Untung Kalau Rajin Update

Assalamualaikum. Yeah , macam aku tulis tajuk entri aku ni kan. Untung kalau rajin update. Untung kenapa? Yelah untung sebab bila kau update je , nama blog kau mendahului blog-blog lain dalam bloglist.

Cuba kau bayangkan , kalau lagi ramai yang letakkan blog kau dalam bloglist dorang apa jadi bila tiap kali kau update? Tak ke untung tu?

Nak blogger masukkan blog kau dalam bloglist dorang mudah je.

Mula-mula sekali entri mesti nak yang hebak! Hebak macamana pun aku tak tau sebab yang tu aku tak kaji lagi. Setakat yang aku tau ialah , readers kau takkan rasa jemu dengan apa yang kau merepekkan dalam blog kau even panjang berjela dah macam novel bersiri.

Second , joinlah memana blog yang anjurkan segmen mudah macam pencarian bloglist ke , contest yang sediakan hadiah masukkan blog korang dalam blog dia ke. Haa , macam tu lah.

Ey , aku pun pernah jadi newbie dulu tau. Ada je segmen bloglist , terkocoh-kocoh aku join. Apa orang kata , start lah dari bawah. Tak adanya orang buat blog hari ni , tup-tup esoknya blog dia dah famous. Guna jampi pun belum tentu kena.
Previous
Next Post »

9 comments

Click here for comments
Ujie
admin
March 31, 2012 at 12:38 PM ×

betul, kalau rajin update org prefer letak kat bloglist.

tapi nak hasilkan entry yg ada manfaat walau sikit..tu yg akak tak pandai. kalau blog buat mcm diari tu, mmg boleh byk idea.

Reply
avatar
semutsengal
admin
March 31, 2012 at 1:21 PM ×

Err,


nak naik cepat sangat buat apa =)

Reply
avatar
March 31, 2012 at 1:38 PM ×

hahaha..betul tue tia...akak pun dulu cam tue jugak...

Reply
avatar
emy|farid
admin
March 31, 2012 at 2:28 PM ×

hahaha menjampi boleh ka?
lawa suda ni tukar oren2... hehe

Reply
avatar
maszull
admin
March 31, 2012 at 3:13 PM ×

assalamualaikum Tia...betul tu...:)

Reply
avatar
March 31, 2012 at 4:17 PM ×

betul!! hajar pun baru ada 38 followers je. hehe

Reply
avatar
chemay
admin
March 31, 2012 at 5:54 PM ×

chemay jarang apdet ohh.
rugi laaa
:'(

Reply
avatar