admin
September 1, 2011 at 8:58 PM ×

yang satu ni pon tak terlayan cik Tia oi.. hehe

Reply
avatar
Unknown
admin
September 1, 2011 at 10:42 PM ×

satu cukup daa.. ne pun xterlayan..

Reply
avatar
Cik TK
admin
September 1, 2011 at 11:17 PM ×

rasanya satu pun sudah cukup...

Reply
avatar
amna
admin
September 2, 2011 at 12:09 AM ×

ada betulnya tu. stakat ni yg paling banyak, ada sorang tu handle 4 blog serentak ^^

Reply
avatar
September 2, 2011 at 12:57 AM ×

ala,..kalu blogger kawen 4 blh jer nk handle lebih dari 2 blog,..kih3~~~

Reply
avatar
amny
admin
September 3, 2011 at 3:51 PM ×

hebak laa klu ade byk blog tu..amni pon xterupdate..punya laa malas sekarangg ..ngeh3..:)

Reply
avatar
anez zamri
admin
September 5, 2011 at 9:33 AM ×

satu cukuplah..yang satu ni pun jenuh nak jaga..haha

Reply
avatar
September 6, 2011 at 7:59 PM ×

erkkkk...kt profile sy ada 3 blog kan?hehe...tp kalo nk terjah, klik saja my webpage :)

bloglist lain tu, satu my kazen punya...satu lg, buat time study, syg nk delete..so biarkan je la hehe

Reply
avatar