Harga aiskrim pun naik


Selain aiskrim Malaysia, aiskrim ni pun fevret gak sebab murah. ihikss. Aiskrim yang ni, i dengan siblings panggil aiskrim patah sebab boleh patah jadi dua awak satu, saye satu.

Rasa dia takdelah best mana pun sebab flavour tak sekuat aiskrim Malaysia yang ada perasa milo, bandung, oren, etc etc.

Tapi since dah namanya aiskrim, ia tetap sedap bila dimakan sebagai kudapan especially masa cuaca tengah panas menggila. Dulu, masa zaman budak-budak i, famous gak aiskrim patah ni. Kena jual doplohsen je.

Tadi i suh adik p beli sebab teringin lak nak menjamah aiskrim patah tu. I was shocked! Harga doplohsen tu dah naik jadi RM0.30 uolsss. Whyyy? huuuuu

Kalau dulu dengan RM0.60 i boleh dapat 3 batang aiskrim patah tu tapi sekarang dengan nilai tu i cuma dapat 2 batang jew. Cepatnya masa berlalu dan harga aiskrim pun dah naik.

posted from Bloggeroid

Previous
Next Post »

4 comments

Click here for comments
February 14, 2017 at 8:39 AM ×

dulu tok saya jual aiskrim malaysia ni la. tapi yang buat sendiri punya. balik kampung je, petiais tok mesti 'bersih'. orang nak datang beli je, aiskrim dah habis hahaha :D

Reply
avatar
February 14, 2017 at 9:48 AM ×

Semua benda lah makin mahal sekarang kan huhu

Reply
avatar
Seorang Syed
admin
February 15, 2017 at 9:53 PM ×

Dah lama tak merasa aiskrim patah ni. Kalau dah naik jadi 60 sen baik buat sendiri letak dalam peti ais kan. mahalnya harga makanan sekarang.

Reply
avatar
Ainaa Najwa
admin
February 21, 2017 at 2:45 PM ×

semua dah mahal dah skrng nie kak tia .. nak masuk jamban pn dah mahai .. was shoked .. hahahx 😂😂 .. apa nak jadi pun x tau laa ..

Reply
avatar