Berjauhan dari suami


Tata husbandddd! Sob sob sobbb. Jumpa before i due yeeee.

Dah masuk 34weeks ni, i tinggal jauh beratus batu dari husband sebab dah request nak bersalin and terus berpantang dengan mak sendiri. Husband lak masih kerja takleh nak ikut stay dengan i. Berat hati juga nak jauh dari dia. Tapi bila fikir balik, takpelah. InsyaAllah i okey.

Since ini anak sulung, i lagi prefer nak mak sendiri jaga. Bukan mak mentua takleh jaga tapi entahlah. Naluri meronta nak duduk dengan family sendiri sambil tunggu due date yang bakal tiba.

Husband okey je sebab dia nak i selesa. So, thanks to him sebab faham wife dia yang banyak cekadak ni.

Memula macam takpelah nak tinggal dengan husband dan biar keluarga dialah yang tolong jaga dua minggu awal pantang tu. Tapi lepas google semua apa yang i bakal hadapi masa berpantang nanti which is banyakkkkkkkk! So i tukar plan. Husband dah sah takde pengalaman. I dengan mak mentua laks masih malu-malu. Takut nanti i berat mulut nak minta tolong dengan mak mentua. i ni memalu kucingggg. hihi

Lepas dah habis fikir, okey! i nak mak sendiri jaga. Lagipun, mak i tak kisah nak menjaga. hee. Tapi ada pengorbanan lah which is kena berjauhan dari suami terchentaaaaa. ohemgeeee! cian husband i.

Cian cian pun, i kena fikir diri sendiri. I perlukan keselesaan tahap maksimum so that taklah i serik nak mengandung lagi kan. And insyaAllah, husband akan turun padang jumpa i sebelum due atau masa due. I suh ambik extra cuti lagi.

posted from Bloggeroid

Previous
Next Post »

2 comments

Click here for comments
Siti(zoey)
admin
February 10, 2017 at 2:24 AM ×

as salam.semoga dipermudahkan urusan bersalin nanti hihi :D

Reply
avatar
Seorang Syed
admin
February 11, 2017 at 2:30 PM ×

Semoga terus tabah ya berjauhan dari suami hehe. Takpa tak lama dah tu nak jumpa balik.

Reply
avatar