Kalau Ikutkan Hati

Assalamualaikum.

Saya pernah terbaca, kita digalakkan untuk merakamkan peristiwa yang berlaku dalam kehidupan seharian kita dalam bentuk catatan. Er, tak kisah sebenarnya nak dalam bentuk catatan ke, rakaman video ke, gambar ke. Tak kisah. Buatlah macamana sekali pun asal tahu BATAS nya.

Itu intro.

Dulu saya ada buku yang saya jadikan diari. Tapi tu dulu lah masa budak-budak. Tak tahu lagi kewujudan blog ni semua. Sekarang dah tahu, siap ada 10 blog lagi (tipu). Hehee. Satu blog pun tak terjaga, ada hati nak buat 10. Membazir address blog aje.

Itu merepek.

Sekarang isi penting.

Kalau ikutkan hati, nak aje saya catitkan semua perkara yang berlaku depan mata saya, dalam hidup saya, yang baik, yang buruk dalam blog ni. Entahlah. Bila nak menulis, rasa macam-macam yang nak dituliskan. Tapi, bila fikir-fikir balik. Buat apa nak 'simpan' peristiwa yang tak manis tu? Huhhhhh ...

Itulah dia KALAU IKUTKAN HATI.

Saya kena fikir panjang sebelum nak taip apa-apa dalam blog ni.. **Thinking -_-

Previous
Next Post »

9 comments

Click here for comments
AtieAbid
admin
October 16, 2013 at 12:49 AM ×

Assalamualaikum..

Ikutkan hati mati..eh kesitu plak..haha..

sama la..sebelum post apa2 entry, sya pikir pjg dulu. bukan apa, banyak benda kena jaga, ada hati jugak perlu dijaga.

:)

Reply
avatar
Cik Tieka
admin
October 16, 2013 at 12:55 AM ×

btol tu Tia sbb melalui catatan seharian lah kta boleh nilai dri kta sndiri.. tp Cik Tie kurang bstuju blog sbg diari yg personal sngt sbb ada sbhagian kisah hidup kta seeloknya kta saja yg tahu. takut2 nnti kta tak sedar sgala kelemahan/aib kta buka kat dunia maya nie :)

Reply
avatar
reenapple
admin
October 16, 2013 at 1:20 AM ×

Yaaaa... sama macam aku. Kena fikir panjang bila nak tulis dalam blog skang ni. *insecure*

Reply
avatar
October 16, 2013 at 7:49 AM ×

Catit je apa yang nak catit setiap hari. Itu lagi best. Tapi dengan syarat kena jadi penulis misteri. Tak boleh dedahkan identiti penulis.

Reply
avatar
October 16, 2013 at 8:43 AM ×

betul tu betull ..

*salam aidiladha^^

Reply
avatar
Oshin Kecik
admin
October 16, 2013 at 10:52 AM ×

agree sangat ! ada benda boleh cerita ada benda harus dipendam.. tapi kadang bila dipendam tu lagi sakit sebenarnya.. kan huhu

Reply
avatar
Sheila Salim
admin
October 16, 2013 at 3:26 PM ×

Assalamualaikum tia. Salam Aidiladha.. betul3, dulu kita update blog sebab nak jadikan ia online diari. lama2 terpesong pula. heeee

Reply
avatar
Hidayah
admin
October 17, 2013 at 10:37 AM ×

*kak dayah tak pandai makan byk benda hehe..

betul la kata tia.. kalau ikut hati byk benda nak tulis..
akak dulu pun macam tu..
tia pun tahu kan kan kan.. hehe..

tapi entahlah.
makin dah tua nih kan..
macam makin byk pikir..
rasa itu tak sesuai.. ini tak sesuai..

last last.. malas la nak cerita..hikhik..

Reply
avatar
amir zahari
admin
October 17, 2013 at 10:41 AM ×

Dalam berjaga2 dlm menulis kita tak sedar ada part terlepas pandang.. selalu macamtu..hehehe

Reply
avatar