Lawatan nurse masa mengandung ke rumah


Pagi tadi ada call dari klinik kesihatan. Tapi tak sempat nak sambut. So, try lah call balik tanya kenapa call. Rupanya ada nurse nak mai datang rumah buat lawatan. I pun terkezut sebab masa call tu orang klinik kata nurse dah on the way.

i apalagi, kelam kabutlah kemas bilik. Kot nurse nak check perut ke apa ke yang memerlukan ruangan khas kannn.

Tak lama lepas tu, ada dua orang nurse datang. Masuk je dalam rumah, nurse terus suh i ambik buku klinik. Sorang nurse tulis-tulis dalam buku. Yang sorang g minta i untuk baring. Ingatkan nak check perut rupanya nak ambik tekanan darah jew. So, takyahlah bawa masuk bilik.

Prosesnya tak lama pun. Nurse cakap-cakap sikit je sambil ingatkan date date yang penting. My mom sampai tak sempat nak hidang air pun. Pastu nurse minta diri untuk balik.

Haa, kejap je kan? Ingatkan prosesnya panjang. oHye, tak sangka pula nurse akan datang buat lawatan even hari sabtu. Ingatkan cuti. Hihi

Sepanjang i pregnant, sampailah dah nak masuk 35 minggu. Ni lah first time nurse datang buat lawatan ke rumah. So, thanks pada nurse Najwa dan nurse Sal. ekekekk

posted from Bloggeroid

Previous
Next Post »

1 comments:

Click here for comments
February 12, 2017 at 9:35 AM ×

punya lama tak berblog..tia dah nak jadi mak orang...tahniah...:)

Congrats bro Aishah Jahirah you got PERTAMAX...! hehehehe...
Reply
avatar