Soalan Bodoh Yang Selalu Ditanya

Assalamualaikum .. Kadang-kadang kita ni tak perasan yang kita ada tanya soalan yang boleh dikira kurang cerdik dengan orang lain. Kalau bukan kita, orang lain pulak yang tanya soalan kurang cerdik tu dekat kita. Kadang tu rasa marah tapi nak marah pulak tak sampai hati kan.

Meh baca ni untuk hiburan kejap. Dah lama nak share dengan korang tapi banyak betul halangan. Ni kali lah. Ohye, Tia dapat ni dari facebook. Member tag. Dah lama tapi bila Tia baca balik lawaknya masih terasa. Hahaa! Tia ada edit sikit-sikit dialog ni. Nak yang original ada dekat bawahnya okey :)

1. Bila org nampak kau tengah baring tutup mata, dia tanya:
S: Kau tidur ke?
J: Eh, taklah. Aku tengah training macam mana nak mati ni. Kau nak join?

2. Bayangkan kau bawa tv yang rosak pergi jumpa technician dan dia masih juga tanya:
S: Nak repair tv ke?
J: Eh, taklah. Saya boring tadi, jadi saya bawa lah tv saya jalan-jalan datang sini.

3. Bila time hujan member kau nampak kau keluar, dia tanya:
S: Kau keluar time hujan ni?
J: Eh, taklah. Hujan yang nanti baru aku kluar.

4. Time kau baru bangun tidur, terus si ngok tanya kau:
S: Kau dah bangun?
J: Ish, aku tidur sambil berjalan lah ni!

5. Kawan kau call telefon rumah kau, dia tanya:
S: Kau kat mana?
J: Aku dekat bus stop ni.

6. Member kau nampak kau keluar dari bilik mandi basah-basah. Dia tanya:
S: Kau baru mandi ke?
J: Mana ada. Aku jatuh dalam lubang jamban lah!

7. Kau berdiri dalam lift di tingkat paling bawah. Tapi dorang tanya jugak:
S: Nak naik ke?
J: Eh, taklah. Aku tengah tunggu apartment aku turun ni.

8. Boyfriend kau pi ruma kau bawa 1 jambak bunga. And kau masih juga nak tanya dia:
S: Eeeh, bunga ke tu?
J: Tak la ling! Paku-pakis dengan kubis ni. Kita tumis ye nanti.

9. Kau di dalam toilet, pintu berkunci. Tiba-tiba ada orang ketuk pintu sambil tanya:
S: Ada orang ke?
J: (Buat suara kecik dan chomey) Takde orang! Ni taik yang bercakap!

------------------------------------------------------------------------


1. Bila org nampak ko baring tutup mata:
S: Ko tidur kah?
J: Tdk la, sy training mcm mana mau mati bah..

2. Imagine ko bawa bawa tv ko yg rusak pi technician bikin n dia masi juga tanya:
S: Mau kasi bagus kah ni tv?
J: Tdk la,sia buring ba,jadi sia bawa la tv sia pi jln2 sini.

3. Bila time hujan kwn ko nampak ko kluar,dia tanya:
S: Ko kluar time hujan ni?
J: Eh ndak la,hujan yg nanti baru sia kluar.=-?

4. Time ko baru bangun tidur, trus si budu tanya ko:
S: Ko bangun sdh?
J: Ish, sia tidur sambil jalan bah ni!(=|

5. Kawan ko call fon ruma ko:
S: Mana ko?
J: Sini bus stop!:/

6. Diorang nampak ko kluar dari bilik mandi basah2:
S: Ko baru mandi kah?
J: Manada, sia jatuh dlm lubang jamban bah! :&

7. Ko bediri di dlm lift di tingkat paling bawah sdh diorang tanya:
S: Going up kah?
J: Eh ndak la,sia tangah tunggu apartment sia turun bah ni. (y)

8. Boyfren ko pi ruma ko bawa 1jambak bunga. And ko masi juga mau tanya dia:
S: Eeeh,bunga ka tu?
J: Tdk la Ling! Paku-pakis sama kubis bah ni.X_X

9. Ko di dlm toilet, pintu bekunci, trus ada org katuk pintu n dia tanya:
S: Ada urang kah?
J: (Suara Kiut)Teda urang! Taik bah yang becakap ni!!! >:/:x

Previous
Next Post »

13 Comments

Click here for Comments
pha is
admin
January 1, 2012 at 6:38 PM ×

hahaha.. setail.. jatuh lubang jamban...

Reply
avatar
ZWAN SABRI
admin
January 1, 2012 at 7:03 PM ×

ni bukan soalan bodoh, tapi soalan cute... HEHE

MySuaraBlog: Drama 2012 Kini Bermula..

Reply
avatar
diana
admin
January 1, 2012 at 7:19 PM ×

ekekek..
last sekali tu buat akak ketawa dekah2..
nuahahaah

Reply
avatar
amirahyusoff
admin
January 1, 2012 at 7:20 PM ×

gud one ^^
best gak jawab camni :D

Reply
avatar
sYafIk-wAy
admin
January 1, 2012 at 7:32 PM ×

hahaha macam bongok jew , tapi best baca . lepas tensen ak stdy kuat sgtt !

Reply
avatar
cik ika
admin
January 1, 2012 at 7:43 PM ×

hahaahahha..lawak giler..

Reply
avatar
NiaLidia.
admin
January 1, 2012 at 7:54 PM ×

ahahahahah , gila tp geram gak dgn org cmni kadang2 hihi

Reply
avatar
Cik Lia Lomi
admin
January 1, 2012 at 8:17 PM ×

kadang-kadang agak bengang juga kalau soalan macam kat atas..dan Lia juga kadang-kadang ada juga tanya soalan macam kat atas.kihkihkih......

Reply
avatar
Ezad Skytech
admin
January 1, 2012 at 8:22 PM ×

haha...soalan keempat tu mmg paling top la...da tahu baru bangun..tanya lagi...kah3~

Reply
avatar
January 1, 2012 at 8:40 PM ×

ca da selalu amalkan jwon bukan2 untuk soalan yg rasa tak ptot ditanya lagi..hehe...

Reply
avatar
Huda Diaz
admin
January 1, 2012 at 9:49 PM ×

better than an awkward silence. kan?

Reply
avatar
Cik Gee
admin
January 3, 2012 at 8:02 PM ×

kah kah kah..! yg last n tumis bunga tu paling best.. hihi!

Reply
avatar