Benda Wajib Masa Online

Assalamualaikum. Aku mula sedar , tiap kali online ada benda wajib yang aku mesti tengok. Tak tengok tak boleh. Mesti jugak! Hahaa ..

Start bukak aje google chrome , yang aku buka 1st ialah of course my blog! Ini Kisah Tia. Bila dah bukak blog sendiri , ada bahagian penting yang aku wajib tengok.

  • Follower (mengharapkan ianya akan bertambah dari masa ke semasa , hari ke hari .. haha!)
  • Comment (tamo ANON jahat .. grr~)

Yang tu dalam blog. Kalau luar blog , website pertama yang Tia jejak selepas blog ialah NUFFNANG! Dalam website tu :

  • Pertama sekali , tanpa fikir 10x terus pergi ketik analytics. Tia nak tengok berapa ramai yang terjah blog Tia setakat tu. Lepas tu baru tengok analytics untuk yang minggu ni punya.
  • Lepas tu , Tia tengok pula keywords yang membawa ke blog Tia. Macam-macam jenis keywords ada. Hok lucah , hok baik , hok pelik , semua ada belaka.
  • Dah tu , pi tengok pulak referrals. Yang maintain di tempat pertama ialah google. Mean , ada visitors yang datang dari carian google lettew. Yang lain kebanyakkannya adalah melalui blog lain. Tia syak dari bloglist depa. Heheh .. Arigatou!
  • Lastly , baru Tia pi tengok earnings. Ouh manakah buffered earnings?

After buat semua benda kat atas ni , baru pi update blog ke bukak facebook ke , buka youtube ke kan. Dah agak-agak rasa mengantuk , tidur .. zzzzz =,=

Previous
Next Post »

6 Comments

Click here for Comments
March 27, 2012 at 7:25 PM ×

haha sy pun sama! blog benda 1st.. tp klau nampak xde comment mmg hampa :(

Reply
avatar
alien
admin
March 27, 2012 at 8:10 PM ×

misti masyuk kan..
meh2 singgit dua

Reply
avatar
March 27, 2012 at 10:30 PM ×

saye selu bukak twitter for the first. pastu baru blog, youtube, facebook dll :)

Reply
avatar
March 27, 2012 at 10:41 PM ×

ca pasang nuffnang,tp x tau pape..erk.. =_=" sbb tu x pi check..

Reply
avatar
March 28, 2012 at 12:45 AM ×

hewhew~ sama lar.mula2 mesti bukak blog dulu. :D

Reply
avatar