Perkara Yang Selalu Dialami Pelajar - Part 1

Assalamualaikum. Tia tau, mesti ada antara blogger ni seorang student kan. Tak kiralah student kampus ke, IPT ke, IPTA ke, yang penting dia PELAJAR. Mesti ada kan. Tia pun pelajar so Tia tau serba sikit kehidupan seorang pelajar ni.

Salah satu perkara yang selalu dialami seorang pelajar ialah bila tiba masa nak belajar. Dah niat dalam hati dah nak belajar. Semua buku di susun elok-elok. Eh, yang ni bila belajar bersendirian okey. Sekali sampai atas meja, nak buka laptop konon pasang lagu supaya tak bosan sangat. Tetiba terasa macam nak online pulak. "Eh online kejaplah. Kejap aje." Last-last tau jadi apa? Haha, sendiri mau ingat ..

Second, bila nak belajar dengan kawan. Semua dah pakat nak belajar sesama ni. Angkat semua buku berkumpul dekat satu tempat. Bila dah berkumpul, sorang mulakan cerita. Yang sorang pun sambung bercakap. Last-last sekali tau jadi apa? Pun sendiri mau ingatlah. Hahaaa ..

So, korang ada jalan penyelesaian tak? Hmm , malam ni ada study group. Rasa macam tak nak pergi je ..
Previous
Next Post »

12 Comments

Click here for Comments
amirahyusoff
admin
January 8, 2012 at 9:06 PM ×

saya selalu je jadi camtu ,
mula2 nak buka laptop nak buat kejelah hapelah.. sampai berjam-jam bukak komputer keje yang nak dibuat tu pun tak siap..sebab sibuk online fb tak ingat dunia XD

Reply
avatar
misshannajr
admin
January 8, 2012 at 9:43 PM ×

hahahaaaruss la kan mau pikir sendiri haha..mmg sokmo gitu la..tp tia jgn amalkan selalu mcmtu..apa pun stdy 1st..ni nsht dr kakak tua yg dah insaf slps dh tinggalkan zaman belajar hehe..akak dulu mmg tak stdy awal..last minute stdy dgn kwn2 akak jd cikgu dorang..lbh mudah nk faham dan ingt..

Reply
avatar
diya
admin
January 9, 2012 at 1:01 AM ×

alamak, tia nie. dah terkena batang hidung diya ni. ni mmg tadi diya on lappy nak pasang lagu, lepas tu saje nak on9 kejap. err, ni dah dekat sejam dah on9.. kejap lah tu kan? okay. offline. study2 !!!~ esok paper~~

T.T

Reply
avatar
January 9, 2012 at 1:55 AM ×

haha..mmg betol semua tu..keje mesti x menjadi kalo tak ber'iye2'...ca kalo betol2 dtg mood nak study dan ada rasa insaf tu.mmg xsempat nak berbual ngan org, xsempat bukak laptop pon..mmg buku je la ngadapnya..

Reply
avatar
January 10, 2012 at 11:01 PM ×

aduhaiiii
rinduuunyeee zaman belajr niii :))

Reply
avatar
January 13, 2012 at 12:13 AM ×

hahahaha..teringat zmn belajar...time discussion, org lain tlng terangkn, kita bahagian dgr...hahahaha

Reply
avatar
Clara
admin
January 24, 2012 at 4:25 AM ×

mmg betul pown.. hahahha...

Susah nak thn drikan..

ni pown igt nak study tp online memnjg.. uhuuh..

Reply
avatar
Errah
admin
February 8, 2012 at 8:52 PM ×

same with me..kalau dah jumpa ramai2 xjdi nak study dah,sorang2 kuat borak..

Reply
avatar
February 12, 2012 at 9:18 AM ×

hehe. biasalah tu. dugaan semasa belajar. saya pon jarang study group. sbb mmg xgerak sgt.

Reply
avatar
TK
admin
February 15, 2012 at 1:34 AM ×

TK tak brape suka study ngan kwn2 ni... dari dulu sampai la skrg, kononnya nak study sama... last2 jd borak la, gosip la...
Oleh itu, TK lagi suka study sendiri...

Reply
avatar
Anonymous
admin
February 26, 2012 at 12:05 AM ×

slm..nk tumpang mengomen sket..akak ex-uitm jgak..batch 2001..akak plg x suka study group..bkn la kedekut nk kongsi ilmu tp paham2 la kalu study group ni kna crik ahli2 yg mmg fokus nk siapkan kerja & bknnya menyembang..tp hakikatnya susah nk crik ahli yg betul2 ngam..apa pn gud luck pd smua student..nikmatilah zman student sbb zman bekerja dh x de smua 2..

Reply
avatar