Ibubapa dan Remaja dalam Dunia Blog

Assalamualaikum. Korang dah baca entri Tia yang bertajuk "Suri Rumah yang Celik IT" tak? Korang jangan hairan. Sekarang ni, dah ramai ibubapa yang makin celik IT. Tak macam dulu-dulu. Pengetahuan tentang komputer dan laptop sangat kurang.

Sekarang, ramai ibubapa dah makin maju okeh! Dah reti main facebook, berblog. Elok ke tak elok eh? Kalau facebook, Tia tak nampak sangat kebaikkannya. Entahlah, otak Tia tak boleh terima sangat facebook ni. Heh! Lain cerita kalau blog. Klik LIKE kalau setuju. Hahaa ..

Korang percaya tak kalau ibubapa boleh dekati para remaja dalam dunia blog? Cuba baca entri berunsur peribadi mereka. Entri atau blog yang berbaur peribadi ni sebenarnya lebih kepada jujur. Mereka jujur meluahkan rasa mereka walau kadang-kadang agak menyampahkan. Betul tak?

Para remaja yang merangkap sebagai anak-anak juga sebenarnya boleh dekati hati para ibubapa melalui blog. Yang mana ada ibu-ibu duk cerita rutin harian depa tu, anak-anak silalah baca ye. Kot-kot masa tu baru korang sedar. Heh ~

Sebab tu Tia suka baca entri personal .. Dekati cara hidup orang lain :)


Previous
Next Post »

14 Comments

Click here for Comments
NZ Diaz
admin
November 5, 2011 at 1:37 PM ×

haha my mother ada facebook, bila dah ngadap, cakap apapun memang tak layan. haha but we're still in good shape :D

tak nak lah bagi dia buat blog. haha

Reply
avatar
AyiLarimA
admin
November 5, 2011 at 1:46 PM ×

Setiap teknologi, ada kebaikan ada keburukan. sbg ibu bapa, mereka haruslah m'mantau aktiviti anak2, xkre laa dri lua or dlm. parent WAJIB main peranan dlm hal2 mcm ni :)

*pesanan ringkas dari pakar motivasi :D

Reply
avatar
onie
admin
November 5, 2011 at 2:20 PM ×

berblog tak salah kalau kena dengan caranya..onie pon suka blog personal... :)

Reply
avatar
onie
admin
November 5, 2011 at 2:21 PM ×

kalau la parents onie ada blog mau gelabah,haha

Reply
avatar
EYFAalias
admin
November 5, 2011 at 2:24 PM ×

mak ayah eyfa xde apa2 laman social pn. dorg tak minat. ehehee

Reply
avatar
November 5, 2011 at 2:55 PM ×

sekarang ibu bapa pun nak maju juga mcm anak2 mereka yg sangat advanced dlm dunia IT ni...

Reply
avatar
EyqaLuvender
admin
November 5, 2011 at 3:06 PM ×

mati iqa kalo ma iqa ade fb,ade blog...bnyk rhsia akn t'bongkar..huhuhu~

Reply
avatar
Bro Ahmad
admin
November 5, 2011 at 3:07 PM ×

hahaa rilex la onie, ok ape parent ada blog boleh saling bantu membantu dan berhubung, anak beranak blog ngeh x3

Reply
avatar
Ezad Skytech
admin
November 5, 2011 at 4:00 PM ×

mungkin ada kot ibubapa yang jadi silent reader kat blog anak2 mereka..mana la tahu kan..hee~

Reply
avatar
November 5, 2011 at 4:42 PM ×

hehe, parent keroro jenis tak pantau sangat secara online :P

Reply
avatar
November 5, 2011 at 10:44 PM ×

parents akak ada fesbuk...
kalau ade blog...humm..kalahlah akak camni..kehkeh....

Reply
avatar
semutsengal
admin
November 6, 2011 at 1:24 AM ×

mak aku ada mukabuku, tapi aku selalu updatekan status dia.


AHAHHAHAHA

Reply
avatar
ABU
admin
November 6, 2011 at 1:35 AM ×

blog mmg lagi best..

Reply
avatar
hira
admin
November 6, 2011 at 8:32 PM ×

my mom tak reti sangat pasal komputer ni. hehe. tapi saya memang prefer more to personal la. sangat best. boleh dijadikan teladan :)

Reply
avatar