Turun naik HB walaupun cucuk inferon



Tadi ke klinik. So prosedur dia macam biasa. Check HB, check urine. And alhamdulillah, urine i memang dari awal pregnant takde masalah. Negative sokmo gitew. Tapi HB i, hmm. Drop lagi ah. Ni dah masuk 8 kali inferon dah.

Haritu keluar result 10.6gdl lepas dapat 4 dos inferon. Ni dah bantai 8 dos boleh plak drop pergi 10gdl. Hampa takleh nak describe uolss.

I ingat, lepas dapat inferon darah comfirm akan naik naik dan terus naik. Ghopenye idokkk. Depends jugak. Kalau makan tak jaga, pantang larang pun main langgar je, memang carik pasal lah.

Target nurse nak i capai 11gdl before due date. Ni ada balance 2 dos inferon lagi entah dapat capai ke takk. Ya Tuhan.

So, tak boleh bergantung sangat pada inferon ni. Kena ada alternatif lain juga nak bagi maintain HB macam makan makanan yang tinggi zat besi since sepanjang cucuk inferon tu kena stop makan ubat hematinik dari klinik kan. Pastu no cafein, no soya, no milo. huih yang sedap-sedap pulak tu. uhukkk

Okey, tadi nurse dah check kepala baby. Katanya kepala dah di bawah. So, anytime boleh beranak. Gilos ahhh. Mak nebes wehh!

Toodles!

posted from Bloggeroid

Previous
Next Post »

1 comments:

Click here for comments
Siqah Hussin
admin
March 6, 2017 at 6:57 PM ×

Lahh dah pregnant rupanya. Hihi. Maaflah baru baca blog Tia. Tapi rasa dah follow lama. Hehe.

Congrats Tia dan semoga dipermudahkan segalanya. Bestnya nak ada zuriat dah :)

Congrats bro Siqah Hussin you got PERTAMAX...! hehehehe...
Reply
avatar