Senarai 50 Universiti Terbaik di Malaysia 2012

Assalamualaikum. Memandangkan aku tengah cuti sekarang , aku nak korang tau yang aku kengkadang tersangatlah boring duduk dekat rumah. Tak tau nak buat hape.

Aku rindu masa-masa aku dekat kampus. Ni lah aku ni. Masa dekat kampus , beria-ia nak balik rumah. Sekali dah sampai rumah , reti pulak nak terhegeh-hegeh rindu masa dekat UiTM. Wuuu ~

Aku pun tak sure berapa bulan aku kena jeruk dalam rumah ni. Mungkin 2-3 bulan kot. Tapi sometimes , aku nak lalui sehari pun rasa payah je. Aku bukan mengeluh apa sebenarnya. Mungkin sebab takde keje yang aku buat kan kat rumah ni that's why aku rasa macam tu.

Apapun , aku akan hargai masa-masa aku di rumah sekarang ni. Yelah , nanti dah balik UiTM nanti mesti rasa rindu dekat rumah pulak. Haha! Tia , Tia ..

Oh btw , aku nak share sesuamthing dekat kau orang. Aku tak ingat masa bila aku jumpa. Tapi masa aku jumpa , aku tertarik lalu aku bookmark dia. Heheh .. Cek dis out .. Senarai 50 Universiti Terbaik di Malaysia 2012! Awesome yaww ..

  1. Universiti Putra Malaysia (UPM) (Rank dunia: 428)
  2. Universiti Teknologi Malaysia (UTM) (Rank dunia: 437)
  3. Universiti Sains Malaysia (USM) (Rank dunia: 464)
  4. Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) (Rank dunia: 523)
  5. Universiti Malaya (UM) (Rank dunia: 596)
  6. Universiti Teknologi MARA (UiTM) (Rank dunia: 626)
  7. Multimedia University (MMU) (Rank dunia: 891)
  8. Universiti Malaysia Sabah (Rank dunia: 1222)
  9. Universiti Malaysia Perlis (UNIMAP) (Rank dunia: 1341)
  10. International Islamic University of Malaysia (UIA) (Rank dunia: 1411)
  11. Universiti Teknologi Petronas (UTP)
  12. Universiti Tenaga Nasional (UNITEN)
  13. Universiti Utara Malaysia (UUM)
  14. Universiti Tunku Abdul Rahman
  15. Universiti Malaysia Terengganu
  16. Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS)
  17. Universiti Malaysia Pahang (UMP)
  18. Universiti Sains Islam Malaysia
  19. Universiti Tun Hussein Onn Malaysia
  20. Universiti Pendidikan Sultan Idris
  21. Open University Malaysia
  22. Universiti Teknikal Malaysia Melaka
  23. International Medical University
  24. Taylor’s University College
  25. Tunku Abdul Rahman College
  26. Universiti Pertahanan Nasional Malaysia
  27. University of Nottingam Malaysia
  28. UCSI University
  29. Monash University Malaysia
  30. Malaysia Theological Seminary
  31. Universiti Kuala Lumpur
  32. Curtin University of Technology Sarawak Campus
  33. Universiti Industri Selangor
  34. Selangor International Islamic University College
  35. Al Madinah International University
  36. Wawasan Open University
  37. University Tun Abdul Razak
  38. KDU College
  39. Universiti Malaysia Kelantan
  40. Asia Pasific Institute of Information Technology
  41. Help University College
  42. Sunway University College
  43. INSANIAH University College
  44. Universiti Sultan Zainal Abidin
  45. Segi College
  46. University of Malaya Medical Center & Faculty of Medicine
  47. Majlis Peperiksaan Malaysia
  48. Malaysian Institute of Management
  49. Limkokwing University of Creative Technology
  50. Disted-Stamford College

Memang awesome bila UiTM ada dalam carta. Tak sia-sia aku masuk sana even sebenarnya aku dah terlambat noh .. Hehee~ Nak tuntut ilmu ni , tak kira di mana dan umur berapa. Yang penting niat nak tuntut ilmu tu.

Entah bila agaknya keputusan final exam akan keluar. Harap-harap takdelah sangkut. Hangpa tolong doakan aku noh :)) Sekian ..

Previous
Next Post »

2 comments

Click here for comments
pha is
admin
March 28, 2012 at 7:49 AM ×

tak kisah la ranking uni kita kat mana... yg pnting, kita blajaq elok2... hehehe

Reply
avatar
cik violet
admin
March 28, 2012 at 12:55 PM ×

perh UKM jatuh..hoho

Reply
avatar